292

Анонимен

преди 5 години

"В България почасовото възнаграждение се е удвоило, достигайки 4 евро на час." В България няма почасово заплащане, формално се смята че работния ден е 8 часа, но реално на много места е 10 и повече. Така че реално заплащането далеч не е 4 евро на час, максимум 2,6-2,8, доколкото е вярно изобщо, че заплатите са около 704 евро на месец. Всички знаме, че в много райони на страната са далеч под тази стойност.

291

ГАНЬО

преди 5 години

До АнонименГрешни ти са изчисленията за броя на имигрантите на запад ! Над 3 млн. граждани на страната било постоянно или сезонно си търсят препитанието в белите страни със добро заплащане! Кой ще луд да стои в тази робовладелска държава управлявана от комунисти 3 поколение и да взима жълти стотинки за своя труд ! Мафията си намери държава и това е за съжаление нашата красива страна ! Бог да пази България от крадци и простаци !

290

емигрант

преди 5 години

парите са фактор но когато в една държава нема ред и дисциплина и адекватно отношение към престъпноста и простотията също е причина да емигрираш

289

Dedo

преди 5 години

Ми не, хората ще продължат да се изнасят не заради заплатите, а заради селяндурщината, шуробаджанащината и нашите, на свако, тако и бако..... Аз лично не бих се върнал в тая *** дори за европейска заплата. Просто на втората седмица ще трябва да пречукам я някой в някоя администрация я някой търговец щото се мисли за много тарикат.

288

Анонимен

преди 5 години

До348Поредният неадекватник,и какво измисли? Дай да евтанизираме всички живели през соца, Пол Пот ряпа да яде пред вашето мислене. Червеният проблем ще бъде приключен до 30 години, демография братче, заграбеното ще остане при децата и внуците на мафията, а България в тоя и вид приключи.

287

Охлюв

преди 5 години

Водата е мокра, небето е синьо, и т.н Страхотна статия без нищо съществено. Знам че им плащат на парче и затова публикуват такива статий... нещо което всички знаят. Нивото на журналиста е меко казано смешно в БГ, както и всичко останало.

286

Анонимен

преди 5 години

Надай се, ***, на пияни жЕни

285

PV

преди 5 години

Причината да "бягат" хората от България са много, но все пак основната са парите. Не е нормално една камериерка/хегиенистка/чистачка в БЪЛГАРИЯ да получава 450-550лв а, в Англия между 8 и 20£ на час. Хората зад граница са направили своя собствен избор и не трябва да бъдат винени за това. Лошото е че когато Англия излезе от ЕС ще спрат помощите и всичката паразитираща не класифицирана *** ще се върне. Специалистите ще си останат там кадето са. Германия готви същите мерки с орязване на помощите

284

Анонимен

преди 5 години

Ти каква мишка си бе смотльо неграмотен, щял да чака измирането на социалистите, за да се развиела България, *** неадекватното мислене.

283

Анонимен

преди 5 години

А червените мишки искат да се махаме от ЕС... И само повтарят 9 милиона преди 89та, удобно пропускайки, че хората бяха държани насила "у дома си". Ще минат още години и България ще стане адекватната и развита държава, която заслъжаваме. Това ще стане в следствие на измирането на гласоподавателите на БСП и работата и труда на адекватните хора тук. Тогава ще се върнат и тръгналите си хора. А вие стойте пред комповете и си сипвайте помийте по сайтовете, не пречите същесъвено на никой.

282

Анонимен

преди 5 години

от трибуната:- Другари , следващата четирилетка ще живеем по-добре .глас от залата:- Ами ние ?

281

Анонимен

преди 5 години

На това ако викаш бавно1989г-девет милиона2018г-седем милионаИ това е по официална статистика, а истината е минус поне още 500 хиляди. Такава депопулация в днешно време не е известна.

280

Един от Северозапада

преди 5 години

"Страната ни се топи средно с по 50 000 души на година, с по 136 на ден и с по 6 души на час. Според други пък оценки по броя на населението вече се върнахме на равнището на 1946-1947 година."---Технологично, интелектуално и материално сме пак там.Но вече май няма да може да се повтори реиндустриализацията, отварянето на училища, болници, социални заведения.Абсурд е да се мисли и за по-ефективна намеса на държавата, против регламента на ЕС е. Загиваме бавно, необратимо.

279

Iceblast88

преди 5 години

Докато малкото останало производство се стриже от държавата за да компенсира за смаляването си. И докато стоките които изнасяме дори не са наши, а изработени на ишлеме или по задание на някой друг или с тяхната марка ние пари няма да видим. Поради простата причина, че огромна част от добавената стойност отива в западните фирми за техните високи заплати, а на нас се дават трохи колкото да измизерстваме до следващата поръчка. Производство на наш продукт и износ ако искаме високи доходи.

278

Анонимен

преди 5 години

"Парите им" определено няма как да се вдигнат, но виж - заплатите им - това е възможно и желателно.

277

Iceblast88

преди 5 години

Доходите ни ще са ниски и ще стават все по ниски (като реална покупателна способност) дори и на хартия да се водят по високи (да взимаме повече хартийки или с по големи знаци на тях) поради простата причина, че производство почти не остана! 34.1 милиарда лева ни е износа за 2017 - делен на 7 милиона души =4871.43 лева на година на човек - делено на 12 месеца = 405.95 лева на човек на месец. Ето това сме заработили. Да някои взимат повече, други по малко, но това е.

276

Анонимен

преди 5 години

Където управляват политици тип Орбан нещата вървят напред, а където има йесмени и ***....

275

Вокс

преди 5 години

България се европеизира и Европа се българизира. И ние сме дали нещо на света: корупцията! Хау!

274

Анонимен

преди 5 години

Тая статия е некъф фейк нюз.Нали оня ден имаше изследване, че българина чакал да му вдигнат ефективността на труда, че да се вдигнела заплатата?Че умни и красиви емигрианти си чупели краката, само и само да се приберат. Че имало наплив от индийци и филипинци.А то - заплатите били малки. Алоууу, я да се допитате до гениите от ИПИ и Каролев! Ще ми преписват те от западни медии....

273

azbeaz

преди 5 години

Е добре, по малките градове заплатите са 600-700 лв. Има дори заплати по 450 лв бруто, пишат че уж са на 4-часов работен ден! В Северозапада дори в Областната управа заплатите са към 600 лв.....бруто! Е??? Колко са чистите пари в джоба? 300-400лв? Как се живее с Европейски цени и 300 лв?