26

Анонимен

преди 5 години

В Новия Завет притчата за трите слуги, чийто господар им подарява монетата, наречена талант. Един скрил таланта си в земята, вторият я разменил, а третият умножил. Следователно, трите израза: скрит (погребан) талант, заменен, и умножен (разработен/развит талант. В Библията думата талант се е разпространила в преносен смисъл, като дар от Бога, възможността да се създава /ТВОРИ, и да се създаде нещо ново, а не да се пренебрегва таланта/ДАРБА.

25

Средногорец

преди 5 години

До Анонимен 12Кадри има ама шефчетаата искат да минат тънко с хора от село . Няма как да стане образованите искат Заплата. Давайте 1500лв и ще намерите хора.Зависи кое село визираш.В наше село се дават 1500лв ако ръцете не са ти заврени отзад.Ако имаш и малко акъл отиваш и на 2500 и то в малка фирма.Трябва да ти кажа, че по малките фирми вече взимат по-големи заплати отколкото в Аурубис!

24

pipo

преди 5 години

Всеки кадърен, като не му дадат добри пари тук, бяга в чужбина. Само некадърните останаха и могат да се наемат без проблем. Работодателите просто да свалят летвата до долу!

23

Бизнесмен

преди 5 години

Ми що ревете, че са ви ниски заплатите, а? Ето, четете статията колко много се търсят работници. Като ви е ниска заплатата айде чупката, напускайте и много ви здраве, ходете да работите на големи заплати при работодатели които изпитват недостиг и дават големи заплати.

22

@

преди 5 години

Ако плащаш фъстици, ще наемеш маймуни. - Ханибал Барка.Преди време случайно говорих със земеделски производител. Каза "не мога да намеря комбайнери". Питам "колко плащаш"? Отговаря "600лв". Питам "не е ли малко?". Отговаря "да седиш цял ден в една кабинка и да въртиш волан, колко искаш да плащам?". Казвам "с 600лв е трудно на сам човек, а мъж, глава на семейство?". Отговаря "е, негов си проблем".Какво да му кажа... караше последен модел нов джип БМВ. И се чудеше защо няма комбайнери за 600лв!

21

Babatunde

преди 5 години

Работа има, да, ама за колко пари.. като ти кажат в малкия град 500 лева или в София 800 лева и живееш колкото да не умреш, е мерси :)

20

Анонимен

преди 5 години

най-смешно ми става, когато започнат да говорят врели-некипели за връщане на българските специалисти от чужбина. коментирам специалистите, а не сезонните работници по полетата. и колко точно трябва да получи един специалист, работещ за поне 3000 евро нето, след като вече се е устроил в другата държава, децата му ходят там на училище, въобще не мисли за топла вода, транспорт, сметки, почивка, мизерни съседи в панелки? отговрът е - поне 6000 евро; ами няма да стане, много ясно.

19

Анонимен

преди 5 години

Работа има, а пари има ли? Това е по-важното, ако има пари и кадри ще има.

18

Курцио

преди 5 години

Никой не иска да работи по 10-12 часа на ден за 700 лева!Свикваите, чорбаджии!

17

Анонимен

преди 5 години

В CV-то ми има Bentley и BMW на средни ръководни длъжности, в България в провинцията ми предлагат максимум 1200 лв. с възможност за извънреден труд. Работа има, кадри има....... какво липсва според вас уважаеми работодатели?

16

Ха, ха...

преди 5 години

То и един бизбизесмен по талавизорите се зареваваше, че "давал" 4000 (четири иляди) лева заплата за комбайнер, но нЕмало желаещи...?!?!?!Само дето не уточни, че това е ГОДИШНАТА "ЗАПЛАТА"...!!! :::)))Ха, ха, ха... :::)))Дааа...!!!

15

Работник

преди 5 години

Аз работя само на работодатели които дават високо заплащане! При капитализма и свободната пазарна икономика работника има избор на пазара на труда. Ако не ми дадат голяма заплата казвам "не", дори и да ме молят! Работя само за висока заплата!

14

Мега възмутен

преди 5 години

Как да няма кадри в свободен 500 милионен пазар на труда? Не ви ли омръзна с тези статии? Коректните работодатели нямат подобни проблеми. Робовладелците с S-класите щели да внасят от Тъджикистан....

13

Анонимен

преди 5 години

Българите ,способни да работят и създават блага които са конвинтируеми отдавна са спрени от производство в Българската Образователна система !Мързела и татикътлъка е на мода !Схематици и далавераджий !Като добавим наркотиците,липсата на семейно възпитание и самоконтрол се получава лицето на Съвременния Строител на Демократична България !

12

Анонимен

преди 5 години

До Димитър ДанчевМасово по документи се получават 700, но в действително още толкова на ръка, но и това е малко!Аз уж работя в голяма международна компания, а получавам 1700лв нето.Доволен ли съм?Ами не, не съм!Малко са!Обидно малко за един машинен инженер.

11

1

преди 5 години

Еми тъй ще е.Същитите тези фирми се подиграваха с работниците си години наред с ниски заплати с четири часов ден пък работника бачка 10-12 осигуровки на минимална заплата пък другото на ръка и още куп други простотии.Сега качествените кадри като избягаха навън и тез реват.Спокойно мога да им кажа да го дy.aт те сами са си виновни.

10

Анонимен

преди 5 години

кадри има - 500 милиона е европейският съюз. ако в най-голямото световно обединение не можеш да намериш кадри, значи въобще не ставаш за бизнес. оопс..тези кадри обаче очакват да им се заплаща. а на вечното мрънкане 'толкова даваме', трябва да се отговори 'толкова ще ви изкара псевдо бизнеса'.

9

Bat Petko

преди 5 години

Работодателите сами си го постигнаха. Има хора, но не им плащаме. Предлагаме жълти стотинки и няма кой да ни работи. Предлагаме прилични пари, но се оказва, че се работи по 12-16 часа на ден. После плачат ... няма кадри. Да си сменят отношението към работниците, или да се махат от пазара.

8

Анонимен

преди 5 години

До АнонименБеше тая - те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че работа. Няма го този филм като при Тошо - всички работеха и всички получаваха - заслужил, незаслужил, кьораво и сакато /така е приказката/ - безработица нямаше. Сега ако искаш си налягаш парцалките и работиш ама НАИСТИНА. ОК. Трудно е, особено за някои търтеи, които не знаят какво е работен ден. То и техния станишко без ден трудов стаж ама я го виж къде е - пълен цирк.

7

Анонимен

преди 5 години

Има кадри, но не искат да работят за 500, та и за 1000лв!Има млади момчета владеещи добре работата с най-новите технологии в машиностроенето като Рапид прототайпинг примерно, но се занимават с друго защото взимат повече пари отколкото могат да спечелят в България с това.