46

Мен

преди 5 години

Хм дали случайно няма връзка с това, че когато питахме за осигуровки ни казваха минимилани и другото в пликче, или когато прилагаха разни измислени схеми с бонуси, така че като вси вземеш отпуска да не взимаш пълна заплата, същото и с болничните?Или пък да не би да има връзка с ниските заплати и кофти отношение? М? Само питам....

45

ха ха ха

преди 5 години

"точния микс от технически и меки умения" какви миксове, какви умения и миксове разправяте на матреяла! България е страна от третия свят, изнася само суровини и черноработници а внася готови продукти, на никой не му трябват специалисти, миксове на точни у меки умения, ха ха хаааа миксери

44

Анонимен

преди 5 години

Докато работодателите гледат само себе си, ще страдат от липса на кадри. Заплати в България под 1000 лева не трябва да има, ако не - да си работят сами.

43

Петър

преди 5 години

Когато преди няколко години търсех работа ми се правеха на интересни "Искаме да има 10 години стаж, да владее 3 чужди езика, и да е студент за да му плащаме 300 лв на месец ". Ха сега вкарвайте гастарбайтери да видим ще имат ли 10 години стаж, три чужди езика и дали ще се съгласят да работят за 300 лв на месец.

42

Анонимен

преди 5 години

До BabatundeАбе хайде стига с тия 500лв бе?Кой работи за 500лв?Пък 800 за София да не говорим.Мотокарист в склад на Кауфланд е с 1900лв!

41

аз

преди 5 години

Правилното заглавие е работа има,кадри няма - работодателите не им се плаща за образовани хора.Като искат да си имат фирма за без пари ,да си наемат роднините.Така е ,защото сиренето много поскъпна,пък трябва и малко бира да разкарва.

40

man

преди 5 години

Глупост! Пълно е с млади и начетени хора, просто не можете да ги привлечете

39

Анонимен

преди 5 години

Това може само да ме радва.Умните българи избягаха в чужбина, където за същата работа ще получат четворно за труда си. Тук след злокобната 89г. всичко е живо търгашество.Приближени до лингурина И.К. получиха от него на безценица това което беше на народа. Станаха капиталисти и решиха,че може да прекарват народа по тънката лайсна...да ама не! Днес прочетох и се ужасих..на морето нахапаните кюфтета се смилат и отново се правят такива.Със сутрешният яден кус кус се пълнят чушки и се предлагат.

38

Анонимен

преди 5 години

Чорбаджиите 3 десетилетия се подиграваха на хората с подаяния от 400 - 500 лв. Днес се сетиха да реват че хора вече няма! Пак навреме се сетиха!!!

37

Бачкатор

преди 5 години

С шефа си говорим за разходи, обяснява ми, че с 7000 лева трудно свързва двата края-има разходи по жилището, колата, децата и т.н.т. На следващия ден обсъждаме назначаване на нов служител, човек с технически умения без ръководни функции. "Мисля, че 900 лева чисто, не е зле като за старт в София!" споделя шефа. Мдааа", обелязвам мислено аз, сблъсквайки се за пореден път с двойнствената ценностна система на българина, според която с един аршин мери своите нужди и постъпки и с друг аршин чуждите!

36

Анонимен

преди 5 години

вярвате или не, за една от специалностите които завърших във великобритания, ДНЕВНОТО заплащане е колкото месечното БРУТО заплащане за същата позиция, и то в министерство у нас. и не го казвам за хвалба, а за да сравните колко наистина в действителност е подценен трудът (изкуствено) в нашата свинеферма, наречена държава.

35

Работник

преди 5 години

Току що, след като прочетох статията, уведомих писмено шефа си, че напускам и ще отида да работя на шеф който дава по-голяма заплата.

34

Pen

преди 5 години

Аз хич не мога да го разбера този "бизнес" защо мрънка при положение ,че в Евро съюза движението на работна ръка е свободно ? Ами като няма квалифицирани кадри("ТАЛАНТИ") в България ,намерете си от Германия,Дания,Испания и т.н.

33

Анонимен

преди 5 години

Работете си я кат има в какво точно е проблема ?

32

Стефан Стоянов

преди 5 години

Няма и да се намерят: 1. Заплащането е ниско независимо дали си квалифициран или не. 2.Образованието "бълва" неграмотни кадри. 3.Работодателите не можаха да разберат, че печалбите им трябва да са %-ти, а не "в пъти". 4.Не се спазва работното време по КТ. Познавам човек, който е с 2 висши образования, компютър, с ръководни качества, шофьор, заварчик и др.квалификации, който казва: За по-малко от 2000 лв. не работя !

31

Анонимен

преди 5 години

Пари нема, действайте :D

30

MG

преди 5 години

Кадри има! Заплати няма! А много от кадърните кадри са в чужбина. При добро възнаграждение всеки би се върнал.

29

Анонимен

преди 5 години

Вавилонците и шумерите имат система, в която в 1 мина има 60 шекела, а 60 мини правят 1 талант.

28

Работмик

преди 5 години

Предлагам всички ние които са ни ниски заплатите да подадем заявления за напускане и да отидем да работим за бизмесмени които изпитват недостиг, дават големи заплати и карат 10 годишни голфове, а не S-класи.

27

Насо

преди 5 години

Как ще има работници за по 500 600 лева заплати... Почнах работа в Белгия за 4000 лева, а работата коята я върша е същата в България. Докато не се спре с това крадене и всеки да си направи далаверата няма как да стане.