211

Анонимен

преди 6 години

Стига сте мрънкали, алчни старчета! Ще се ограничите малко - няма да ядете пастърма, а шпек, ще спрете черния хайвер и ще почивате по нашето черноморие, а не в чужбина.

210

Запомнете от мен!

преди 6 години

За тези които са под 40г. ПЕНСИИ НЯМА ДА ИМА! В най добрия случай - може да има социална пенсия 100 лева.Всеки да прави сметката от сега.

209

До 222

преди 6 години

Хайде стига с този мит за пенсионния фонд съществувал до 1951 година, а не до национализацията, както се бъркат хората с промити мозъци. Пенсионерите през 1942 година са били 53702 души, т.е. много малко, малък е бил и съществуващия пенсионен фонд. След 1951 година се изплащат пенсии на всички, а не само на няколко процента от населението на България, но за някои това било национализация и най-страшното нещо на света.

208

вносител

преди 6 години

Аз си правя сам вноски за пенсия като частно лице.Надявам се като дойде време за пенсия, да вземам пропорционално на вноските които съм правил.Моля се дотогава БСП да се саморазпусне за да не въведе отново реда "от всекиго според възможностите - всекиму според нуждите".Щото както знаем, социалистите имат малки възможности, но големи нужди.

207

Анонимен

преди 6 години

Депутат съм и нямам проблеми с пенсията, каквато ми отпуснат, такава ще приема. Вземайте пример от мен, не бъдете алчни старци.

206

Оптимист

преди 6 години

Спенс описа най-точно България в една своя песен. Една държава с общ език, един народ не с една идея, сpeден пpъст и грoб за овцете в нея.

205

???

преди 6 години

Държавните служители са около 3% от хората в България, които трябва да внасят пенсионни вноски. Те ли са проблема на хората или които укриват доходи и не плащат осигуровки и които са около 1,5-2 милиона в България?!

204

Анонимен

преди 6 години

Депутатските заплати трябва да са обвързани с минималната пенсия .Следователно три минимални пенсии заплата на депутат и нито стотинка повече. Повярвайте всички пенсионери ще бъдат доволни и щастливи .

203

Анонимен

преди 6 години

Когато се извърши приватизацията голяма част от парите трябваше да напълнят сребърния фонд. По време на национализацията парите от сребърния фонд са одържавени, по време на приватизацията е трябвало да протече обратния процес и пенсионния фонд отново да се напълни. Но това не се случи, държавата прибра парите от приватизацията и те потънаха някъде, а сега твърдят че работещите издържат пенсионерите, което е абсурдно като система само по себе си. Просто държавата ни е бандитска, там е проблемът.

202

пенсионер

преди 6 години

Пенсионирах се във "военен завод".Като си видях пенсията, помислих че е станала грешка.Отидох при главния счетоводител и тя ми каза:"Вие вземахте големи заплати, но Ви осигурявахме на минимална заплата."Сега съм стар и беден. Завода го няма. Какво да правя?

201

До да бе

преди 6 години

Много просто изказване !!!!

200

До 210 Роко

преди 6 години

Знаеш ли, моя опит от "сблъсъка" с държавни служители и частни такива, показва, че повечето частни служители в огромната си част са търтеи, които само гледат да те прекарат и това е най-голямата радост в жалкия им живот, докато с държавните служители много рядко имам проблеми. Вярно е, че и рядко имам досег с държавните служители, но все пак достатъчно, за да си направя изводите.

199

Българина

преди 6 години

Докато няма лични партиди и всички ппстъпления от концесиите от природните богатства в пенсионния фонд ще сроим най бедни и все по бедни. Русия и Норвегия внасят процент от много години в техните фондове от концесиите. За това норвежкоя фонд е най богатия в света 1 трл долара на 5 млн население!'!!'!!!! Без коментар

198

истината

преди 6 години

Администрацията не знае как да произвежда и не може да произвежда.Тя обаче държи принтера на парите.

197

ФАКТИ

преди 6 години

Държавата е смазана , НАРОДЪТ ограбен,а няма един осъден !!!!????

196

от странство

преди 6 години

Помните ли 1989 когато нямаше работа за висшисти?Тогава не им трябвахме. Защо ни търсят сега?Докато виждаме Нинова и такива като нея по интернет, няма връщане назад!

195

Константин

преди 6 години

До НеразбиркоИ многото чиновници.

194

да бе

преди 6 години

До Анонимна207Голяма си лицемерка.Когато един дава, а друг взима едни пари, като и двамата знаят, че лъжат третия - държавата, виновни са и двамата.Значи ти взимаше паричките под масата през 90-те без да се оплакваш, а сега 20 години по-късно си се сетила, че други били виновни, че ти ги давали.

193

Константин

преди 6 години

До РокоИ знаеш ли, още по-зле става. На 7 милиона България 1 милион чиновници. Е няма как да върви. И над 50 процента не знаят защо са чиновници (какво да правят). Но виж, че никой и дума не обелва за съкращаване на администрацията. Само се раздува щата с мой и техни хора.

192

До 201

преди 6 години

Когато фактите говорят, 201 да мъчи.Заплата 105 лева - може, но кога? От 1984 година МРЗ е 110 лева, а средната заплата от 1967 година е 107 лева и нагоре. Всички ли са били доносници, макар че не съм чувал доносника да има някаква по-голяма заплата....Истината е, че преди 1989-та пенсиите не изоставаха много от заплатите, както е сега, а тези дето работеха в тежки професии, като миньори например, взимаха и по над 1000-1500 лева месечна заплата, пенсионираха се рано и взимаха големи пенсии.