271

Анонимен

преди 5 години

Да вдигнат всички осигуровки 10 пъти и да е за сметка на работниците, а не за сметка на работодателите.

270

Анонимен

преди 5 години

Комунистите изобщо не трябва да имат пенсий крадоха достатъчно

269

Iceblast88

преди 5 години

И после се чудите защо все повече хора са в сивия сектор и защо все повече българите приемаме крайно десните идеи за актуални. До кога така? Като се добави и факта, че държавните служители не плащат осигуровки, а ползват и те. Накрая какво излиза? 1 мил. хранят 5 мил.! И до кога този 1 мил. ще издържа? И 200% да направите данъците ние (реално работещите, а не на държавна работа) просто ще спрем да се осигуряваме. И тогава се спасявайте както намерите за добре!

268

Iceblast88

преди 5 години

И накрая излиза, че тези които плащат ползват най малко (колкото повече данъци плащаш толкова по малко имаш право да ползваш и обратното - колкото по малко данъци плащаш - толкова повече имаш право да ползваш). Значи държавата може да спре на едно работещо семейство (познавам такива случай) детските ( които са колосалните 35 лева) защото родителите се осигуряват реално и надхвърлят обща сума на доходите с 2 лева. А на тези които не са платили 1. ст данък в държавата да дава с пълни шепи.

267

Iceblast88

преди 5 години

И за тези 68871,6 лева платени за тези 14 години тази жена ако приемем, че и мъжът и работи (което в повечето случай е така и той е внесъл също толкова) получават бонуса да нямат право на детски защото имат високи доходи и нямали нужда от тази помощ от държавата въпреки, че те са я изработили и внесли в тази държава (парадоксално, но факт) ако са с по високи доходи е още по весело - детето няма да получава стипендия за успех, няма да може да бъде на общежитие по време на образование и тн.

266

Iceblast88

преди 5 години

До Iceblast88Второто семейство - майка с брак и 2 деца.За същата възраст - плащане от държавата 18 години като дете и 4 години осигуровки по време на майчинството. Ако е почнала да работи на 18, то до 36 годишна възраст има 18 - 4(майчинство)= 14 години трудов стаж. Ако приемем, че е средно ниво за страната 700 лева заплата - това означава 289,95 лева осигуровки+данъци на месец + 120 лева ДДС на месец.За година =4919,4 леваЗа 14 години =68871,6 лева!!!Данъци платени на държавата!

265

Iceblast88

преди 5 години

Много просто решение има:Ако си данъкоплатец или си бил такъв преди да се пенсионираш имаш достъп до всички държавни плащания, помощи и тн.Ако не си бил данъкоплатец ти не съществуваш за държавата и това е!*** пример:2 семейства - едното - самотна майка с 10 деца струва на държавата следното - ако е почнала да ражда на 16 = 10 деца по 2 години майчинство +16 години като дете - тотал 36 години платени от държавата осигуровки и здравни.Внесено от нея като данъци = 0 лева.И това е само за нея

264

Анонимен

преди 5 години

До Роб на влаЗтаПич, аз съм програмист и в последните 15 години се осигурявам на максималните осигурителни вноски. Трябва ли като се пенсионирам да вземам някакъв смешен таван, при положение, че догворите ми винаги са били на реалните суми и не съм вземал под мастата като половината *** в БГ ?

263

Анонимен

преди 5 години

До Аооо 287Трябва да избесим всички от БКП/БСП....Към 1989 г пенсинни фондове - нула лева.

262

Аооо

преди 5 години

Къде са парите от вноските на нашите родители .Хванете крадците конфискувайте имуществото забранете крадливите партии.

261

Анонимен

преди 5 години

Пенсионна криза: Вноски ли ще вдигаме или пенсиите ще орязваме?Не, по-скоро вече държавата ще затваряме.

260

Роб на влаЗта

преди 5 години

Нали не сте забравили че от догодина се маха тавана на пенсиите .....Я да видим за кои-депутати ,банкери,директори,офицери ,все хора с големи доходи защото на моя работнически доход от 600лв.и кот да махнат все тая ...

259

Bagain

преди 5 години

Криза има защото разни ченгета,военни, държавни служители и прочие *** не плащат данъци и осигуровки. Пенсионират се на по 50 години или дори и по-рано с по 20 необлагаеми заплати на калпак. После вземат по 700 лв. пенсия и продължават да работят.Така се източва пенсионният фонд. Премахнете превилегиите и спрете помощите на неграмотните социални ***. Тогава ще се оправи системата...

258

бъдещето

преди 5 години

Още ли разчитате на пенсийки бе, дребни миши душици?Този строй е предизвестено мъртъв още от създаването си, понеже е антиприроден.Никъде в природата няма подобна простотия. Всички разстения и животните хранят себе си и потомството си, кой до когато може - после на 2м под земята.Ще мислите как да изкарате пари и ще работите до последно, който не е мислил навремето. Колкото си по-*** толкова по-бързо ще си отидеш.Никакви пенсии, никакво безплатно здравеопазване, никакво безплатно обучение..

257

Ели БГ

преди 5 години

На Запад частните фон. оперират с парите, на борса, инвестиции и т.н.Принудиха много Българи да направят един стаж от 15 г извън БГ, и да получават западна пенсия, минимална.Имаме 2 мил. пенсионери, 1 мил. деца, и един - роми и турскоговорящи - приходящи - работят за други икономики. 1 мил. работещи бедни - 600 лв. заплата.1 мил. администрация. Остава един милион, 50% сфера услуги.Положението е страшно, за 30 г. БГ няма един голям икон. проект. Не произвеждаме един автомобил, ТВ, компютър..

256

Ели-БГ

преди 5 години

Жената ако не работи в БГ, няма право да се самоосигурява.Здравните се самоосигуряваш, така трябва да бъде с пенсиите.Сам си избираш дали да се осигуряваш в частен или държавен фонд.Частните ще фалират.В същото време в БГ -ток, парно, води, такса смет - 800 лв. чисто средна заплата от хиляда, плащаме 25% от дохода. В Дания 5%. Германия, Британия - 10%.Най-бедните в ЕС - плащат най-много.Цигари в бившия соц. д-ви 2.50 чужди, 55 - цигари местни. Бензин около 1 лв.Безумен акциз удря д-вата

255

Анонимен

преди 5 години

Защо разликата в пенсиите между 0 години стаж и 40 години стаж е почти никаква?

254

ЛОЛ

преди 5 години

Майка ми е с 160лв пенсия след 40г стаж. Защо не е намалят малко на 70лв викам аз .. тя жената се разби от почивки и ресторанти.Хора изнасяйте се от тази *** и вижте как се живее нормално, стига с бялото робство и да храните 240 тюфлека.

253

Терминал 1/2

преди 5 години

Има и трети вариант-евакуираме се възможно най-бързо на запад от прокълнатата територия и спираме да ОЦЕЛЯВАМЕ и започваме да ЖИВЕЕМ...

252

Стамат

преди 5 години

Закривайте я тази пенсионна система и да се приключва!