231

opetkov

преди 6 години

Има голяма заблуда или умишлена лъжа по отношение на парите, които държавата давала за пенсии. Погледнете държавния бюджет и ще видите, че сумата давана от държавата за пенсии не се е увеличила през последните 4 години, въпреки увеличението на пенсиите. Увеличението се компенсира от увеличените удръжки за НОИ.

230

пенсиониране на 75 г

преди 6 години

3 -та категория се пенсионира на 75- 80 години. 1 категория на 40-45 г

229

1997

преди 6 години

До никогаИ Жан Виденов навремето така си мислеше.

228

До www

преди 6 години

Стига си лъгал.Цялото МВР е 44 хиляди души.Ама там са и пожарната, гражданска защита, издаване на документи за самоличност и други такива.Полицаите са 25 хиляди заедно с Гранична полиция.

227

www

преди 6 години

До ЦИКНикой не е свалян, след като управлява за трети път. Изброил съм в предишния си пост поне трима управници, далеч по-кадърни от Борисов. Иван Костов (десен политик), Симеон Сакскобургготски (центрист), Сергей Станишев (ляв политик). В цялото политическо пространство има по-успешни премиери от Борисов! Кеф ти ляв, кеф ти десен, кеф ти център.

226

Ха

преди 6 години

Реално в България работят само 200-300 хил. човека. И те внасят 80% от данъците и усигоровките.Останалите се придържат към популярната максима "Те ме лъжат че ми плащат, аз ги лъжа че работя". В същото време имаме 2.5 мил. пенсионери. Е, от къде да дойде растежа, от къде да дойдат приходите за да има пари и за пенсии?

225

никога

преди 6 години

повече герб! герб - в канализацията! И магаре може да се справи по-добре от тях

224

opetkov

преди 6 години

До пенсионер Или счетоводителката те е излъгала или ти лъжеш нас. В държавен завод не е възможно да не те осигуряват на минимална, а да вземаш друга. Не на нас тия.

223

www

преди 6 години

До 224Ние не се връщаме в първи клас, вие се опитвате да ни върнете. Военни - 30К с помощния персонал, военни заводи -12К и нагоре, полиция - 64К с всичките му там служби и службици, общини и общински администрации на всички нива - поне 400К (Да, толкова са! Не знаехте ли? Ами, о.тидете на село и бройте). Да продължавам ли със съд, прокуратура, министерства, инвалидни пенсии на здрави, но свои хора???

222

ЦИК

преди 6 години

До www238Е нали вече 2 пъти свалихме борисов.Ти по-добър след него видя ли?Лъжлата *** ли?

221

Манго Джери

преди 6 години

До До 210 Роко:Нещо си се пообъркал или става дума за друга държава???Къде ги видя тия "търтеи" в частна фирма и "работливите пчелички" на държавна служба???Не случайно едните се наричат държавни служители,а другите наемни работници?!?

220

каква истина?

преди 6 години

До Цялата истина233Един цял живот е крил, другия е плащал.Накрая взимат еднакви пенсии.А скритото му е бонус на първия.И ти казваш, че трябва така да бъде?

219

Анонимен

преди 6 години

Може пък едновременно да вдигнем вноските и да орежем драстично пенсиите. Ако има излишъци, ще ги приберем в държавата.

218

www

преди 6 години

Ако сме нормална държава и видим, че се появяват подобни проблеми за незнам-си кой пореден път, то СВАЛЯМЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО! И едва след това, следващите управленци РЕШАВАТ! Малък пример в същата посока. Костов наследи от Виденов 64 хиляди раждания на година, последва адекватна демографска политика и Станишев остави на Борисов 81 хиляди раждания на година. След това Борисов за три мандата пак ги върна до 64 хиляди раждания на година. Защо и докога ще се гласува за неадекватници?!

217

224

преди 6 години

Държавните служители са около 3% от хората в България, които трябва да внасят пенсионни вноски. Те ли са проблема на хората или които укриват доходи и не плащат осигуровки и които са около 1,5-2 милиона в България?!250 0000 от 2 000 0000 работищи колко процента са точно?! 3% ли са? Айде смятай пак да не се връщаме в първи клас! Да и те са проблема, защото са наредени наши и ваши, които не допринасят за общото благо.

216

Анонимен

преди 6 години

Искам да ти дам пример- от 510- 20 процента плосък данък да има и около 40 процента осигуровки. И от 510 лева да остават около 200 лева. Така трябва да стане. И да вдигнат данъците за жилищата поне 5-10 пъти. Не е честно данък и такса смет за някакъв апартамент в голям град да е около 100 лева само. За да се научи българина на ред, то той трябва да плаща поне 1000 евра данък и такса смет за един апартамент.

215

Анонимен

преди 6 години

Пенсионна криза: Вноски ли ще вдигаме или пенсиите ще орязваме?Аз предлагам да унищожите пенсионерите. А на другите да не позволявате да стигнат пенсионна възраст. Само да работят-до смърт. Така проблемът ще се реши.

214

Анонимен

преди 6 години

Що трябва да си блъскат главите с проблемите с плащане на пенсиите, като може още малко да влошат системата на здравеопазване и да решат въпроса.

213

Цялата истина

преди 6 години

За всички пенсионер трябва да има еднакви пенсии, няма как да си по заслужил от другият.Ще кажете ама вноските, вноските са различни защото държавата осигурява условия да получиш по- висока заплата, затова си длъжен да плащаш по- високи данъци.И най- важното няма да получаваш пенсия ако работиш на бюджетна заплата, дори да си президента Радев.

212

Жоро

преди 6 години

ако имам възможност 1ст. няма да ви дам да ми удържите за така наречените "пенсии",..... некадърни!!!