91

Анонимен

преди 6 години

Преди първата световна война Сърбия ни предлага съюз и да ни даде половината Вардарска македония, Беломорска Тракия Гърците казват да ни остане, ала нашите царр и прогерманска шайка ни вкарват на страната Турция във войната. Губим и ни режат яко победилите. Включително и заради касапниците над сърбите и малцинството ни в Сърбия - мирни граждани.

90

за бомбите с уран

преди 6 години

Откога е законно и морално да се бомбят мирни хора в XX век с уран???Както стана над Белград!!Айде да ви чуя аргументите, не само да ми давате минуси!!!!

89

Анонимен

преди 6 години

Които слушате со ро со идна английска лаеща музика сте патриоти. Ми слушаме си балканска славянска музика. Прабългарите са турците в Лудогорието. Доган е прабългарин. Славяните спасиха да има държава с името България. И сърбите слушат българска музика, но троловете на шо рош тва не ви кефи. Гледайте си турските сериали и маанета и ни се мащайте от главите!!! България, Гърция и Сърбия ще размажат Турция, само ако посмее да настъпи с фанатичната си ходжоармия от неграмотни бедняци и голтаци.

88

Анонимен

преди 6 години

До АнонименСмени Русия с някоя друга от великите сили и която и да сложиш по-близо до истината си.

87

Анонимен

преди 6 години

Комплексари са сърбите и ни мразят. Най са трагични тези българи, които се сърбеят и слушат сръбско и друга чалга. Или гръцко. Това дори не са българи. Ти са продали родината си.

86

Анонимен

преди 6 години

Патриотарчета, ходете в Сурдулица и казвайте на внуците на избитите от българските окупатори, само защото са учители и свещенници или друга интелигенция, че техните гробове на дедите им не съществуват или други глупости им говорете - кланетата над българите в сърбия и над сърбите от българската армия са факт и през първата и през втората световна война. Внукът и синът Симеончо да се извини за деянията на татко си и дядо си на братския сръбски народ и на българския народ.

85

Анонимен

преди 6 години

Единствената държава - велика сила, която има безпорен интерес народите на балканите да са бедни, корумпирани и в лоши отношения е Русия. Полагат се колосални усилия в тази насока. Явно със сериозен успех. У нас все още има хора, които наричан пияните, въшлясали руски орди, които на два пъти окупиран родината - братушки.

84

Анонимен

преди 6 години

Откога стана демократично да се пускат бомби с уран над суверенна държава, която не иска да слуша????Айде да видим опорните точки на демократи и НАТО-вци!!!

83

Анонимен

преди 6 години

Когато австрия подтиква Милан да нападне България, а Батенберг да приеме Съединението, австрия печели с един куршум два заека - скарва българи и сърби и после затова че защитава Сърбия като ни дава ултиматум да спрем настъплението, заграбва Босна и Херцеговина. Българи и сърби в тая война се бият предимно като стрелят във въздуха, жертвите са под 1000 от двете страни. Крайграничното население е отказвало да се мобилизира и в двете армии и е казвало - на офицерите не ви ли е срамдасебиетеедносме

82

за Иван Костов

преди 6 години

Иван Костов е престъпник, който ако иамше истински съд и прокуратура в България, трябваше да лежи в затвора поне 50 години заради:1.престъпната приватизация2.най-извратената форма на капитализъм3.даване на коридор на НАТО да бомбардират с "демокраричен уран" мирните сърби над Белград

81

Анонимен

преди 6 години

Историята от 1976 година е по-истинска от днешните историци, до един продали се за со ро со идни пари. Патриоти а дават обществени пари на дъщерите си без конкурс. Истинските патриоти обичат своя народ и уважават другите народи, нашите националисти са жалко подобие на патриоти.

80

Анонимен

преди 6 години

Костов пусна самолетите да бомбят историческите български градове Пирот, Ниш и до ден днешен българския град Димитровград. Това престъпление срещу сънародниците ни в Сърбия те го помнят добре. Сърбите също го помнят това. Не съм чувала албанезите да са построили паметник на Костов.

79

Анонимен

преди 6 години

Тази история намирисва на самагон. Сръбските ***, за няколко копейки изпълняват кремълски опорни точки.

78

Анонимен

преди 6 години

На сърбите политиците с малки изключения са шовинисти,такива са им и историците и ПОПИЩАТА.......

77

Анонимен

преди 6 години

Това, което са написали сърбите е истина. Историята на ирано-шовиниста Божо Димитров е пълна с неистини и премълчани истини. Една от тези истини е, че сръбската и българската династия, особено българската, състояща се от немци направи много двата братски народа да се мразят. Българската династия, е виновна за над един милион българи и сърби да са избити в сръбските земи и българите в Сърбия и македонските българи да намразят България. Всичко това е за славата на немските държави Австрия и Герма

76

Victimized

преди 6 години

А който наистина смята, че всички неуредени сметки от миналото трябва да бъдат решени, значи не си представя мирно съществуване в Европа като цяло. Историческите несъответствия трябва да бъдат решени с дебати от ИСТОРИЦИ, не от политици или пък подивели маси. Ако искаме да имаме бъдеще без повече кръвопролития, трябва да се отнасяме към такива провокации критично, но със сдържан тон. Понеже казана Европа ври и кипи, въпреки това което ни се твърди..

75

Анонимен

преди 6 години

Хора стига сте чели и цитирали историята на Издателство Просвета от 1976 г. Има много източници поне днес. Влезте в час де.

74

Анонимен

преди 6 години

Сърбите СА УКРАЛИ С ПОМОЩА НА РУСИЯ И БРИТАНИЯ,И ФРАНЦИЯ НАЙ-МНОГО,ИЗВЪРШИХА ИСТИНСКИ ФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД И ДУХОВЕН НАД ОЦЕЛЕЛИТЕ ПО ВАРДАРСКО И ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ!ТОЧКА,ЩОМ ГИ ВОЛИШ АЙДЕ ДРУМ КОД НЬИХ!

73

Анонимен

преди 6 години

Милошевич беше диктатор, но американските бомби с уран над Белград бяха много демократични и сега от тях умирате ви и децата ви от рак!!Разбрахте ли, селяни прости???

72

Victimized

преди 6 години

Не искам да отричам, че има доста сърби които разглеждат историята по-този начин. Но не вярвам всеки един сърбин да мисли за историческите събития. Както и не всеки българин мрази сърбите. От много години насам има външни сили които влияят на събитията на Балканите, и това е нещо което никой не може да отрече. Както правят и в близкия изток, така и тук, великите сили разиграват прокси войни и конфликти, за да може хората никога да не се сближат културно.