38

снайпера

преди 6 години

До Паскал, обикновен редник съм бил, шофьор на артелен ЗИЛ-130 месовоз!Сега съм ефрейтор от запаса.12223

37

Анонимен

преди 6 години

До ПаскалРазбрахме че ти най много си си изпатил от военната служба

36

Паскал

преди 6 години

До до ПаскалОнази "храна" от кетъринга чиято фирма на един министър зареждаше стола!

35

Осман

преди 6 години

Храната беше перфектна. Риба в сряда. Боб един път в седмицата. Само в събота и неделя беше постно менюто. Ориз със домати и кисело зеле. В понеделник кюфтета с гарнитура. Просто днес тия няма как да осигурят това. Затова и няма армия. Кисело мляко, плодове. Нямаше банани но праскови и ябълки бол.

34

Анонимен

преди 6 години

Като чета коментарите тук, веднага отличавам неслужилите, в това число и онези с по 6 месеца.Това са все хейтърчета, ***..далчета и русофилчета.

33

Анонимен

преди 6 години

До ОсманДУР, БРЕ!

32

Паскал

преди 6 години

До снайпераФатмак си нали, ама аз пазя и снимки с извращения та ама надали ще ги качат тука, и аз бях в Долна Митрополия (лукса), а за кашимерията не ми се и говори, ЛЪЖЕШ ТИ! Вече нищо не може да скрие те.

31

до заблудените

преди 6 години

у нас много хора си мислят, че лекарите са длъжни да лекуват безплатно тъй като са положили Хипократова клетва; подобна заблуда е, че някой ще си рискува живота отново безплатно, защото се заклел пред знамето; също така, хората се заблуждават, че някой ще ги научи на нещо безплатно

30

до Дизела

преди 6 години

споко , кашика в бг арми ще получи същото обучение срещу дрон или умна ракета кавото и пехоринеца в щатската или руската армия....тук ли трябва да ти се опише програмата....

29

Осман

преди 6 години

В казармата имахме един женствен такъв баща му лейтенант. От моята служба. Веднага го направиха ефрейтор. Веднъж си говорим с друг войник и оня идва "няма да говорите на турски ще кажа на командира". Аз го гледам , ще го пребия ама после трябва да лежа в ареста и мълча. Той ефрейтор ама носеше обеца на ухото, перчема изрусен 'националист' и накрая благодарение на него се оказах *** на Полковника който ми говореше на турски. По скоро станах доставчик на уиски ама хубави времена бяха.

28

до Паскал

преди 6 години

коя храна бе пич, оназо от 75 та, ми сега сме 2018 бе .

27

Анонимен

преди 6 години

Спомням си какъв гаден шок изпитах първата вечер в казармата. Лягаме новобранците, навсякъде бясна мизерия, смърди на хлор, евтин ***, партенки и още нещо. Старите търчат наоколо и крещят в еуфория, гледам в тавана от втория етаж на кревата, и като си дадох сметка, че ме чакат ДВЕ ГОДИНИ от същото, направо ми прималя.

26

Анонимен

преди 6 години

Те не получават пари за това, но мотивите им са лични и патриотични - да пазят сигурността на страната, ако се наложи.=манипулация!идеята за "доброволна" или за "наборна" казарма, е в пълен контрапункт със социално-икономическата система - банково-олигархичен капитализъм и въобще капитализъм!"пазете родината" = "пазете мен, че ви "давам работа", казала капитала!

25

Diesel

преди 6 години

Любопитно ми е какво обучение би получил кашикът в родната казарма, примерно срещу дрон, 'умни' ракети, а в малко по-далечно бъдеще и срещу роботи и андроиди?

24

ехххххеееее

преди 6 години

върху наш'те бойни каскиутринна роса блести

23

гого

преди 6 години

еййй все мрънкалници бе, споко казарми има, само ШЗО плевен бившето може 1000 калпака да приеме.... къде ще намериш 1000 доброволеца...

22

Анонимен

преди 6 години

До ПаскалТи си бил за филм на Хичкок

21

Анонимен

преди 6 години

девойките преди 40 години пишеха на киртаците:"ти пази синьото небе, а мен има кой да ме е...е"та и сега ще е същото

20

Паскал

преди 6 години

Забравих за "храната" - даже и прасетата отказват да я помиришат!

19

снайпера

преди 6 години

Само който не е бил в казармата, не знае стойността на песните- "батальона се строява" и "душата на войник"