18

Паскал

преди 6 години

Явно нищо не се е променило от преди 15 години когато се излъгах да стана кадровак! Като чета какво е "обучението" и ме лъхат неприятни спомени! Пропуснали са да споменат косенето на трева, тесането на плаца с мотика, събиране на листа в плащове както и мъкнене на строителни материали из поделението! "Снаряжението" се състои от ръждив АК 47 на 70 години, изгнила каска с дебелина на консерва на 90 години, деформиран нож с които не можеш да отрежеш и парче масло и пробит противогаз.

17

IT

преди 6 години

Задължителна казарма за всички неграмотни, полуграмотни и ниско квалифицирани. Военната служба не трябва да е за по-малко от 2 години.Казармата е добра залъгалка когато автоматизацията навлезе все повече в индустрията.А всички завършили в казарма да получат минималне базов доход и да не мрънкат за повече.

16

Анонимен

преди 6 години

Bg ima li stanilna voiska samoleti skrivalischta sapadi s hrani kato v ch ako ima e super samo radev snae kajvi vienni samoleti sa ok v saschtita na bg slama jadem ka4 hvarlame samo da e mir i dostoini dohodi sa vs balgari dostoini oensii ne miseria podigravka 170 lv 200 lv podigravka v bg

15

фантастика

преди 6 години

Каква казарма,99%от поделенията са разрушени,всичко е съсипано и кой ще служи тези младежи който по цели нощи пият,друсат се по клубовете и са три полови те ли?стига глупости вече....

14

Евгени

преди 6 години

Страхотно попадение на армията, това е най-ефикасния метод за обучение и попълване на читав резерв. Че тия където дрънкат тука стават само да метат спалното и евентуално една кофа с вода да донесат :D :D

13

Анонимен

преди 6 години

А строителни войски за маалето?

12

сс

преди 6 години

аха *** на усащ почнаха да набират пушечно месо за предстоящата война...

11

Веско

преди 6 години

Ми кога ше връща и бригадирското движение??? Копае ми се тунел в планината безплатно?

10

Осман

преди 6 години

И аз "чабук" отивах да му купя бутилка уиски.

9

Анонимен

преди 6 години

Ето добра възможност за тези които искат децата им да станат истински мъже - могат да ги изпратят да послужат, така ще се застраховат от джендарство, ама не на 100%...

8

СЛАВА НА СССР

преди 6 години

ЧЕСТИТО! ЛЕГАЛИЗИРАХМЕ СИ ПАРАВОЕННИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ! А СЕГА ВЪН ОТ ЕС И НАТО! АКО НЕ СТАНЕ С ПОМОЩТА НА ЗОМБИРАНИЯ НАРОД, ЩЕ СТАНЕ ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА КАТО В КРИМ.

7

Осман

преди 6 години

При моето време два месеца беше обучението за клетва. Преди казармата пък карах автомобилна школа шест месеца. Първо караш Лада. После ЗИЛ. Получаваш категория С. Държавата плаща всичко. В казармата станах шофьор след клетвата пак карах ЗИЛ ама след месец вече бях свързочник и писар. Моят кабинет беше до кабинета на Полковника който беше ходил на специализация във САЩ и Турция и владееше перфектно английски и турски. Беше много печен. Понякога ми говореше на турски и викаше "Чабук" - Бързо.

6

Анонимен

преди 6 години

Тея, дето не са били в казарама имат доста романтични представи за това какво е било - стрелби с автомата, учения из горите ... идилия кат на филм.Реално беше безмислени занимания по цял ден, затъпяване, а като си новобранец, ако попаднеш на някои откачени "стари войници" работата съвсем ставаше зле.Аз съм бил в казарма - истински пропиляно време от живота.

5

завалийките

преди 6 години

броене на пушечното место

4

маке

преди 6 години

за 4 седмици моеш се обучи само как да се гръмнеш

3

ШКЕМБЕ ВОЙВОДА

преди 6 години

Честито! ЛЕГАЛЗИРАХ тихомълком ПАРАВОЕННИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ! Сега зомбирания народ остава да разбере кога иска да излиза от ЕС и НАТО. Ако нещо се обърка ще се оправят нещата ЛЕГАЛНО по сценарий както стана с Крим. СЛАВА НА СССР, СЛАВА НА БКП, СЛАВА НА ДС!

2

Войник

преди 6 години

Искам пак в казармата,но да ми плаща сегашния работодател. :)

1

Мераклия

преди 6 години

Много яко. Подкрепям А дали ще ми уредят един месец отпуска от работа законово ? Платена? Щото все пак после ще браня рОдината ?