227

Категоричен

преди 6 години

Думи-думи-думи .....Дела трябват, дела! Видиш ли пийдеас: Лупай го яката. Ама яката!Като разберат, че НОРМАЛНИТЕ МЪЖЕ им разказват играта, ще си помислят дали пак да развяват пъстри парцали!

226

Думата

преди 6 години

Думата gender си значеше пол. Просто пол, т.е. мъж или жена. Така беше преди да си я приватизира либерастката ***.

225

план....

преди 6 години

точното име е планът КАЛЕРГИ дами и господа!!!!

224

Джендър идеологията

преди 6 години

2.2. Предвидените в Конвенцията мерки за промяна на социалните модели на поведение на жените и мъжете (чл. 12, ал. 1) и за *** образование с цел изкореняване на техните стереотипни роли (чл. 14, ал. 1) са инструктивни изисквания, които имат изцяло идеологическо съдържание. Като такива, те нямат място в националното законодателство.2.3. Ратифицирането на Истанбулската конвенция в този ѝ вид (и превод) от Българския парламент ще докаже дефицит в националното законодателство.

223

Джендър идеологията

преди 6 години

2. Понятието *** е квазинаучно и е част от идеологията на *** идентичността, съгласно която полът е изцяло социален конструкт:2.1. Въвеждането в законодателството на идеологически натоварено понятие създава възможности за последващото налагане на културни модели и ценностни нагласи, които рушат основите на личностната идентичност и на семейството като основна структурна единица на обществото.

222

Джендър идеологията

преди 6 години

1.2. На трето място идва използването му в документи като Истанбулската конвенция, като норма, която всяко национално законодателство трябва да приложи, генерира и развие за целите на споменатата вече идеология. 1.3. Четвъртото му приложение е на нивото на политическата демагогия. За тази цел всеки опонент бива стигматизиран като протагонист на домашното насилие или дори като геополитически лобист.

221

Джендър идеологията

преди 6 години

1.1. Конвенцията вменява на едно неюридическо понятие (знаково за определени ЛГБТ среди) юридическо значение за всички българи; 1.1.1. За първи път то е изведено през 50-те години на ХХ в. от лингвистиката и е въведено в сексологията1.1.2. Впоследствие особено след 1990 г., когато Джудит Бътлър формулира понятието *** перформативност то се използва като инструмент за целите на една нова идеология, синтезирала културурния марксизъм и тежкия комплекс за вина след края на войната.

220

Джендър идеологията

преди 6 години

1. Истанбулската конвенция отваря възможности за въвеждането на дефиниции за човека и на ценности, които противоречат на християнската ни идентичност като личности мъже и жени, на християнската ни традиция като народ и на способността ни като общество спасило евреите през Втората световна война да защитим слабите от всяка форма на насилие. В редица текстове на конвенцията (напр. чл. 3, б, чл. 4, ал. 2, чл. 66, ал. 1 и т. н.) се въвежда понятието *** като вид пол.

219

Джендър идеологията

преди 6 години

Да натрапиш *** идеологията, да натикаш в конвенцията социалния пол с неговите над 200 обезумителни превъплъщения, да тровиш и осакатяваш детската душа, е като да сложиш лъжица с катран в кацата с мед, или да вкараш във Война и мир порносцени.Да, никъде не пише за еднополови бракове и промени в Конституцията и законите. Туй еврощастие ще ни връхлети след ратификацията, ведно с поредния мониторинг, с поредните проверяващи. Те ще душат и слухтят, и ще съчиняват доклади.

218

Анонимен

преди 6 години

Ей,Шкембелията,това дето го бръщолевиш е миже да те лажем.ГЕРБ и ДПС се канят да приемат това извращение,я вие лапайте мухите и се правете на разсеяни.Ако сте истински патриоти,а не обикновени кебапчийски котараци,вземете пример от Корнелия,която категорично избра българския народ пред либерастката ПЕС.Ако благодарение на слугите на Брюксел и Анкара тази убиваща българщината извратеност бъде приета,ако сте мъже на момента трябва да напуснете парламента и властта.

217

Правя си анализ

преди 6 години

Всички мнения против ИК са под ножа на *** на сайта. Единствените изключения са, когато ги прави някакъв *** или фен на евразийския съюз. Целта е ясна. Да се моделира профила на противниците. Да останат само тези, рисуващи в лоша светлина самата идея за противопоставяне на содомитската конвенция. Нека ви дам съвет. Не правете така. Преценяват ви и умни хора. А ще дойде момент и да ви дирят сметка родителите на децата, които искате да спазарите за содомизация за няколко сребърника

216

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

До ЕДНО Е СИГУРНОайдедасилегаш, шизак

215

zg

преди 6 години

До 239Естествено, че няма точен превод. Но има точно определена идеология зад тази терминология. Прецизирана от злобната лесбийка Джудит Бътлър, смятаща, че отношението мъж-жена е антагонистично. Корените и са още в "културния марксизъм" на Маркузе. В момента едно лоби от сбърканяци се стреми да срути ЕС, опитвайки се да приравни европеец на извратеняк. Е, не се получава. Махалото вече е на път да смени посоката...

214

до 238

преди 6 години

Много модерна дума произлиза от латински, модерна е думата компютър примерно.Модерното е единствено че *** е самоопределим, защото вече няма как пред 20 век да се използва за господар-слуга определяне, и съответно и намират друг съдържание на думата, друга насоченост, а не отпада от английския език, и наследниците на латинските езици, примерно френския.

213

емиграция

преди 6 години

Аман от такива политици , като този Карака....

212

sososo

преди 6 години

Цитат от министър, с доста голям корем: "преди да се изплющи по медиите". Министър без ден стаж на някаква смислена длъжност. Агент на ДС, дядо му-участник в народния съд. С едно дете и приказки за естествен прираст. Господи, прибери си вересиите!

211

Анонимен

преди 6 години

Драги, думичката *** няма точен превод, но определено не значи социален пол.

210

До 235

преди 6 години

"***" е просто модерна думичка с празно съдържание, с която политиците се обиждат един друг и откланят вниманието... Има 2 пола и индивиди, които не могат да решат от кой са... Толкова е просто за разбиране...

209

sososo

преди 6 години

Според ИК: "пол" означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете.Никъде няма дефениции за трети, пети и петдесети пол. Колко от Вас, скъпи "читатели" сте прочели текста на тази конвенция? И още един въпрос - колко от Вас, познават жена, жертва на насилие? Калко от Вас познавате момиче 50кг с мокри дрехи, чиято ръка бе счупена от някакъв *** - ей така - за кеф? Ъм?

208

Анонимен

преди 6 години

Ами че кажете го кой е този някой който разбива ЕС. А да, той го знае но няма да го каже. Много сме силни в приказките.