229

Жертвите на войната

преди 6 години

от 6 април 1941 г. до 1 септември 1944 г. с 45 268 бомби са бомбардирани 187 населени места в старите земи на Царството и в българска Македония, Западните покрайнини, Беломорска Тракия и земите под български контрол. Безследно изчезнали, починали следствие бомбардировките и убити на място са 4208 души, тежко са ранени 4744, при непълна отчетност общо жертви не по-малко от 8952 българи - 80 % цивилни жертви - жени и деца.

228

жертвите на войната

преди 6 години

когато Чърчил през 1944 г. получава предложение бомбандировките над София да спрат той отговаря " щом лекарството е свършило толкова хубава работа, не виждам причина да не продължим лечението с редовни дози". Само в две от бомбандировките над София от Британски и Американско самолети в София загиват над 200 човека, още стотици са тежко ранени. Януари 1944 в само за една нощ в София 927 човека са убити, 710 ранени, 300 000 напускат дома си

227

баба пена

преди 6 години

Народният съд е много хубаво нещо, защото са осъдили на смърт бандитите от управляващата шайка, която ни е въвлякла във войната на страната на фашистите. В този смисъл правителствата по време на войната наистина са били фашистки, или поне профашистки могат да се нарекат. Безумие е да се пише в учебниците някаква друга изкривена истина.

226

ист

преди 6 години

Партизаните са водили въоражена борба против законно избрано правителство и парламент. За това са преследвани и някой убити.След 9.09.44 комунисти са избивали законно избрани депутати без съд и присъда.Това е разликата.

225

до 227

преди 6 години

Другарю...трудно ми е да определя..Ти по-***...или по-нагъл си?!Мисля че е първотоИначе щеше да знаеш, че Енгелс е разлигавен син на немски фабрикант

224

Анонимен

преди 6 години

Надпартийния Румен Радев поднесе ли венец в памет на избитите българи?

223

Енгелс

преди 6 години

А за жертвите на капитализма има ли дата??

222

Анонимен

преди 6 години

Комуниста - освен че е изключително ***...е и безкрайно нагла твар!

221

ЦК на БКП

преди 6 години

Няма леви, няма десни всички са слуги на бившата номенклатура. Бившите комунисти се "разделиха" на леви и десни, но това само маска. Конците винаги се дърпат от едни и същи хора. Дори и Бойко Борисов е сукал от същото място което сега удобно плюе, но си личи колко много е попил от Тодор Живкое.

220

Анонимен

преди 6 години

Шумкарите са фашисти - така еГеорги Димитров е пияница и придворен шут в Кремъл - и това е така

219

не мой ме излъга

преди 6 години

За мен истинските десни са ГЕРБ.Другите са заченати в тъмната част от денонощието в някой клуб на БългароСъветската дружба след работно време.

218

законът да се прилаг

преди 6 години

Трябва да се прилага закона и ще се очистим от социалистите. Просто трябва воля за прилагането му. Не трябва да се допущат изключения.Например при случая с Делян Добрев, ако се приложи закона, ще се разплачат комунистите от шайката на Курнелията.И така трябва да се направи!

217

ние не сме гулпави

преди 6 години

Този Западноевропеец се обажда пряко от Министерството на Истината.Абе как стана така че Герб повдига въпроса за жертвите на комунизма след като са продукт на БСП?

216

Анонимен

преди 6 години

"Фашизъм" у нас не е имало!!Вярно!!Съгласен съм!!Защото по принцип фашизмът е националСОЦИАЛИЗЪМ!!Който,възроди икономиката на Германия,справи се с безработицата,въведе куп социални и здравни придобивки................ на обикновеният германски работник!!Направи така,че със заплатата един баща да гледа семейство с куп деца!!Докато при нас в България си беше обикновено и перманентно ядене на пердах и дармон!!

215

Западноевропеец

преди 6 години

Най-големите жертви на комунизма са Бойко Борисов, неговия харем и неговите евнуси. От БКП се роди уродливия ГЕРБ.

214

Роден преди 1944 год

преди 6 години

Докато гледаме едностранчиво на нещата няма да се оправим. Трябва да се говори на висок глас за миналото, а не само за социализма.

213

Анонимен

преди 6 години

Гледам ми изтриха коментара айде ще попитам по-културно ДРУГАРИ КАПИТАЛИСТИ С ОГРАБЕНИТЕ ОТ ПОЛОВИНВЕКОВНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ НАРОДНИ ПАРИ ЗАЩО СИ СМЕНИХТЕ ИМЕТО НА СОЦИАЛИСТИ ЩОМ СТЕ СИ ПРАВОВЕРНИ КОМУНИСТИ ??!!От какво точно ви беще срам и КЪДЕ ОТИДЕ СРАМЪТ ВИ??Кога ще се извините НА БЪЛГАРИТЕ/не на комунистите/!!

212

Ромул и Рем

преди 6 години

Ко не беше деветото септември, на десетото сичкото сигган щеше да е партизан.

211

Комунист

преди 6 години

Фашизъм в България не е имало. Също като с турското робство. Първото "антифашиско" възстание 1923г. е преди да го е имало като идеология. То си е метеж на земеделците срещу свалянето им от власт. Чак 1925г. Мусолини го формулира като идеология. Друг е въпросът, че Мусолини е започнал като социалист. И на двата "фашистки"преврата 19.06.1923 и 19.05.1934г. начело е Кимон Георгиев. Същия, който на 9.09.1944г.извършава преврата и става мин.председател. По-късно в правителството на Г.Димитров е вице!

210

Анонимен

преди 6 години

Половин век се кланяхме на разни шумкари и други терористи, стига толкова