81

идея

преди 5 години

Като видях как протекоха президентските избори у нас и в САЩ май е по добре да създадем киберармия.Путин за един месец успя да назначи удобни за него президенти и в България и в САЩ.И докато по телевизиите показват едни стари генерали шефове на какви ли не войски досега не съм видял нито един редник от киберармията на Русия сниман и показан по телевизията!Навремето служех на радиостанция и като знам какви номера им правехме и сега НАТО биха ни обесили!

80

Анонимен

преди 6 години

За ученици с успех под 5.00 задължително. Все пак, трябва и те да с ас нешо полезни.

79

до 75

преди 6 години

На 55 съм и съм служил 2 години в казарма.При едни стрелби на Сливница излезе старшина и попита какви войници сме защото от 15 години никой не е стрелял по зле.А сега изненадата за теб-синът ми е програмист и понеже фирмата в която работи ги водят и на стрелбище той стреля много по точно от мен!За 2 години служба в казармата аз изстрелях 24 патрона само!Така,че представите ти са много криви!А за това кой би се справил по добре с днешната техника да не говорим!

78

Анонимен

преди 6 години

А може ли, нещо полезно, да науча в тая гимназия ? А ? Сещате се, нали ? Нещо, дето ще сложи хляб на масата, защото колкото и литература и физиак да им цитирам, в магазина не дават за ядене ?

77

Анонимен

преди 6 години

Кои ли пиян сержант ще ги води симеонов това го махни ако искаш да имаш армия а не пияници

76

Хахохоха

преди 6 години

Армия, обучения пълен абсурд. Управляващите избиха рибата с простотия. Кой нормален млад човек ще остане в бг се питам ? И от кого ще се издържа армията ? От ония дето ще се пенсионират на 65? Неее, следва поредната вълна емигранти българи до последния читав човек.

75

шаш

преди 6 години

Обърнете внимание на последното изречение в статията.Висшистите ще отиват на военно обучение за две седмици във В.Търново , зада могат по-лесно да си намерят работа в Германия.Ще обучаваме за чужбина , а ние тук пак на сухо.

74

Анонимен

преди 6 години

ревете ли мамини синчета/програмистчета...ревете знаем що за "мъже" сте

73

Krom

преди 6 години

До Анонимен 73 - чак да ми пречи, едва ли. Не това е основно. Имах в предвид, че измества акцента. Прави ли ти впечатление, че в последните 10 години се търсят само и единствено оправдания, защо и предвидените по Бюджет за въоръжаване средства да не се дадат? Не може със смътни намеци за казарма и спомени за военното от Бай Тошово време да заместваш липсата си на позиция защо не се модернизира крайно недостатъчната ни отбрана. Това е. И леееко да плъзваш отговорността върху младите? Не е ОК.

72

Анонимен

преди 6 години

До KromИдеята му за военно обучение веднъж седмично в училищата с какво ти пречи?Не е лоша идея и ще се научат как да се предпазват и как да оказват първа медицинска помощ,което ще им е от полза и в живота.

71

Krom

преди 6 години

Този е векът на малките но свръх подготвени военни единици. Това е доктрина на асиметрия. Както винаги, тук сме сто години след маймуните. Хора, днешните армии се правят с много пари. Шкембе Воевода предлага да обучим пушечно месо. За две години в 22120 Марица като кашик в "онези години" разбрах разликата между скатаване и яка служба. Това предложение е "нищо, но с патос". Първо да видим поне едно ново оръжие в армията, после да сънува обща повинност.

70

Ф.С.В.

преди 6 години

Когато аз съм служил - ти си си играл с котките под масата- за матросите нямаше нищо освен казарма в най суровият и вид !!

69

aaa

преди 6 години

До Ф.С.В.И после един месец компенсациийки изън отпуската задето сте се правили един час ненужно на войници.

68

Ф.С.В.

преди 6 години

(продължавам)- А двигателите ревът с 700 градуса температура в колекторите-Кърмата е разцепила във водата 50 метра коридор - Не знаем боен турски кораб ли ще потапяме - Знаем че сме близко до най страшното- Но всеки мълчи стиснал устни- и ние на 19 г млади момчета- изпълнявящи военният си дълг-- Това беше ВМФ флотът- Това бе реалността- Паднеш ли от палубата- едва ли някой ще те намери в мрака -- Двигателите ревът турбините свирят и оръдията чакат - за да запеят своята смъртоностна песен

67

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 64Повечето от тези момчета знаем от кой етнос ще бъдат. Затова пиша три години - повечето от тях ще трябва първо да се научат да четат, да пишат, да извършват елементарни математически действия. Няма да е зле и един кратък цикъл лекции по история и география да чуят, за да им стане ясно що е това България. След това ще получат професия и последната година ще придобиват трудови навици. Това ще е казармата за тях, едва ли някой очаква точно те да станат воини.

66

Ф.С.В.

преди 6 години

Да ви кажа и аз нещо- Флагмански кораб (111- ракетна фрегата) под. 25690 Созопол- В 03 00 сутринта- мрак, бряг няма- пръски от вълни по палубата- мълчание и концентрация на екипажа- (60 човека) Всички звена са прихванали целта (кораб минал границата)- рев на двигатели (3 двигатела по 3000 коня) Фрегатата плава с 41 възла- Бойна готовност- 4 ракети с потенциал само една да потопи огромен кораб)- Оръдия в готовност- ПК системи радари всеки си знае задачата- оаква се само заповед в шлемофоните!

65

Анонимен

преди 6 години

Не знам другите министри как са,нищо не пишат какво вършат,но Каракачанов е добър министър.Като изключим някои изцепки на Валери,патриотите се справят добре.

64

Анонимен

преди 6 години

До На няколко етапаМного лесно ги слагаш тези три години.То и през соца не е бил толкова дълъг периода,но за останалото си прав(а).

63

aaa

преди 6 години

Като човек минал през казармата мога да кажа - по-голяма загуба на време не може да съществува. Ще ги научат на мързел и скатаване, защото там това работят. Нито ще могат да "боравят с оръжие" с два-три изстреляни патрона, нито ще имат добра физическа подготовка от ежедневното напиване, което ги чака. Задължителното спортуване ще свърши много по-добра работа. Тук ще се превъртят поредните милиони "народна пара".

62

На няколко етапа

преди 6 години

Да, в средното училище трябва да има такова обучение - това е шансът на момичетата да се научат да оказва първа помощ при злополука, а също и как да действат организирано в бедствени ситуации. Също и да имат елементарни познания за оръжията и как да се предпазват при химическа, биологична, ядрена и друга атака.Момчетата със средно образование трябва да преминат поне 6-месечен курс за военна подготовка, а които нямат средно - три години Строителни войски, това сме го коментирали и друг път.