72

>????

преди 6 години

Като прочетох експерт....и спрях да чета...пък като видях и блумбърг върнах вечерята.

71

СТРАНДЖАТА

преди 6 години

Правилно се е изказало експертчето... - остава да започнем да внасяме запарожци и масквичи...

70

Анонимен

преди 6 години

Домати нямаме, чесън нямаме а и сега и без енергия! На тоз пикльо може ли Кобрата да го шамароса по веднъж да му дойде акъла!

69

Анонимен

преди 6 години

Скоро ще трябва да затворим ТЕЦ Марица изток 2 - най- голямата въглищна централа заради изискванията на ЕС, след 15 години и американските ТЕЦ (след като им изтече безумния договор) т.е. -10% електроенергия. Това ще е точно мощността на новата АЕЦ. Тия разбирачи да бяха говорили когато СДС - сключваше договора за ТЕЦ с американците. Да се надупим на УС да погребем 3-те милиарда и да им купим изтребителите за още 3, пък народа кучета го яли, нали е демокрация.

68

anonimen

преди 6 години

Какъв експерт е този, като нищо не разбира. До 5-10 години ще се амортизират много мощности в ТЕЦ-овете и ще трябва да се затварят. Останалите ТЕЦ-ове рано или късно Европа ще поиска да бъдат затворени. Електромобилите в следващите 20 години ще се увеличат главоломно, индустрията също ще расте. Освен това можем да изнасяме ток в Сърбия, Македония, Албания, Гърция и Италия.

67

Анонимен

преди 6 години

Едните пишман експерти ни убеждаваха да строим, сега други пишман експерти ни убеждават да не строим... отговорност никой не носи, едни милиарди са изхарчени, а няма нищо.На тоя мнението му е по-малко важно от на баба Пена, дето клечи по цял ден на пейката.

66

Анонимен

преди 6 години

55"Посмали, !" Няма атомен реактор, който да работи на 20-30 или 50%. В момента Козлодуй работи на 100%, 6-ти блок е в планов ремонт.

65

Анонимен

преди 6 години

Германия лъже и кара цяла Европа да купува ветрогенераторите и. Трябваше вече да ги е затворила.

64

шматка

преди 6 години

АЕЦ Белене не требе да се строи щото открадеха парите.Царчето Сергея Боко Първи.Всеки щипна по нещо.Сега няма с какво да платим и за дограмата на пазачите

63

Анонимен

преди 6 години

"Германия затваря реакторите до 5 години..."САЩ кога ще си затварят всичките реактори? Китай? Италия? Индия? Франция? Великобритания?

62

Анонимен

преди 6 години

До 59 Много си лукав :)) Не отгваряш на въпроса , как ще е плащаме като няма да продаваме ...Ами питаш какво ще правим без ток. Ами ние ИМАМЕ ток поне за 30 години още. 5 години преди това ако не е измислена нова технология, ще си постройм.

61

Анонимен

преди 6 години

Обичам, когато "експертите" не се оправят на експертите, а в дадената ситуация, становището на ЕК е че ще има стабилно увеличение на необходимостта от енергия в съюза. Когато към това се добави и изграждането на връзките между енергийните системи вътре в ЕС, някак ат самосебеси идва извода защо е необходимо да развиваме производство с висока добавена стойност.

60

Анонимен

преди 6 години

"Германия затваря реакторите до 5 години...":DКато ги затвори пиши тука, ако вече не сме се споминали от старост. Аз сега съм на 33, така че сам си прави сметката какво имам предвид.

59

Анонимен

преди 6 години

Германия затваря реакторите до 5 години...

58

Анонимен

преди 6 години

"Ти бавно развиващ ли си ? Три пъти ти казвам, че произвежда 30 процента от капацитета си е МОМЕНТА"Я ми посочи коя развита или развиваща се страна не разчита на АЕЦ за задоволяване на основните си нужди, като изключим скандинавието, което разполага с геотермална енергия, благодарение на географското си разположение. Дай примери. Обясни ми как точно си представяш енергийното ни бъдеще с ветрогенератори и соларни панели.

57

Joko

преди 6 години

Айде и този се писа енергиен експерт !

56

Партиен член

преди 6 години

Предпочитам да си купя жипка и вила на плажа отколкото да се занимавам с някакви централи! Тва с праенето е лакърдии за простия офчи народ!

55

АЕЦ не е нужна

преди 6 години

По време на комунизма когато работеха и 6-те реактора на АЕЦ Козлодуй в България постоянно не достигаше тока и постоянно го спираха, сега само с 2 реактора въобще нямаме проблеми с тока и даже изнасяме ток. Е гати скапаните руски атомни електроцентрали. Въобще не ни трябват нови. Руските *** ги искат за да крадат отново милиарди от бедния български народ.

54

Анонимен

преди 6 години

До 54Три пъти ти казвам, че произвежда 30 процента от капацитета си е МОМЕНТА . Ти пак говориш кво си продавал някога. Питам те къде, ще продаваш новия ток след като не можеш да продадеш сегашния ?

53

Анонимен

преди 6 години

"Прочети какво означава процент от нещо. Централата работи на 30 процента останалите 70 няма къде да продава.":DПродавахме енергия от АЕЦ Козлодуй на Турция, Албания и въобще на целите Балкани преди да ни затворят част от реакторите.