54

Анонимен

преди 6 години

Пътувайте вие в тоя ковчег.

53

Интересно как..

преди 6 години

се натоварват в горната "сапунерка" 2ма възрастни + две големи деца с багаж като за въпросното пътуване Сф->Вн, да кажем на почивка. Чудя се дали изобщо ще качи наклона към Витиня... а вече след...Девня-там ще се "бута" яко нагоре, абе засега е фантастика пълна.....

52

ТЕЦ е на въглища

преди 6 години

Ако електромобилите бяха на сметка, нямаше билетчето за тролея и автобуса да са на една цена. Той тока се произвежда от гориво в края на краищата и му се плаща такса разпределние. Ами зимата какво правим с електромобилите? Като пуснем парното вътре батерията сигурно ще заминава три пъти по-бързо. Двигателя им не произвежда топлина за отопление както е при ДВГ. Знаете колко плащате за отопление в къщи ако сте на ток. Електромера се върти като пумпал и ви ръси по няколко стотака.

51

Анонимен

преди 6 години

> Цената на един автобус, според Илия Левков, е между 400 и 450 хиляди евро, но екологичната полза от чист градски транспорт е безспорна.Ахахахха :) Сигурно и производството на тези батерии е чисто еко. Юруш на електромобилите, новата еко измама.

50

Кратун

преди 6 години

До всички умници по-долу: Разходът на енергия при електромобилите се приема грубо за около 10kWh на 100 км. Това изглежда много малко в сравнение с ДВГ, защото при ел. автомобилите имаме рекуперация на енергията, т.е. при натискане на спирачката колата спира първо електрически - зарежда батерията. Батериите се зареждат обратно и по спускане по наклон. ДВГ-то няма опция да произвежда гориво по баир надолу...

49

Тъпак

преди 6 години

Евтино е, спор няма. Ама за 300 км само 6лв не го вярвам. По-добре да пуснат коли на етанол. Да питат шведите, те от втората световна насам разработват такива коли

48

Анонимен

преди 6 години

Пълни глупости. С 6 лева ще си купите по- малко от 50 kWh. Като разделите тази енергия на разстоянието (приблизително 500 км) ще получите разход 100Wh/км.За по лесно да приемем, че се движите със скорост 60 км/h или 1км/мин. Получава се разход на енергия 6kWh/h или мощност на двигателя 6kW( приблизително 8,5кс). Дори Трабантчетата изглеждат мощни пред такава кола.

47

Анонимен

преди 6 години

Ще го измислят пак да не е ефтино. Като ти се наложи на всеки две години да сменяш акумулаторите ще видиш колко е ефтино.Не си и помисляйте че ще пуснат/измислят на пазара акумулатори дето ще държат 10-15 години.

46

мадбг

преди 6 години

До Един българинИ на малкия количката с дистанционно.

45

Анонимен

преди 6 години

сложете и разходите и природните ресурси за тия акумулатори и крактия амортизационен срок. ще излезе че хич не щадят природата

44

Анонимен

преди 6 години

Изчислено е, че ако всички автомобили в Германия минат на електричество, ще е необходимо толкова електричество, колкото е сега цялото му потребление. Такива мощности за зареждане не могат да бъдат изградени в близко бъдеще.

43

шматка

преди 6 години

Лъжат хората.Пробега се измерва на стенд при идеални условия.Ако една е лка минава 250км при идеални условия то при реални няма да станеРадиоЧистачкиОтопление което ще е ел.Зареждане на тел ири таблетТемператупа на въздухаРеално едва ли ще мине 150 кмОсвен това батерийте стареят.Нов телефон държи по 3 дни ток.След година го зареждаш всеки ден.Същото ще е с колите

42

рх

преди 6 години

то4но така! подлъгват ни! в на4алото на 19 век дизелът е струвал 5 пъти по-евтино от бензина!!

41

Анонимен

преди 6 години

До ИстинатаПрез лятото замърсяването е в нормите и делът на колите е около 20-25%.-----------------Ела в София да видиш как е.Останалите големи градове на България са в равнина.За Варна и Бургас не говоря, там постоянно духа вятър.Тука е котловина и всичко се събира в града.

40

Анонимен

преди 6 години

Първо стимулирайте хората, които карат на газ. Това гориво е в пъти по-чисто от дизел и бензин, а ако се направи сметка колко са отделените емисии за заряд на електро- автомобил, не се знае дали няма да е по-чисто и от на ток. В много западни държави има стимули за каране на газ,само тук не.После мислете за развитие на електрическите коли.

39

Един българин

преди 6 години

В това число влизат какво?Забравихте да добавите и тролейбусите както и електрическите влакове.

38

Анонимен

преди 6 години

Ще стане както с дизела - сега зарибяват с данъчни облекчения, за да може да се набълбукаме с тия жабки, в които един куфар багаж дори не може да сложиш и после - БАМ, ще въведат такси, ограничения, много ток горят, а за да има достатъчно ток трябва ТЕЦ-овете да работят, но те изхвърлят вредни газове, за това трябва да плащаш еко такси по директиви на ЕС. С две думи - загубена работа.

37

Газаджия

преди 6 години

И като ви се прецака батерията ще ви искат по 5000 лв. за ремонт или нова.И като пристигнете във Варна (ако пристигнете) и трябва да тръгнете спешно нанякъде, ще чакате 8 часа да се зареди. Иначе пак на бензин. Мани тая работа, карам си с газова уредба и си свиркам!

36

Анонимен

преди 6 години

Колко киловата ток трябват за да се зареди туй чудо?!Като я настъпя може ли да изпреварва?

35

Анонимен

преди 6 години

Със сигурност няма да може да се стигне до Варна с Рено Туизи...