42

ClaimHelp Team

преди 6 години

Здравейте,Ние от ClaimHelp Bulgaria сме готови да съдействаме на всички потърпевши.Регистрирайте претенцията си на claimhelp.eu

41

....

преди 6 години

Инфо от първа ръка за очудените- на почти всеки полет на нискотарифните на изхода не се явяват по няколко пътника. Основните причини са две- билета обикновено е купен преди месец или два и плановете са се променили, билета е евтин и лесно се прежалва. Овърбукинг_а покрива тези места, а на компанията не й пука за вашето недоволство, защото търсенето за продукта им е огромно.

40

TRAL

преди 6 години

Wizz Air са *** и само ядове съм си имал с тях, добре че RyanAir вече лети до София. Няма никаква връзка с WizzAir, ако искаш да им се обадиш плащаш като за секс телефон по евро или 2 на минута. Купих си билет за 10 евро , но се случи, че не можех да пътувам тогава и исках да им кажа че мястото е свободно(няма опция да се откажа от билета по интернет). Написах им писмо с предложение да добавят тази опция, те ми отговориха че отказването ми от билета ще ми струва 80 евро. ***

39

й

преди 6 години

съдете ги с колективен иск да ви легне по-евтино.

38

Анонимен

преди 6 години

какво обезщетение дават?

37

Austrian

преди 6 години

С Austrian ми се е случвало преди полета да почва 'търг' - предлагат пари срещу това да се хване по-късен полет - тъкмо щеше да ми излезе пътуването безплатно но други взеха офертата, а беше само за 4 часа разлика

36

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 32При нискобюджетните не е необичайно. Много хора които ги ползват за кратки пътувания с цел разходка да го наречем, си купуват еднопосочен евтин билет за полет, който е примерно след 3 месеца. До тогава, ако не намерят билет за връщане на добра цена, вместо да променяш полета, е по-изгодно просто да не пътуваш. Така че не ме учудва. А и се споменава, че това ще е положението за всички полети до 5 Септември. Т.е. може и да има друга конкретна причина, а не т.нар. "прецедент".

35

Бяла държава?

преди 6 години

До Анонимен 28Вземи и прочети малко за случая в Чикато, там свалят 4 пътника заради служители на авиокомпанията и един от пътниците отказвайки доброволно да слезе полицията го изхвърля насила с малко кютек.

34

Анонимен

преди 6 години

Bulgaria Air периодично не дават на някой да се чекне заради overbooking. На мен ми се случи веднъж, но слава богу един от другите пътници се съгласи на обезщетението, така че да мога да летя, защото беше спешно. Така че не обвинявайте Уиз, далеч не са само те. Само че не знаех за практиката да свалят произволни хора, това е много неприятно, за хората които имат спешна работа и обезщетението не им върши работа. Лошо, много лошо. Дано да се осъзнаят.

33

моля

преди 6 години

Скимтете, оплаквайте се, псувайте ако щете! Нискотарифните самолети нямат празно място. Дори да се откажете винаги ще има кой да пътува на мястото ви и ги боли буя за вашето мнение! Цената прави играта!

32

Анонимен

преди 6 години

Работя на терминал 1 откъдето излитат тези нискотарифни самолети това не е първият случай когато са продадени билети които са повече от местата в самолета. Поради големият наплив от желаещи да летят за 30 евро нискотарифните компании несмогват да осигурат самолети. Пътниците са предимно млади хора от 25 до 40 годишни които са гръбнака на държавата ни но уви точно тези излитат и никога не се връщат. Ако не се вземат мерки по подобряване качеството на живот в БГ ще останат само пенсонери и роми.

31

Анонимен

преди 6 години

"Според Wizz Air случаите, в които абсолютно всички пътници с продадени билети се появяват на летището, са прецедент."Да бе да, хората така си купуват самолетни билети и не си ги ползват! Ей тъй, що да не си купя едно билетче до Лондон, пък може и да не го използвам, да не става прецедент!

30

До Lora

преди 6 години

За всеки полет/самолет си има пътници... Най смешни са ми такива като теб - наскоро избягали от село в Мадрид и се държат като от испанското кралско семейство. Личите си от далеч.

29

Анонимен

преди 6 години

"И къде ти е комфорта през Истанбул за Лондон бе, читак!? "През??? Конфорта ми е, че живея в Истанбул! :)

28

Анонимен

преди 6 години

май американските авиопревозвачи следват други правила, за разлика от европейските. Особено пък що се отнася до вътрешни полети в US, там нямаш особени права, длъжен си да изпълняваш наредбите на екипажа - каквито и да са те.Случая тук е различен, и хората би следвало да си търсят правата

27

Лора

преди 6 години

До Бяла държава?Аз летя всеки месец до различни места по света. Със споменатата американска компания не съм летяла, но никой от редовните авиокомпании (разбирай не нискобюджетни) не ми е създавал проблем. Имало е отложени и закъснели полети и винаги са осигурявали хотел или компенсации за престоя и чакането. Никой не ме е свалял или премествал.

26

Анонимен

преди 6 години

УЖАССС, НЯМАМ ДУМИ

25

пътник

преди 6 години

Да приемем че се случва такова нещо, къде поради системна грешка, къде от наглост. Но това което немога да приема е хора, от които ти зависи живота да се държат абсолютно не компетентно арогантно и нагло. Говоря за наземния екипаж както и за екипажа в самолета. И летището и авио компанията трябва да реагират по добре в такива ситуации.

24

Lora

преди 6 години

Точно с Катар има най-голяма вероятност да не те качат на полета, защото винаги правят Overbooking. Винаги! :)

23

Lora

преди 6 години

До До читака 17Аз пътувам от София до Мадрид, през Мюнхен с Луфтханза. За да избягам от Уиз и България Еър съм съгласна на всичко. А с Катар отивам навсякъде. И до Скопие ще летя през Доха, ако трябва