58

приемаме еврото

преди 7 години

Е, супер!

57

Вейдър,Дарт Вейдър

преди 7 години

Ми там е бедата щом се избират такива тикви какви разумни решения могат да се очакват от тия които ги избират ...а и избрания винаги е на по високо ниво от избирателя си...пеосто нивото на избирателя в бг е мноооого ниско...

56

до:Вейдър,Дарт Вейдъ

преди 7 години

Абе Вейдър, кои са тия компетентните специалисти? Ти знаеш ли как се редят партийните листи, кои хора се поставят на избираеми позиции за Европарламента и как се избират шевчетата в "Европа"? Ти имаш ли си идея за това? А, да сети се! Оставяш някой друг да решава всичко вместо теб и след това, естествено, мрънкаш и се оплакваш от политиците. Ама нали ТЕ СА ВИНОВНИ, НЕ ТИ!

55

Вейдър,Дарт Вейдър

преди 7 години

На хората не трябва да се иска мнението щото все към изхода гледат хахаха....решенията трябва да се вземат от компетентни професионалисти но да има механизъм за санкция при провал.....

54

НЕ НА ЕВРОТО

преди 7 години

"Приемаме еврото по-бързо"УЖАС! Така ставаме на 100% солидарни за спасяването на потъващи икономики като Гръцката, Италианската, Португалия... Ако не ме лъже паметта всяка сържава, ползваща общата валутя трябва по всяко време ""при поискаване" да предостави до 10% от БВП за спасяване на закъсали икономики или за някоя друга цел (по преценка на Брюксел). Знаете ли какво са 10% от БВП? Сещате ли се, че ние сме примерни мизерници и никога няма да се ползваме от чуждите пари, а само ще даваме?

53

дедо Ташунко

преди 7 години

Ако ни натресат еврото, българите ще обеднеят двойно. Свидетел съм на това което се случи, когато въведоха еврото в Германия, през февруари 2002-ра година. Народът няма думата, а политиците ни са продажници, така че до 2-3 години могат да вкарат еврото и в България. Жална ни майка!

52

П.Петров

преди 7 години

Ако имате пари в банка по-добре да не искате падане на борда, защото рискът банките да запукат като *** в газ никак не е малък.Понеже сме в борд към еврото разликата в цените ще е до 2 стотинки нагоре, а в заплатите до лев надолу.Има едно маркетингово правило, че цените винаги трябва да завършват на цифра между 6 и 9 и от него ще дойде увеличаването на цените.От друга страна за външните инвеститори ще отпаднат два проблема - валутна надеждност и обменни курсове. Следователно ще има повече инвестиции и от там ръст на доходите.

51

gtf

преди 7 години

До Анонимен 60сегашната система за определяне на цената на парите е грешна и порочна, колкото по-далече сме от нея - толкова по от ниско ще паднем, така не може и няма да продължава вечно

50

Анонимен

преди 7 години

47, кой златен лев- тоя който през 1996/7 г ни направи всички милионери ли, по това време заплатите се сменяха на 2,3 месеца/ отвори си трудовата книжка и ще видиш каква заплата си получавал- 1 марка 1000 лева средна месечна заплата 5 долара, магазините празни а дрехите сами си шиехме и плетяхме, даже Доан беше с ръчно плетено пуловерче боядисано с обелки от кромид тоя златен лев дето увисна във фалиралите банки и фин пирамиди абе да вземеш да обясниш че се не сещам- ОТ 1 ЮЛИ 1997-ВАЛУТЕН БОРД

49

demograph

преди 7 години

Като нещем ЕС и еврото му, да приемем Евразия и рублите и. Хем в Шенген, хем на валутна свобода за да си връткаме далаверки с ***. Шизофренията на троловете се задълбочава.

48

gtf

преди 7 години

ЕС подготвя следващият голям грабеж, боко ако приеме еврото и ще падне .. аз излизам с тоягата и няма да съм пръв !

47

Анонимен

преди 7 години

От една страна онлайн търговията от държавите членки ще излиза по-евтина :)

46

Анонимен

преди 7 години

Нищо против, стига бюрократите от Брюксел и родните Оправители да намерят и приложат механизъм за своевременно и реципрочно запазване на доходите. Не половин или 1 година след това по банките в НС още да отлежава поредното предложение за 1-2% компенсация. А дупетатите да бягат по тъча я с липса на кворум, я с поредна дълга ваканция или предстоящи празници.Защото както добре ние известно, това едва ли ще стане и за пореден път най-голямата и най-бедната част от обществото ще го отнесе...

45

Анонимен

преди 7 години

Не, благодарим. А с Шенген какво става?

44

Анонимен

преди 7 години

Аааааа не! В никакъв случай.Съвсем ще ни загробят, такава инфлация ще има че съвсем ще обеднеем.преди минаване към еврото трябва да падне борда и да сме на свободния пазар за някакъв период (не знам колко) и междувременно инфлацията не ни мърда

43

Истинате е, че

преди 7 години

Приемането на еврото означава двойно увеличение на цените.

42

Коко

преди 7 години

Така ще направят я, въведе ли се Еврото всяка страна става по-тясно свързана със зоната, излизането става почти невъзможно до самия и разпад. Това е капан! Лесно е да да се заличи една валута като лева, но наложи ли се да се върне става сложно, даже невъзможно!

41

до #23

преди 7 години

Не бъди наивник!Зад всяка "национална" банка,зад всяка евро банка и въобще,зад всяка банка и "държава',която има вземане-даване с МВФ,СБ,ЕЦБ и т.н,стоят банкстерите от ФЕД,а те стоят над всякакви държави.Истински "национални" банки има много малко в Света и това даже не е съвсем сигурно.Например,БНБ е толкова нацинална,колкото и ДСК е държавна-просто едни имена,за "благозвучие",да има с какво да се гали слуха на мат'ряла.

40

Пак ще тече

преди 7 години

Според писанията на медиите с изследване на обществените нагласи,от 8-те държави3 са за еврото-Румъния,България и Хърватия;Унгария е на кантар,а останалите сапротив.Но кога бюрократите са се съобразявали с общественото мнение?Само примасово брожение и протести.Няма да се изненадам,ако висшият ни финансов клиризползва момента за да обере хорицата и направи милиарди от въздуха.Където е текло,пак ще тече.Проверените схеми работят.

39

Анонимен

преди 7 години

1 юли 1997 г България приема вАЛУТНИЯ БОРД и завързва лева за конвертируема валута по това време за марката- 1000 лева за 1 марка/ да не забравяме Виденовата зима, над 100% инфлация и средна месечна заплата от 5 долара, във фин мин проф Гечев/, днес навършваме 19 г с валутен борд, през 1999г БНБ фиксира БГ лев към новата валута ЕВРОТО и тогава и днес 1 лев се обменя за 1.95583 за 1 ЕВРО- кажете господа какъв е тоя страх от това което всички чакаме много отдавна- да падне ВАЛУТНИЯТ БОРД?!