44

Анонимен

преди 7 години

Този човек няма нищо общо с изкуството, всичко е реклама и PR. Само снобите се прехласват пред така наречените ми произведения. Има брат - Анани Явашев който е актьор макар и не много известен и с ролите си в българското кино има много по-голям принос в изкуството отколкото "генилания" Христо Явашев.

43

Анонимен

преди 7 години

"Днес.бг - 04.10.2011г. "Президентът на Бразилия с български корени Дилма Русеф пристигна тази вечер на държавно посещение в България. Визитата на 63-годишната Русеф у нас има и личен и сантиментален характер - баща й Петър Русев е роден в Габрово, през 1929 г. емигрира във Франция, а после в Аржентина, преди да се установи в Бразилия и да смени името си на Педро Русеф."Аааа, да ги нямаме такива. Наше момиче си е, ей, нал тъй лицемерчета от днеса? :)Вижте се хубаво какви сте ги творили.

42

Анонимен

преди 7 години

Джон Атанасов не създавал никакъв компютър. Създал е първата електронна сметачна машина. Технически компютъра има много общо с машината на Атанасов, но принципно става дума за друго нещо. Апаратът на Атанасов не е можел да чете програми и да ги изпълнява като истински компютър а само смятал уравнения по зададени коефициенти на системата, изобщо бил е много далеч от класическата архитектура на компютъра.

41

Анонимен

преди 7 години

Най обикновен шаpлатан.

40

Анонимен

преди 7 години

До АнонименПенсията не ти ли стига бе голтак.

39

М

преди 7 години

Имайте малко достойнство! След като господинът не желае да му се споменава за България и още по-малко да говори български, българите да го оставим на мира да си живее живота и да си гледа творчеството. Може и през годините да е бил обиден на някого, но да държи цяла една държава отговорна... Дребнав и злопаметен човек. Да се съсредоточим и да се гордеем с други изтъкнати българи. Има много, които заслужават огромно уважение.

38

Анонимен

преди 7 години

На глава от населението България е на първо място по тъпотия.

37

Анонимен

преди 7 години

Днеса, за абсолютно всички изброени личности сте писали статии на тема "той е българин, той е с български произход", не ме карайте да вадя цитати. Сега да ми обяснявате как било погрешно да ги възприемаме като такива е меко казано лицемерие и наглост от ваша страна. Гади ми се от вас и фалшивия ви "морал".

36

Анонимен

преди 7 години

Откъде 46 има информация, че някой си кристо е успял? И с каква цел трябва останалата публика да аплодира, че 46 си е врял носа в чужди дейности?--Нали има неприкосновенност на личния живот и коментари от страна на трети лица, са абсолютно нелоялни.--НЯМА МЕДИЯ В СВЕТА, КОЯТО ВЕЧЕ ДА НЕ Е ЖЪЛТА И ГНУСНА!Просто няма!

35

Анонимен

преди 7 години

А дали Христо щеше да е Кристо ако не беше роден в България, ами да речем някъде другаде? Дали изпитанията, които е преодолял не са точно това, което го е оформило като личност днес?

34

Тарильома

преди 7 години

Няма никакви основания да се разглежда Кристо. Тези, които му пришиват определението "български" грешат. Защото самият той се смята за НЕ-българин. Напразно се пропуска Елиас Канети- български писател според Енциклопедия Британика (britannica/biography/Elias-Canetti), чиито най-ранни години в Русчук го правят това, което е. Е, не само те, разбира се.И ненадминатият и несравним Борис Христов, останал непостигнат изпълнител на Борис Годунов, княз Игор, крал Филип...

33

Анонимен

преди 7 години

Все още не виждам проблем да се изтъкне произхода на един успял човек. Да вземем за пример Кристо- трябва да крием къде е роден ли? Да го обезличаваме като гражданин на света ли? Какви са причините да напусне си е лично негова работа, но не виждам проблем да го сочим като успял българин, ако ще и "китаец" да пише в паспорта му. Марката "България" трябва да се свързва и с положителни неща, а не само с негативни новини.

32

Анонимен

преди 7 години

Хайде гониме ви, екип на бг.Отивайте си, стига сте писали глупости.Що не си отивате.Що па да не може България и без вас?

31

Анонимен

преди 7 години

Напоследък забелязвам една крайно негативна тенденция- медиите ни натрапват определени личности, знаейки, че неминуемо ще предизвикат дебат. Така си създават материал за нови статии от типа на "да разгледаме какви нещастници са българите, защото казват това и онова".

30

Анонимен

преди 7 години

Ситуацията е следната- първо медиите като тази ни натрапват произхода на успелите емигранти, а след това пишат "поучителна" статия, че сме ги били възприели като българи. Днеса, за вас говоря, вие се скъсахте да ни обяснявате кой е Кристо, откъде е, какви са корените му. Дали в нас или във вас медиите е проблемът, а нещастни писарушки?

29

Берлин

преди 7 години

Голяма комплексарщина в БГ-то. Не се диша там.

28

Анонимен

преди 7 години

Въпросният Христо Явашев - Кристо не ме интересува както какъв се самоопределя - дали българин или гражданин на света, или американец. Но поне като му вземат интервюта от разните там български медии, да не се прави че не знае български език и да ми говори на италиански, американски или какъвто ще да е, а да говори на български. Да знаеш родния си език и да не искаш да го говориш, поради това че се срамиш да си българин или там каквото е причината е просто ГРОЗНА гледка...

27

Анонимен

преди 7 години

До 32 от 29, благодарение на мен един цял сектор беше изкаран изцяло на светло и е един от добре работещите. Благодарение на мен в момнта над 30 души имат работа и изкарват добри заплати. Благодарение на мен има два чуждестранни завода в България. Това направих аз от тук на моите скромни 38 години, а какво направи ти/родителите ти от там? Да, предатели са, защото се отказаха от борбата, ако навремето нашите революционери постъпиха така, сега щеше да говориш на османски!

26

Анонимен

преди 7 години

Това, което ме дразни в тази статия е, че се опитва да обезличи българите, които са успели извън България, нарича ги "граждани на света", доста безлично като цяло, а тези, които били останали в България се свеждат до провалени нещастници, които трябвало да се отрекат от "гражданите на света" и да се примирят с положението...

25

Анонимен

преди 7 години

Аха, значи като напуснеш България ставаш "гражданин на света", ако постигнеш нещо да речем в САЩ- ти си велик американец, а не българин и само тези, които си стоят в България са прости некадърници, защото в документите им пишело "българин"... Авторът осъзнава ли какви глупости пише? Защо в чужбина има български общности? Нали уж са "граждани на света"?