84

Каратанас

преди 7 години

До Анонимен--118 Защо Русия не допусна българи в Сан Стефано и в Берлин ?По късно при среща на Солсбъри и Радославов Той пита ; Защо нямаше БЪЛГАРИ В БЕРЛИН ?Имаше Гърци които твърдяха че Пловдив е Филипополис . Имаше Турци които твъдяха че Пловдив е ФИЛИБЕ. Ние се чудехме какви решения да вземем. Вън Русофилщината от Б--я.

83

Каратанас

преди 7 години

До Анонимен--116; Абе *** Англия установява 4 консуства преди Руско--Турската война!853 във Варна , 1860 г в Русе ,1864 гв Бургас и София . Картата на Българската Екзархия е 220 000 кв. Км.Утвърдена е със Султански Ферман 1870 г.Картата на Б--я уточнена на Зариградската конференция е малко по--малка от нея ,но имахме излаз на Бяло море. Русия ни раздаде земите .Заради нея сме 111 000 кв. км.

82

Каратанас

преди 7 години

До Анонимен--115;Казвал ли ти е някой колко си глупав ?Единственото добро нещо ,което русия ни стори. Ние си го платихме--10 680 250 ,43 рубли РАВНЯВАЩИ СЕ НА 32 ,5 тона ЗЛАТО. На 08.07.1876 г Русия и Австро--унгария подписаха Рахщадската тайна конвенция. След това и Будапещенска такава. В тях се разбраха да не се създава голяма държава на Балкан. полуостров. Картата на Българ. Екзархия е 220 000 кв. км.Русия ни раздаде земите на Сърбия,Румъния ,Гърция че и на Турция. Русия ни раздели.

81

Каратанас

преди 7 години

До Анонимен--112;Великите сили предизвикаха ЦАРИГРАДСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ,на която гласуваха АВТОНОМИЯ НА Б--я.Турция не се съгласи и тогава разрешиха на Русия да води война. Можеше да мине без война но Бисмарк въвлече русия за да се отърве от нея.Най--голям дял за Цариградската комференция имат АМЕРИКАНЦИТЕ юДЖИЙН сКАЛЪР И мАКГАХАН И аНГЛИЧАНИНА ТУРКОФОБ уЙЛЯМ гЛАДСТОН. След конференцията Турция изгонва Ю. Скайлър. Англия установява 4 консулства с Б--я преди войната ;1853--Варна .1860 г-Русе и 1г

80

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен--101;Япония и Турция въведоха латиницая за по --лесно общуване с ЦЕЛИЯ СВЯТ. Те п0--малки патриоти ли са от нас ? Особено вие русофило--*** сте АНТИБЪЛГАРИ.

79

Анонимен

преди 7 години

До АнонименИ как точно реагират Великите сили?

78

105

преди 7 години

асимилирани от англосаксонската култура.

77

До 105

преди 7 години

Петър Стоянов беше един от онези,коитоискаха да сменим кирилицата слатиница.-----------------------------------------------------------Ами то се случи! -неофициално, но е факт, че все повече българи пишат на латиница или направо си комуникират частично или изцяло на английски в интернет, не виждаш ли?: ) А в Енциклопедия Британика пише че Кирил и Методий са гръцки просветители философи..... Не сме от нациите с най -добро владеене на английския, но и не сме от най -изявените типично славянски нации, като манталитет и културни особености. Но със сигурност бъдещите поколения ще бъдат аси

76

Анонимен

преди 7 години

Дали сме - най-голямото недоразумение, заемало някога поста на президент! Честит празник на всички българи!

75

читател

преди 7 години

Накратко прехвалените руснаци не обелиха една дума за Кирил и Методий. Мълчат срамно. После ще се сърдят. Обаче когато е момента забравят. Това е положението. Ние се справяме по-добре когато не сме с тях.Да не забравяме кой харизи Златна Добруджа на Румъния за да завлече Молдова. С чужда пита - помен прави.

74

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 108НЕ БЪРЗАЙ ДА СЕ РАДВАШ. НА ТОЯ ЕДНА ДУМА НЕ Е ИСТИНА, КАКТО ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ МУ "ПРОЯВИ", ТАКА И ЗА ЛИЧНИТЕ НАМЕРЕНИЯ. ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ОТНОВО КАТО ДВЕ И ДВЕ ЧЕТИРИ. СЕГА ПРАВИ КАМУФЛАЖ, "ЗАБЛУДА ЗА ПРОТИВНИКА". А НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ПОПУЛЯРИЗИРА - "АЗ КАТО ПРЕЗИДЕНТ", "АЗ, ПРЕЗИДЕНТЪТ", "РУСИЯ НИ ЗАСТРАШАВА", МЕЧТАЕЛ ОТ ДЕТЕ ДА ВИДИ УКРАЙНА "СВОБОДНА"(сигурно тати му - БКП-функционерът го е размечтал така), "ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА ОРИЕНТАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ"... Изпуска ли се тая мандра!

73

Анонимен

преди 7 години

Петър Стоянов беше един от онези,които искаха да сменим кирилицата с латиница.Това слава на бога не се случи,но днешният президент нанесе също много вреди на България.Добре е все пак,че вече свършва мандата му и най-после ще се отървем от него и ще го изпратим при неговите господари в САЩ или Брюксел където са му обещали.Той се раздаваше без да жали сили и средства и заслужава добър пост при господарите си.

72

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 101Т ъ п а к си, ставаш за шорошко министърче!

71

Анонимен

преди 7 години

Честито на всички българи.

70

Щирлиц

преди 7 години

Мили деца,помнете,че един предател искаше да сменя Българската азбука с латиница!Честит празник!

69

Анонимен

преди 7 години

"С чужда пита помен" лесно се прави. Сигурно повечето от тези които са умирали за да я има България отдавна се обръщат в гробовете си.

68

РККА

преди 7 години

За 25 години да бехте оставили нещо и за сиромасите а не само да давате срещу рушвет...гешевтариии

67

Стига

преди 7 години

Стига с тази пропаганда за освободителката. Ами ако не бяха нашите опълченци? Ами ако Турция не се разпадаше? Ами Русия нямаше ли свои цели и не игра ли гадна роля много пъти в първите години на младата ни държава. Стига одеологеми и легенди!!!! Другите държави и без Русия на се ли освободиха и процъфтяха! В София няма паметници на Българи - само на Руснаци! Айде стига

66

Каратанас

преди 7 години

До Лъвско Сърце__--90 ;Прав си.ВСВ беше междусъюзническа. Хитлер не е ФАШИСТ . Знамената му са Червени . Първата му партия се казва; ГЕРМАНСКА РАБОТНИЧЕСКА ПАРТИЯ. Той я преименува на ГЕРМАНСКА НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИЧЕСКА РАБОТНИЧЕСКА ПАРТИЯ. Послучай 50г на Хитлер ,Сталин му изпраща телеграми в които го уверява че заедно ще строят СОЦИАЛИЗЪМ.

65

Лъвско Сърце__

преди 7 години

С руснаците безсмислено се дърлим по форумите и се обвиняваме кой, кого предал. Ние ги обвиняваме, че са окупатори а те, че сме ги предали като сме били с Германия във войната. А истината, е че в втората световна война се сблъскаха комунизма, фашизма и демокрацията, а не толкова държавите. От както има държава България има и славяни в нея и сме живеели в мир толкова стотици години.