85

Анонимен

преди 7 години

"Ние сме български селяни от Солунско.Викат ни помаци, защото сме помагали на турската армия в османско време."Описанието поразително напомня за Роската.

84

Лъвско Сърце__

преди 7 години

До ИсмаилКак да са го откраднали от персите при положение, че прабългарският род Дуло Е персийски? По скоро тюрките го взимат от персите. А в България християнството не е наложено със сила, а е било решено, че българската държава трябва да има официална религия. Само мюсюлманството се опитаха да наложат със сила, но не успяха.

83

ФАКТ

преди 7 години

тракиеца по принцип е ЕТИОПЕЦ

82

Анонимен

преди 7 години

Нормално, кривоглавите малоазиатци не могат да родят читав човек, затова се налага други народи да им го произведат.

81

Исмаил

преди 7 години

Лъвско сърце, а прабългарите тогава дали и те са го откраднали от персите..ха..ха Сам се набутваш..ха.ха А вашата религия каква е? Насила наложена с проливането на българска кръв.!!!

80

Лъвско Сърце__

преди 7 години

До ИсмаилТова е прабългарския знак и идва от Персия, доста преди това османлиите да съществуват. Но на вас всичко ви е крадено, религията от арабите, знака от тюрките (а тюрките го взимат от персийците). Даже цвета на знамето вие от византийската империя.

79

Анонимен

преди 7 години

Исус не е семит,семит на кръст не са качвали и распъвали,такова нещо не се е случвало,тоз вид накаьание е спрямо вярата,а че бил обрязан там по някакви медицински причини единствено понеже в ония времена не е имало семити това да не е саммит,имало е сенат и християнството е регистрирано като вяра и наказание при тях,извън империята римска не,нито гръцка,персийска и други където вярата няма единно име,а само на групи,течения в последствие,но такива не,обрязан на кръста без да се хвалят и покрити.

78

Исмаил

преди 7 години

Лъвско Сърце_ , защо си сложил знака на Ертугрул(бащата на османската импелия(IYI)..ха...ха Това е герба на племето Кайъ.

77

До 120

преди 7 години

Напротив - родителите на момчетата се са натискали да уредят синовете си за ени_чари и изобщо държавна служба. Било е чест да имаш близък в държавната йерархия, а и привилегиите на семейставата на девширметата са били прекалено големи. Ходатайстванията са документирани в историческите източници. Било е точно така, както беше през комунизма - да бъдеш член на БКП или да имаш свой човек в партията. Сега плюем по комунистите, но тогава всеки се тикаше покрай тях. Казармата пък беше задължение...

76

Лъвско Сърце__

преди 7 години

До TRAKIEC_ORIGINALИ ти добре си ги измисляш, рода на прабългарите е персийски, по онова време тука са живеели траки, славяни, готи (германски племена), келти, ромеи, но най-многобройни са били славяните и траките. И всички са живеели според законите на прабългарите, в българската държава. Това привличало и други етноси, защото виждали, че тука е добро място за живеене.

75

Исмаил

преди 7 години

Няма" българомохамедани"!!!! По-правилно е понятието българо-мюсюлмани,защото Исляма е българска религия то векове.Ама като чета коментарите разбирам защо прасетата и магаретата носят славянски имена...ха.ха Едно време се е позволявало само умните и красивите да приемат Исляма. Другите са си ги оставяли 5 в да са "роби"..ха.ха

74

До 114

преди 7 години

Ердоган щял да върне Турция сто години назад. Нали мразите турците и Турция? Нали сте зложелатели на турската държава и народ? Радвайте се тогава, че Ердоган ще "съсипе" Турция! Да, ама става точно обратното. Турция е в стремителен икономически възход и експанзия на политическо влияние. Държавата от регионален фактор, постепенно се превръща в актьор от световно значение, точно през управлението на "неумелия" и "калпавия" - Ердоган. В същото време уж "европейска" България продължава да затъва....

73

Анонимен

преди 7 години

Цензурираха ме заради една дума, която означава потурчил се българин, който участва в онези кръвожадни отряди, които на свой ред крадат деца, за да ги потурчат - сещате се, нали, думата е цензурирана...не се знае защо...?

72

Анонимен

преди 7 години

Не ни хвалете един турчеещ се българин. Тия хора се програмират само за едно - да унищожат автентичната среда и култура, от която самите те произлизат. Дали ще си *** или просто ще направиш културна революция, като безпощадно крадеш идеите на другите, няма никакво значение. Не случайно тези идеи, които нямат общ корен с Турция, продължават да висят във въздуха, но не и да бъдат дълбоко вдишвани от самите турци. Само с крадене и парите на европейските лобита не става. Трябва автентичност!

71

Анонимен

преди 7 години

Глупости на неуки. Оставете човека на мира.

70

Анонимен

преди 7 години

Ако не е бил Ататюрк в турция още щяха да ходят жените с фереджете и шалвари. Благодарение на него и неговото светско възпитание и мислене турция в момента е светска държава. Но за съжаление ердокук ще върне турция назад със сто години. Няма да е далеч времето когато фереджетата и шалварите ще се върнат и светският живот в турция ще остане само в спомените на сегашното поколение! Ердокук иска да върне османската империя но в тези времена едвали ще му се осъществи мечтата.

69

Анонимен

преди 7 години

Алианите мюсюлмани ли са?

68

Анонимен

преди 7 години

До 97 По-добре е ти да докажеш твърдението си.

67

Тюрк

преди 7 години

Мустафа Кемал Атаюрк се е чувствал и гордеел със своя турски произход. Какъв българо-мохамедданин, какви пет лева? А защо не напишете статия за помака Мехмед Талят паша - велик везир на Османската империя през последните й години? Той е идеологът и политеческият изпълнител на депортацията на арменците и последвалалите трагични събития - наричани нерядко Арменски геноцид. Неговият произход е всеизвестен, дори и за българските историци. Кажете, че се гордеете, че "българин" е "изклал" арменците!

66

Анонимен

преди 7 години

Този историк сигурно е преписвал на матурата, затова знае толкова малко.