45

Анонимен

преди 7 години

"Турция и България трябва да бъдат приятели. Който е против България, той е против Турция"Затова ли Ататюрк, който изсели 6 мимиона гърци от Мала азия срещо 600хиляди Турци от Гърция не си поиска турците от България. При това преселение 3 милиона гърци са измрели.Заради това преселение роднините на Ататюрк не са в Македония и Гърция, а са около Солун.Да се беше взел турците от България, това аз разбирам приятелство. А сега тези турци са оръжието на султана Ердоган за превземане на България.

44

Тюрк

преди 7 години

От къде на къде Ататюрк може да има нещо общо с така наречените "българи" ?Преди 1300 години начело с хан Аспарух пристигат тюрко-българите, които основават Дунавска България. Те се заселват ЕДИНСТВЕНО на територията на съвременна северо-източна България. Археологически находки в България останали от тях са открити ЕДИНСТВЕНО в този край (а и дори там са малко). Според единственият документ в който се говори за тяхната численост, те са 10 хиляди души. Съвреммните "българи" не са никакви българи

43

Тюрк

преди 7 години

Мустафа Кемак Ататюрк е етнически турчин. Самият той неведнъж е заявавал своята гордост, че син на славния турски народ. Дори и да беше от някакъв друг произход, турците и най-малко не биха се смутили от това. Най-важното е, че той самият се е чувствал турчин и е посветил живота си за благото и бъдещето на турския народ. Ето за такъв умел пълководец, далновиден мислител и велик политик от световен ранг, вие българите само можете да си мечтаете и да завиждате.

42

Лумпен Лумпенян

преди 7 години

Отиваме оня ден с жената в съседната кръчма и дойде голяма компания чужденци. Млади , стари , всякакви. И опаа, оказаха се турци и то оригинал от Турция. Поне повечето. И като запоръчаха свински мезета и алкохол. Викам си Ей божее и от тия ще стане хора най накрая. Ако не бяха приели насила исляма от арабите, щяха да бъдат на светлинни години напред. Ататюрк хубаво се е усетил какво зло е тази религия.

41

юбералес

преди 7 години

А.....добро утро, Кемал бил българин. Целия елит на Османската империя са с балкански корени. Такава е била системата в империята. Елитът е произлизал от еничерския корпус. И Демирел се гордееше със славянското си потекло.

40

Анонимен

преди 7 години

Агоп Дилачар пък е създателят на съвремената турска писменост. Арменец.

39

Тюрк

преди 7 години

В историята на Османската империя и република Турция има немалко видни личности от нетурски произход. Интересен пример е писателят, поет и политик - Зия Кьокалп. Самият той е от кюрдски произход, но е така да се каже "баща" на турския национализъм. От неговите идеи много силно се повлиява и Мустафа Кемал Ататюрк, като заявява: "Зия Кьокалп е моят духовен баща.". В действителност, Мустафа Кемал е етнически турчин, с ясно и силно турско самосъзнание. Истината се знае. Няма какво да се смущавате!

38

до 74

преди 7 години

Наистина зоофилът Камерън който прави секс със прасета ни го каза вчера и ние се уплашихме много.

37

хахаха

преди 7 години

Аз не мога да повярвам колко промити български мозъци има! Ново 20, англичаните се отказват от битката в Галиполи заради Българската армия! Малеее СТРАХ хахахахахаха. По голяма щуротия не бях чувал, ти ми развесели деня - благодаря ти!

36

Анонимен

преди 7 години

Вашите турски смешки си ги разказвайте на друго място. турция никога не е била държава в смисълът на държава, а племенна общност от Х националности и различни вероизповедания, насилствено карани да признават, че са турци и въобще турските ви проблеми слабо ни засягат. Камерън вчера ясно ви го каза...

35

Тюрк

преди 7 години

Ататюрк е една от най-великите личности на XX-и век. Неслучайно са изфабрикувани, какви ли не версии за неговият произход. Има твърдения, че крипто-евреин от последователите на Шабатай Цви, че е грък, албанец, алиан, бекташ, или че от смесен брак. В източна Турция в град Малатия дори се появиха хора, които твърдят и подкрепят със солидни "доказателства", че са му роднини, и че той всъщност произхожда от там. Претенции за родство с Ататюрк проявяват и от други страни, включително и от България.

34

до 71

преди 7 години

Англичаните не се "отказват". Те са разбити в Галиполи.

33

а

преди 7 години

Добре че казваш само "на балканите" е на второ място, а сега пак е на второ в света, но отзад напред!

32

Никола

преди 7 години

Къщата на Ататюрк в Солун е до черквата Св. Димитър , по онова време това е изключително християнски квартал, населен с повече гърци и по-малко българи . Солун е бил населен тогава с преобладаващо над 60% еврейско население , после са гърците , българите и турците . Даже има слухове , че има еврейски произход т.н. "дюнме" покръстен в исляма евреин . Теорията че е албанец идват точно от корените му в Голо Бърдо (дн. Албания) населена и до днес с българи мохамедани говорещи чист български език !!

31

Анонимен

преди 7 години

През 1915 на Балканите най силната армия след турската е българската. Ататюрк е бил доста време военен аташе в София. И България не се намесва на страната на ингилизите тогава.

30

Васил

преди 7 години

До БулгарА защо света трябва да знае за Апостола?!..не трябва..той си е наш..Обичайте го братя..е...кемалчо е известен в света..като искаш..обичай си го.

29

ох майкоо

преди 7 години

До 61 пак ли спомени за великата българска армия, ако била нападнала в гръб ... ти си вярваш обаче. Дребна България да каже "Аз този няма да го нападна сега докато му е напечено, нищо че 500 г. ме е владял". На българина в кръвта му е завистта и прецакването! Повярвай ми, ако е можела България да нападне в този момент е щяла да го направи, но само с гол тумбак и чифте пищови не става!

28

Анонимен

преди 7 години

Комшиите от юг съвсем са се разпасали и много си вярват. Забравили са как са яли кютек от Московеца. Още им треперят шалварите, обаче за пред хората куражлии го дават... В Сърбия вече албанци няма...

27

Анонимен

преди 7 години

турската пропаганда си мисли, че ние в главата си имаме овесена каша вместо мозък, като тях...

26

Булгар

преди 7 години

Защо цял свят знае за Кемал Ататюрк, а излезеш ли извън границите на България, никой не знае за Левски? Защото умните хора по света гледат делата и доказателствата, а не думите и голата пропаганда. Ататюрк размазва Английски, австралийски, новозеландски и други армии на собствена почва! За това всяка година лидерите на загубилите държави ходят в Галиполи/Турция на възпоменание и почит, към една битка спечелена от велик човек - Мустафа Кемал Ататюрк!