203

dp

преди 8 години

До тоя с многото "до" отговори в защита на "лова".Приятел, лов е, когато убиваш за да нахраниш себе си и семейството си или да се/ги защитишот навъдили се много хищници в района ти.Това за което става дума тук е чиста проба садизъм, убиване за удоволствие. Не е лов.А приказките ти как това се практикувало от "хора с висок статус" освен жалки са иглупави. Бедните садисти просто не могат да си позволят да правят същото, процентноторазпределение сигурно е еднакво.

202

До 242

преди 8 години

Няма как лова на жираф да е убийство - пак се обърни към дебелите книги! Удоволствие и парадиране очевадно има, то е породено от ценния ловен трофей. Никой ловец не отива на лов с мисълта да изтезава дивеча, той отива защото самия лов му доставя удоволствие. Ние като вид сме ловували през цялото си съществуване, това е дълбоко заложено в нашето ДНК и ние ще продължаваме да го правим.

201

До 241

преди 8 години

Човек за да има висок социален статус, значи притежава определени качества, така тези хора винаги са добър пример. Относно садизма - в дебелите книги които ти очевадно не си отварял, а трябва, трябва доста да наблегнеш там, пише че садизма е изпитване на удоволствие от упражняване на насилие върху човек, дебело подчертавам човек. Когато острелваш животно, това не е садизъм, а нещо безкрайно естествено, все е едно питаш лъва защо ловува антилопи и да смяташ това за нещо ужасно.

200

До 238

преди 8 години

Ако се замислиш ще видиш, че ти си човека които ще определя кое нормално и кое не! Не знам от къде извади това самочувствие да определяш лова като садистично, парвенушко и най-доброто инфалтилно занимание, при положение че то се практикува от милиони хора по света, много от които са благородници, учени, спортисти, политици, бизнесмен и т.н. Инфалтилно е да смяташ, че животно създадено и отгледано с единствена цел да бъде остреляно от ловец е някаква нечувана трагедия.

199

аноним

преди 8 години

Какъв човек трябва да си ,за да убиеш беззащитно ,неагресивно, красиво животно ,като жирафа ???? Необяснимо ,че има такива " хора " !

198

ваньо

преди 8 години

От години не съм виждал по ***, увреден и изкукуригал човек от УТИ !!! И как и защо го излъчват по тилевизията и ръси такива глупости ????

197

До 234

преди 8 години

Няма да си по-голям ловец, просто ще трябва да платиш за стадото жирафи, а ти не можеш и ще се наложи да надуваш вувозели няколко години в някой местен затвор. Други въпроси имаш ли?

196

До 233

преди 8 години

Аз също не разбирам, защо се напъваш да сътвориш поредната простотия, но ето че тя е факт, а ти очевадно си много доволен от този си свой "подвиг". Така Стоичков и още милиони други запалени по лова хора са преценили, че да отстрелят жираф е едно много вълнуващо преживяване. Може също така да отидеш в при някоя от хилядите ловни дружинки в България и да им зададеш същия въпрос.

195

dp

преди 8 години

Убиването за удоволстие е гнусна жестокост и никаква селения не я оправдава/обяснява.Резерватите наистина се издържат от таксите за лов - гадост и половина но може бипо-добре все пак.Не че бих могъл да вляза в главата на двунога гадина отишла да убие справящосе с живота животинче вместо да иде да ловува с фотоапарат примерно (аз правя последното).И е по-трудно да направи човек хубава снимка, и остава спомен - а ловният елементе същият.Ама не, искат да убиват гнуслярите.

194

бай Гецо

преди 8 години

Да го пуснат Камата само по кама у джунглата и ако успее да убие нещо, дето мърда - да се снима.

193

Анонимен

преди 8 години

Добре де жираф като убиете ядете ли го ?Човека също е животински вид би трябвало да има сафари и за трепане на хораЗащо не го разрешат

192

me

преди 8 години

А за коментарите, че като си купуваш месо също убиваш, да, убиваш, но за да се нахраниш. А не просто ей така щото ти е кеф да гледаш как куршума пръска мозъка на животното и да се снимаш, за да се изфукаш във Фейсбук. Преди хиляди години мъжете са изнасилвали, за да се размножаваме, но сега изнасилването е престъпление. Убийството на хора също е престъпление. Убийството на животни за развлечение за съжаление все още не е.Но е също толкова варварско и гнусно.

191

izvoza

преди 8 години

И да напомня на долу/но/пишещите: Не бъркайте убийствата за кеф и без смисъл с оцеляването на хората. на тия двамата не им се налага да оцеляват, а просто УБИВАТ!!!!!!!!!!!!!!

190

me

преди 8 години

Едва ли ще забранят ловните стопанства заради Стоичков и Ути. В България отстрелват сърни, в Африка, зебри. Отвратително е, още повече че на тази снимка зебрата изглежда жива и човек си мисли за нещо хубаво, а всъщност животното е убито и снимката изобщо не е хубава. Според мен това което трябва да се забрани е снимките с убити животни. В тях няма нищо хубаво. Ако някой е толкова болен, че му доставя удоволствие да убива такива прекрасни създания, ок, но да не се хвали с него в нета.

189

izvoza

преди 8 години

Това е отвратително. Това е безумие. Некакъв дебел у.....й оправдава убийствата на некакъв ляв п.....л. Ай сиктир и цивилизацията ви за ви .................... Сега цивилизовано: Това е анти дарвинов подход!!!!!

188

Анонимен

преди 8 години

До Анонимена кеф ти прави да ядеш на коледа печено прасенца и пържолки аааа ? айде махайсе от тук

187

Анонимен

преди 8 години

дайте да забраним лоша да им направим кефа да не колим през зимата прасенца и да мрем гладни а те милите с 3000 бона заплата ще си праскат паржолки мишки долни

186

Анонимен

преди 8 години

Не мога да уважавам такъв човек! Не ме интересува акво друго е постигнал в живота си! Идеята, че убийството може да бъде удоволствие ме отвращава!

185

Анонимен

преди 8 години

абе животозащитници от къде ги имате тия бирени коремчета бе ааа ? я моля ви се се спрете че ставате смешни като е направено като хората ядете като ***

184

Анонимен

преди 8 години

Природозащитнико,а когато се убиват глигани,елени,зайци,прасета,агнета, телета и дори коне,тогава похапваш ли сладко,сладко,а?Някаква госпожичка решила да се покаже по телевизора и да губи времето на хората с глупави разсъждения на тема морал.Кой им дава ефир на такива?