123

Анонимен

преди 8 години

По тази логика ако платя инвитрото на някоя жена, имам право да убия един човек и да се гавря с тялото му, публикувайки снимки.

122

Кирил

преди 8 години

Ловците са жалки комплексари !

121

Анонимен

преди 8 години

Вижте ни ценностната система и логиката на човеците. Ще си платя да спася някое животно да не го изядадат местните, за да може аз да го убия за кеф. Ицо е отстрелял поне 5 животни. А дали с неговите 25 кирливи бона ще се спасят поне 6?Да не говорим, че свестния човек би дал пари като дарения, а не за да трепе нищо неподозиращи животни за удоволствие.

120

Анонимен

преди 8 години

Ами може ли и аз да си платя, за да отсрелям Ути? А местните жители са живели с тях хилядолетия, може би и милиони години и не са изчезнали животните. Напровтив откакто се популяризира подобен тип лов, сума ти и видове изчезнаха и поне още толкова са на изчезване.

119

Анонимен

преди 8 години

014Анонименпреди 1 часама не бе между лов и лов има разлика.Разбирам сега има мечка стръвница -излизат авджиите да я отгрестрелят.Или - гладни селяни, каков да се прави - бракониерствали някой заек. и това го разбирам.но да тръгнеш с пушката да стреляш ЗА КЕФ - не мога да го разбера!

118

Анонимен

преди 8 години

На уважаемата Стела Райчева ще посоча, че на село никой не убива животни за удоволствие, а само за храна. Дали стоичковото е върховна "селяния" или върховна "граждания", сама да си прави изводите.

117

ha ha

преди 8 години

PUти да си гледа манджите а Стойчков топките, иначе извън тези свери са си абсолютни *** и двамата.

116

чичо Сам

преди 8 години

Плащаш си, убиваш си.Атлантическа ценност.Тази логика до тук ни докара.

115

преди 8 години

И така с "контролиран" обстрел изчезнаха стотици видеове и хиляди пряко и коствено зависими от тях други животински и растителни видове... последно се сещам за белия носорог така се затри.Само алчно и страхливо същество може да се натъпче на обяд и след това да ходи да "ловува" с джип и огнестелно оръжие !

114

Горан

преди 8 години

А, бе хора... Какво сте седнали да хулите Стоичков, че ходил на сафари? Това си е контролиран отстрел, при това добре заплатен, същите жовотни са плячка и за местните хищници...

113

мамути

преди 8 години

Оная от Охридското езеро,дето уби лебеда за едно селфи и се прочу по цял свят, според мамути е бракониер. Но това е защото не си е платила преди това . Да гръмнеш жирафче, обаче, това е чест.

112

Авджия

преди 8 години

Не мога да разбера, каква гордост има в това със снайпер да убиеш един почти питомен шарен кон.

111

126 - продължение

преди 8 години

Как се разбира за броя на дадени бройки животни в опредена местност? Има формули, за честотата на срещане на определени следи - стъпки, ексременти, кости и т.н. Май наскоро заради липсата на храна имаше хайка за вълци, които бяха толкова много, че слизаха по планинските села и тормозеха хората. А пък в такава дупка като Африка - сафаритата са легален начин за поминък на населението. Било водач, шофьор, следотърсач, рейнджър да гледа за бракониери.

110

OMG_Lucker

преди 8 години

Да попитам: ако някой отстреля Ути - хипопотама, но си плати за това, значи няма проблем нали така излиза по думите на самият Ути?Аз не го разбирам това ловджийството, да убиваш заради "спорт". Кърлинга е спорт, това не е! Хайде, ако след това сготвиш животното, което обаче не е от застрашен вид, тогава по- мога да го разбера, но определено не това е масовия случай при "ловуването".

109

Анонимен

преди 8 години

Това е контролиран отстрел. Има квота кои видове по колко бройки да се оставят, за да не доминира някой вид над другите и да се развъди толкова, че да застраши хранителната верига и популация. Всеки горски ще каже същото и хората са учили по 5 години за тая професия. Има години, в които популацията на диви зайци е толкова голяма, че са напаст за фермерите. А пък зебрите в африка с лопата да ги ринеш. Жирафите също. Ако беше гръмнал червена панда в Китай, обаче щяха него да го гръмнат китайците.

108

простачи с мустаци

преди 8 години

Май не втасвате кое е д-ебилното . Това че на някого му прави кеф да гръмне жирафче. Ама и-диотско е , няма как да се нарече. А мамути той па и той . По добре да внимава, дружинката му да не го обърка с глиган .

107

П.Петров

преди 8 години

Аз лично нямам нищо против лова, ако след това ловецът си изяде това, което е отстрелял или ако е за контрол на популацията хищници. Само заради едното убийство от засада, определено е голяма простотия.

106

Анонимен

преди 8 години

Хора, преди да реагирате първосигнално информирайте се. Не се дръжте като крепостни селяни. Има интернет, прочетете защо има резервати и как работят. Не ползвайте интернета само за фейсбук и порно! 100 коментара оплюващи Ути, а той всъщност е прав. Информирайте се преди да говорите глупости. Сами се излагате!

105

Анонимен

преди 8 години

Работя в Германия и имам един колега от Набия. Той точно това обясняваше, че за да няма безконтролирано бракониерство са създадени резервати, които се издържат точно от КОНТРОЛИРАН ЛОВ! Т.е. стари животни, които вече не стават за размножаване биван отсрелвани или пък контрол на голяма популация на антилопи. Така от цял свят идват ловци плащайки огромни суми, с които резерватите се издържат. Така, че природозащитниците да се информират! Иначе щеше да е като с носорозите: по един бодигард с АК47!

104

Пък

преди 8 години

тази световно неизвестна Стела Райчева има ли представа,колко голяма част от световния елит ходи на сафарита?