111

Анонимен

преди 8 години

-Данев ,пак ли пееш същата песен.За 20 години главата ти нищо не е родила.

110

Анонимен

преди 8 години

Горкото дърто ченгеНикой не искал да му работи без париМного били учениВземи си -билингви без образование -да ти работят като искаш по-неуки от теб

109

мераклийчо

преди 8 години

искам да стана депутат и после мин.на финансите еееее

108

Анонимен

преди 8 години

Това, с което се излиза от университета е само някаква плитка основа, иска се много бачкане и трупане на опит и пак от всички дървета само малка част ще станат ***.

107

Шоп

преди 8 години

Дедо ми е станал чирак на 14 години и после беше майстор до 76... Искате да учите до 25, после да седите на бюро до 60 и после да щракате с пръсти до 90. Нема как да стане.

106

Въпрос

преди 8 години

Терминал 1,2,3... Тази рецепта се предписва като панацея срещу всякакъв вид недоволство. Клишето се повтори няколко пъти и в текущите коментари и е бурно приветстван. Някой който го е вземал това хапче, да ми отговори, за всичко и всички ли важи. Конкретно питам за мъж на 35, които НЕ иска да е НАЕМНА ръка цял живот. Конкретен въпрос - къде е шансът да станеш работодател е по голям : в чужбина, ако си на 35, българин, образован, знаеш езика и имаш малко капитал, срещу този за същото в България?

105

до 125

преди 8 години

И кои точно са работните места и какви са заплатите? Като каза ИТ, аз съм програмист и последно работих в БГ на 1700лв., като ме осигуряваха на 700 лв. Такава беше последната ми заплата преди 7 години в София. От 7 години съм в Канада и заплатата ми е в пъти по висока.Не съм някакъв началник, а старши програмист. В момента мой колеги вземат по около 2000 - 2500лв. на месец в БГ и знам, че има много млади пограмисти. Ако ми плащат по 9000-11000 на месец бих работил БГ. Това е заплата за специали

104

До масло

преди 8 години

IT сектор, аутсорцинг, бизнес анализ, изследователска дейност и други разни работи, които в НРБ ги считахте за боржуазни (а днес - за ***) и който желаеше да ги практикува, го пращаха на поправителен в някой труженички народ завод!

103

безработен

преди 8 години

Как искате да има кадри, като няма адекватно заплащане. Как си го представяте в машиностроенето да има инженери и да работят за 400лв.?! Качествени работни места има и в държавната администрация и качествени кандидати има за тях, но на тяхно място уреждат некадърни кадри по шуробаджанашки принцип и затова администрацията е некомпетентна и неадекватна! А един качествен кадър никога няма да приеме да работи за ниска заплата, и да го ръководи тотален некадърник и безхаберник!

102

Анонимен

преди 8 години

Да престанат да се оплакват от образованието в Германия има по-долнопробни висши училища Фаххохшулета в световната класация са след 1200 за тях се намира работа и никой не се оплаква .. ТУ София 1025 място

101

Анонимен

преди 8 години

Каквито заплатите, такива и специалистите!

100

емигрирал

преди 8 години

Трябва да се подчертае, че това е мечтаната професия само на една определена съслойка сред младите, а имено онези с правилните родители и онези от определени малцинствени групи! Останалите, които имат амбиция за реализиране в сектори с реалана добавена стойност, просто емигрират и затова мнението им няма как да им бъде отчетено!

99

масло

преди 8 години

И кои по -точно са тези достатъчно много и качествени работни места ? Моля някой да ми посочи за каква работа на каква заплата не може да намери компетентни хора?

98

Анонимен

преди 8 години

Аз не мога да разбера къде на света има бизнес, който има спешна нужда от работна ръка и няма да наеме наличната, да я обучава и мотивира, но на какво вие обучавате ,какво извършвате, защо гледате да пропъдите наличните работници? Къде има бизнес, който да не работи в пряка връзка с образованието, т.е предлага стратегии, пише програми, гарантира реализация? Прочетете, има тонове материал за образователните системи по света, те са функция на бизнеса и на държавата. Тая работа кой да ви я свърши?

97

Феномен

преди 8 години

Чиновниците се назначават с дебели връзки. В частния сектор трябва добра заплата, никой не работи за слава.

96

Анонимен

преди 8 години

"Мечтаната професия за младите - чиновник с висока заплата"С други думи - да не прави нищо, но да взима много пари.

95

Анонимен

преди 8 години

Отворете buljobs и вижте колко инженери се търсят вкл. Германия , и то с българска диплома от ТУ-София не е проблем само знания смелост да имаш .. поне 2500 евро начална заплата не са много данъците в Германия са големи, но са повече от 1000лв. в България. Не само тук а и на запад младежите ги мързи да учат математика , физика , инженерство.. Точно това водят европейските ценности гей пари , педофилия..

94

25 години...

преди 8 години

... дяснолиберален англосаксонски Капитализъм по американски образец и сляпа вяра в Невидимата Ръка на Пазара и неговата чудодейна, самолековита сила доведоха до мечта за силна държава и достоен живот.

93

1

преди 8 години

До pepe,любимия ти от банкя,кафява *** ли е,до колкото знам е червен.

92

до 109

преди 8 години

Демек, чиновник без образование с висока заплата! Що да не!