122

отговор на Мина

преди 10 години

Злоба и омраза няма. Повечето от хората постват тук за забавление, а ти им се връзваш веднага с банални наставления как трябвало всичко да бъде...

121

Анонимен

преди 10 години

Аз вече си се прибрах, извадих агнето, сипах си една ракийка и сядам да гледам тв. Да му мислите вие, които още висите по задръстванията. Ще пия една ракийка и за вас.

120

ubbyu

преди 10 години

какво е положението на Тракия посока София, ако не хващам стария път

119

Мина

преди 10 години

Каква е тая злоба и омраза между провинция и София. Ние в собствената си Родина се мразим, като се делим на селяни и граждани, а какво да кажем когато Българин отиде да работи в чужбина, трябва ли чужденците да ни мразят. А не можем ли да бъдем единни и всичко заедно да решавам,е да си помагаме. Нали ЕДИНСТВОТО ПРАВИ СИЛАТА, но след като я нямаме, ето това става с нас РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. Прочетете Историята кога една страна се разпада...

118

stranen

преди 10 години

все пак софия си е в периферията на страната и до където и да се отиде все си е далеч аз живея в центъра на страната и на всякъде си пътувам спокойно и бързо навсякъде

117

до 137

преди 10 години

137, Споделям същото мнение. Само да допълня, че и малкото останали добре платени (по Бг стандартите) специалисти вече гледат към Терминал - 2 по понятни причини, така че кой остава в Сф е лесно да се определи.

116

До 136

преди 10 години

Приятелю, стой си в малкото селце/градче от селски тип и си псувай гордо на воля там. Нямаме нужда от подобен лош ген в София, който да цапа града с 15-годишния си таралясник и да скрибуца с простоватото си мйекане си по улиците.

115

Анонимен

преди 10 години

Искам да попитам господата от провинцията, наистина ли си мислите, че парите в София цъфтят по дърветата. Въобще не са много и се живее трудно само от заплата.Но съм чул че в провинцият се разправят някакви митове, че в София заплатите били по 2-3 хиляди лева. Може да взимате тези пари, само ако сте някакъв високвалифициран специалист при това с рядка професия. Иначе заплатите са си 500-600 лв, както навсякъде. За повечето хора имам предвид, така нареченият народ или материял ако искате.

114

Анонимен

преди 10 години

До Корениак СофианецТи откъде си ве селянин ***,мама и тати преди години не могли да си намерят работа на село и затова са решили да се преместят в града за да може да ти хранят широкото гърло,единствената причина поради която бих дошъл да живея в София ще е заради много пари иначе никога и никога не бих се нарекъл Софиянец защото ще ме е срам.Селянин недодялан.Това откъде си не определя какъв,а възпитанието ти го определя,твоето е на зеленчук.

113

Анонимен

преди 10 години

Според мен наистина трябва да си мазохист за да дойдеш да живееш в София, при положение че не си се родил тук. Да зарежеш китното си село, с чистия въздух, тишината и спокойствието и да се забиеш в това врящо гърне, наистина не го разбирам.Виж, ние родените тук просто нямаме избор и сме обречени да теглим кръста си.Но положението вече е трагично, толкова ли не го виждате ?

112

Анонимен

преди 10 години

Искам да изкажа мнение, че дори за провинциалистите, които тук някои наричат селяни, а те не всички са от село, би било да останат по родните си места и да работят там. Все пак камъкът си тежи на мястото. Така и те няма постоянно да ни оплюват по форумите, нито пък ние тях. А и населението в България ще се разпредели по равномерно по региони и няма да се получават тези чудовищни задръствания в София и човек да не може да отиде 2 часа до работата си и още 2 да се прибере обратно.

111

Анонимен

преди 10 години

Крайно време е да се върне софийското жителство като навремето. То все пак беше някакъв регулатор. Сега София изнемогва - пръска се по шевовете, задръствания, мръсотия навсякъде, и всички недоволни - и местните и новодошлите.Това наистина вече на нищо не прилича. Трябва да се намери решение най-после.

110

Анонимен

преди 10 години

Искам само да попитам господата или другарите селяни, не зная как точно да се обърна към тях.Хубаво, дошли сте в София - дошли сте. Ама защо постоянно я оплювате и не пазите чисто ?Преди години градът ни грееше, а сега прилича на ***.

109

Корениак Софианец

преди 10 години

Сега изпуснахме, но на 6 май предлагам да разположим картечни гнезда на всички входове на София и де що се появи кола с провансалска регистрация я почваме на автоматична стрелба. Няма оправия с тия нагли пришълци!

108

Анонимен

преди 10 години

Нали асфалт не се яде и не ви трябват магистрали, стойте си в задръстванията!

107

Анонимен

преди 10 години

Ами в провинцията отдавана е живнала. Хората си имат всичко.От всичките ми познати само тези от София се оплакват и са затънали в кредити.От провинцията нямат кредити.Даже бабите са фрашкани с пари.Баба хвърли през терасата 1200 лв. на телефонни измамници

106

Анонимен

преди 10 години

Жалко, много се надявах селяните поне след този Празник да не се приберат ...

105

Анонимен

преди 10 години

Гледам даже и за жителство някои пишат?!Хахаа,какво жителство бе младеж?Живеем в 21 век в държава в ЕС с граждани на света!Като не ви харесва близо 2 млн да са в София се борете за децентрализация и против струпване на всички капитали в София.Когато прованса живне,тогава няма да има това струпване.Това е правилният ход а не фантасмагориите ти с жителство:)

104

Надежда Михайлова

преди 10 години

.....Нейски мейски,а бе 122 аз скачах като СИНЯ,но крадох като червена брантия.Сега се крия като Софиянски,който е с енергиината мафия.То и Томислав Дончев краде от ЕНЕРГО-проекти.Но да се правим на велики,това е!!!!

103

Анонимен

преди 10 години

До 123 при коминизма на такива като теб майките за софийско жителство се предлагаха с безплатен секс на партийни дрьохльовци, за да станат софиянки за жителство.Сега всеки от България може да дойде в София да работи и живее.Затова софиянци-децата на тези леки жени мразят новодошлите.Не им се налага да се продават за софийско жителство.Затова софиянци мразят българите от провинцията