109

Анонимен

преди 10 години

С 2000 евро месечно, из шенегенските държава се живее като с 1000-1500 лева тук. Тук повечето не плащат наем, а и като цяло цените ни са по-ниски. Сега, такава заплата от 2000 евро за нашенеца е трудно постижима, особено в началото. За квалификация не говорим, защото там признаването и е трудна работа. Изобщо отиването и живота из "ония" държави е тежка мисия. Не блъскайте плюсовете на тези които ви убеждават колко гот е на запад, а идете и вижте. Не трошете мостовете назад.

108

БКП-враг на народа

преди 10 години

Като няма държава, която да се застъпва за нас, ще ни третират и унижават като роби от тук, до края на света.

107

До Габриела

преди 10 години

Много интересно мнение, защото ситуацията при мен е същата! Явно тук пишат много, които си нямат идея, какво е в чужбина, или такива които се прекланят пред чуждото и плюят по своето, родното. А в същото време висят из българските сайтове. Някак не се връзва. И аз бих се върнал по всяко време в БГ, защото това си ми е родината и камъка си тежи на мястото. Винаги ще се чувствам душевно най-добре у нас. В чужбина човек си остава цял живот чужденец и човек втора ръка.

106

ГЛАС НАРОДЕН

преди 10 години

ХА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ КАК Е? ПОЧТИ ВЪВ ВСИЧКИ ЧАСТИ ФИРМИ СЕ РАБОТИ ПО 10-12 ЧАСА ПРИ НАДНИЦА ОКОЛО 20-25 ЛВ. РАЗДЕЛЕТЕ ГО ТОВА НА 10-12 ЧАСА И КОЛКО СЕ ВЗИМА НА ЧАС??? ОКОЛО 2-2,50 ЛВ. И КАКВО ИЗЛИЗА, ЧЕ НИЕ СЪЩО СМЕ РОБИ В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА. НЯМА ДА ПИША ЗА ХОРАТА БЕЗ ТР.ДОГОВОР ИЛИ ЗА ТЕЗИ КОИТО ГИ ОСИГУРЯВАТ НА 4 Ч...ЩЕ СМЕ РОБИ ДОКАТО ВСИЧКО ТОВА НЕ СЕ КРИМИНАЛИЗИРА И ВСЕКИ НАРУШИТЕЛ... В ЗАТВОРА. ВСИЧКИ ЗАПЛАТИ НА СВЕТЛО ИДА СЕ ИЗПЛАЩАТ РЕДОВНО.

105

Габриела

преди 10 години

Ама много ми е интересно как всички работите по чужбина и не искате да чуете за България,а висите само по бг форумите.Нямате ли приятели,соц.живот тамошна преса.....Аз може да съм в чужбина,но си чета бг.преса,защото си обичам България,интересувам се какво става и искам да се върна.

104

boza

преди 10 години

Vseki si e nameril nachin da si izkarva hljaba . Za men nay -gorchiv beshe Bulgarskijat , ta zatova si dignah bagazha i zaminah navun . Tova koeto go pishe gore sum go vizhdal , ama ne slagayte vsichki pod edin znamenatel . Koyto uspja da izlezne mezhdu 1998 -2002 navun , veche se e uredil i prez um ne mu minava da se vrusta . Tova gore se otnasja za hora s niska kvalifikacia i neznaesti ezika .

103

Анонимен

преди 10 години

ами аз отивам да работя в Австрия за 1300 евро на месец, туко що завършил студент. Там ми плащат пълни осигуровки и застраховки. Тук най-доброто което мога да работя е 700 лв на месец. Осигуряват ме на 350 лв на месец. Отпуските с мъка си ги взимам, докато там е закон.Все пак на всякъде е различно. За мен, лично, условията тук са в пъти по лоши от там.

102

Анонимен

преди 10 години

За разлика от България обаче, ако работникът отиде и се оплаче в местната агентура, такива чудеса ще се случат на работодателя, че място няма да си намери и ще му пращат проверки по 365 пъти годишно. С робите ще се отнасят като с роби, докато сами не започнат да си търсят правата.

101

Ива

преди 10 години

Нищо чудно, напълно си го представям. Работници са научени в България да работят без договори, без осигуровки и по колкото часа на ден им кажат. Не си знаят правата и не си ги търсят. Ако им платят, добре, ако не - псуват и толкова. Работят при същите условия както в България, само за малко повече пари. Това си е робска психика и работодателите навсякъде биха се възползвали, не само в Германия.

100

тя

преди 10 години

До къде ни докараха крадливите политици . Българите сме най- бедни и затова ни третират като роби, защото знаят , че в България сме още по- зле.

99

До До 95-Сидеров

преди 10 години

АТАКА да управлява!?!?Ето това ще е краят на България....

98

читател

преди 10 години

Може и така да е, за тези които получават 300-400лв в България, или за въпросната смяна изкарват месечната си заплата тук.Който е квалифициран, работи на светло , в порядъчна фирма,с осигуровки и данъци, ползва всичко онова което имат и местните работници.Ама за това се иска свободно владеене, писмено и говоримо на 1-2 езика, и така за кеф 1-2 дипломи от добри университети.Ето защо добрите и кадърните са там, с къщи ,коли и т.н., почивки по курортите на света,но не и тук!Пиша за моите деца!

97

Dublin

преди 10 години

До Яни НиколаосGledai da ne te zakopame u osnovite...

96

Алекс

преди 10 години

Естествено е да има такива робски работи. Да не мислите че и в БГ ги няма?Ама защо веднъж не направиха интервю с успял емигрант от 20 години, който си има къща (изплатена) кола и децата му учат в частно училище? Защото скапаните вестници са пропагандни инструменти за това. А каде е смисъла незнам. Българите които отиват с очаквания за червен килим и замерване с пачки от летището ще се върнат така и така. Останалите си правят проучването и не се водят по такива статии. Пълна глупост.

95

До хахахахахах

преди 10 години

*** - по-*** - 104 !Дали българския вестник е източника!? Я чети по-съсредоточено написаното! Дали не изниква името на една известна немска медия?

94

до 108

преди 10 години

ти ако вярваш на сидеров си много зле.аз съм свидетел как си сложи в джоба 200 000 евро когато продаде евродепутатското място на слави бинев.за нас имаше една почерпка в славянска беседа,другото всичкото в джоба .същото ставаше и със субсидията.въобща тарикат е от класа,ама и балъци има много

93

ico33

преди 10 години

До DEVSADIVTAMEНе знам за големите фирми дали имат споразумение за ниски заплати ,но аз съм собственик на малка фирма с 10 човека и нямам такова.Искрено се надявам да дойде времето ,когато ще мога да си позволя не най високата заплата да ми е 900лв. а най ниската да е толкова .

92

Анонимен

преди 10 години

Robite na EU...Obre4en narod,ot vekove...

91

До До 95-Сидеров

преди 10 години

Колко си ***! Това за да стане АТАКА трябва да УПРАВЛЯВА! Прочети програмата на Сидеров - става дума за спиране на изтичането на 30 МИЛИАРДА всяка година от ръцете на българите в западните джобове! Вдигането на заплатите едновременно ще бъде съпроводено с куп други мерки които да спрат "кръвотечението". Как виждаш най-голямата герб да гласуват за тези мерки а управляващите бсп и дпс да ги въвеждат ?!Ти въобще можеш ли да си представиш в мозъка за какво става дума и какво са 30 МИЛИАРДА годиш

90

ДЪБЛИН

преди 10 години

Напълно подкрепям 104-аз съм от 15 год в Ирландия,и тук е така-вярно работи се здраво и отговорно и най вече ПРОФЕСИАЛНО,но няма българските пристотии,полуграмотни мутри-работодатели,имаш ли образование,умения и език-растеш в работата и си доволен-всичко друго е лъжи и манипулация-в края на краищата не може да си полуграмотен връзкар от България,дощъл тук с купената си диплома и с 50 думи в речника си по английски и да очакваш да живееш и получаваш по тукашния стандарт-просто не е за всеки.