69

бай уй

преди 10 години

До anonim1000Абсолютно вярно, но много хора не го разбират

68

Анонимен

преди 10 години

В Шенген не ни искат, защото не можем да опазим външните граници на ЕС - кризата с бежанците в момента го ДОКАЗВА, а честно казано - не ни и трябва при този наплив в момента. А колкото за правото да работим във всички други страни от ЕС, опасенията са точно, че от една страна ще дъмпингираме заплатите, защото си мислим "ауууу, 700 евро на месец, супер!" заради нивото в БГ, а от друга нашите *** вече точат социалната система. А вода ни подливат български и турски посредници и търговци на роби.

67

Анонимен

преди 10 години

Според мен всеки българин трябва да иде да поработи поне една година в Европа за да се научи на труд, дисциплина, издръжливост до припадък и да се научи да не закъснява за работа и да не гледа постоянно часовника си колко му остава до края на работния ден. Това ще спомогне за промяна на манталитета на българина. Едно време българите се учеха на труд в съветското Коми, сега в Германия, дано повече да минат през школата.

66

т.б.

преди 10 години

До RealistЖивея от 1983г в Германия.Това което си написал за турците е верно,но бяха други времена,друга политика и други ценности.Сега мислиш ли че немците ще повторят грешките си с турците?--Никога---След Е.С. Европа не е същата и никога няма да бъде-имам с какво да сравнявам.Самата нова икономическа и политическа система мачка европейците,а да не говорим за гастербайтерите.Нищо добро няма да има с този съюз-и за европейците и за нас.Самите немци вече го проклинат-пак сме на грешният влак.

65

mafia- BELGRAD

преди 10 години

Попаднали са на наемател на строителен Обект Сърбин , Сърбите си прават *** с Българите в Германия , та те дори не са в EU

64

Сръбско кафенe

преди 10 години

Така е като не са учили немски преди да заминат за Германия , без немски Ниво C1 точно това се случва с всеки който не говори езика , нищо ново от 20 години насам в Германия , Златко Желев да направи интервю в едно Сръбско кафене в Германия , как Сърби се сдобиват с БГ лични документи за по 1500 евро , ето това е интересна Тема

63

Анонимен

преди 10 години

До софиянец ,,че от.01.01.2014 г. ще се наложи да им плащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО като на ЕС граждани. ,,a дано ,ама надали :) те и сега при абсолютно законен трудов договор ,при еднаква квалификация и пр. на български гражданин плащат по-малко от на чужденеца

62

anonim1000

преди 10 години

Иначе в България ние живот си живеем. Навсякъде по света могат само да ни завиждат. Почти всеки си има имот и собствена къща или апартамент. Българинът живее спокойно и бавно. Онези на запад имат някакви пари, но нямат време. Нещастни и смачкани са.

61

anonim1000

преди 10 години

В България не е по-добре.Работиш денонощно, на смени. Даваш 12 и 16 ч. смени. Един колега беше дал 32 ч. смяна. И накрая получаваш 300 евро заплата.

60

anonim1000

преди 10 години

Робски труд за 16 лв. на час. 12х16=192 лв. на ден. Ако работи 20 дена в месеца за робският си труд получава 3840 лв. на месец.Сравнете със заплатите в България.

59

ХА,ХА,ХАААА....

преди 10 години

ТАКА Е --ЗА *** , ЛЕНТЯИТЕ ,ПЕЧАЛБАРИТЕ И ***-ПРОЛЕТАРИИТЕ , ВСЕКИ ТРУД Е "РОБСКИ"!ТЕ СА СВИКНАЛИ НА ДЕВИЗА :.."Носи ни Партио" и на това -..."Да се водят на работа --а не "да работят"!!!ТАКА Е!ТЕЖКО Е ДА СИ ЧЕРВЕНА *** --И ДА НЕМА КОЙ ДА ТИ ЗАБЪРКА!

58

stoneg

преди 10 години

Аvoid bulgarian intermediaries, and learn the language and everything will be fine.

57

Анонимен

преди 10 години

на времето при комунизма се работеше в коми ,магнитогорск и другаде по ссср,при каторжнически условия за по 500-600 рубли на месец.така,че нищо ново.като не можем да си подредим държавата и сме се оставили само да ни крадат и лъжат,така ще е

56

vesko02

преди 10 години

Ах таз лоша Германия,нашия брат що чини там като е толкова гадно,седи си у дома на топлото дадено от БСП,маай пръжки с боб от помощите от БСП и се радвй на живота.

55

Анонимен

преди 10 години

Мързелив народ са българите. Мислят отиваш в чужбина и там парите валят от небето ще вземат по 2000 - 3000 евро. Хората си плащат добри пари там, ама като си балък в Бъгария ще си балък и в Германия. Който както си го направи.

54

Антикомунист

преди 10 години

Ами то не е насила, да се върнат в БГ да работят на ЛЕГИТИМНО избраните комунисти и турци за между 3 и 8 евро НА ДЕН.Ние не можем да си устроим държавата, другите са ни виновни. Ако при нас една заплата е около 1000 Евро нямаше ли и ние да търсим евтина работана ръка, ИЛИ ??Търсете вината в тия които управляват България! ОСТАВКА!

53

Анонимен

преди 10 години

Или медиите сте манипулативни или неинформирани! Нашите работници не знаят грам немски! Някои от тях дори и български не приказват като хората. Разчитат на ПОСРЕДНИЦИ, които са или БЪЛГАРИ ИЛИ ТУРЦИ. Тези хора работят с техни фирми в Германия, които плащат мизерните 3 евро и прикриват умело работниците си. Понеже българинът е доста простичък и не се и замисля какво става с него. Освен това 8 евро на час добро заплащане за неквалифициран труд!!! Така че се замислете какво сте написали в статията!

52

Яни Николаос

преди 10 години

Калимера вулгари...Искате ли работа.Имам два хотела на строежв Несебар =древна гръцка крепост ''Месемврион''..Аиде на строежа, татари.

51

edna balgarka

преди 10 години

TOWA E DERMANIA . TAM SE BACHKA IAKO . ZATOVA E I NORMALNA DARJAVA .

50

Йово

преди 10 години

Искахте капитализъм и ЕС. Капитализъм = Феодализъм= Робство. Историята е ясна това е модерното название на робството.от III хил. пр. Хр. - XV век - Робствоот XV - XIX век - Феодализъмот XX век - КапитализъмПосле вие си мислете че сте свободни и демократични хора. Свободни са само богатите който могат да си купят свободата.