107

Анонимен

преди 5 години

Чух ме КНСБ , а какво ще кажат учените от БАН. Има няколко института, който работят по икономическите въпроси на България.

106

к

преди 5 години

пак ви мият мозъците !евреите-лихвари отдавна извиват ръцете на България да въведе убийствените 35% западни данъци !необлагаем минимум ...... евреите лихвари ще ви въведат необлагаем минимум нас доходи до 200 лева и 35% данък на доходи над 200 левакогато евреите-лихвари се загрижат за хората с ниски доходи това означава едно нещо - ЛЪЖАТ ВИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

105

Анонимен

преди 5 години

До 98Защо да сме бедна държава? Къде са еврофондовете, обществените поръчки, инвестициите чуждестранни, милионите, които емигрантите изпращат на близките си, къде са данъците, които внасяме? Кой ги изяде? Ро.мите ли? И тях ги няма. И ро.мите емигрираха. Къде са милиардите изтеглени заеми?

104

iii

преди 5 години

Ако взимам 600 лв., плоският ДОД ми е 60. Ако взимам 3000, става 300. Къде ви стяга чепика, бе платени бсп тролчета?

103

Кругер

преди 5 години

Всеки да плаща еднакво!Никой не е виновен, че някой друг е беден. И аз и бай *** плащаме 2,70 при лекаря, но той не плаща данъци, а аз плащам 800лв...

102

Анонимен

преди 5 години

До 90Тези 3 % дето държат спестяванията в банките са онези олигарси и кредитни милионери, които всички знаем как забогатяха. Ха!

101

+++

преди 5 години

Въвеждането на необлагаем минимум означава по-ниски заплати, по-малки осигуровки плащани от работодателя и от работника и по-ниски суми, които са на база осигуровките - болнични, пенсиите - вашите в бъдеще и на вашшите родители сега и т.н. Хубаво помислете какво точно искате. Мислите, че искате едно, а ще получите точно обратното.

100

Анонимен

преди 5 години

До 84Не! Това не е комунизъм. Това е капитализъм- работиш и ти се плаща според това, което си произвел. Комунизъм е вашето- стоите на бюрото по цял ден, работите 2-3 часа ефективно и искате да не ви се облага заплатата с данъци, защото имате диплома и връзки. Лежите на кълката "диплома и връзки". А Мишо работи и произвежда.

99

Винету Капаитала

преди 5 години

ТУКА СТЕ СЕ СЪБРАЛИедна туба геберастки неграмотницида коментирате неща, които въобще, ама въобще не са ви ясни.

98

House M.D.

преди 5 години

Колега #81, българската действителност е, че вие работите по специалността си за 600 лв., а вашият Мишо е хигиенист за 1600 лв. Отделно, българската действителност позволява чистачката и програмиста да бъдат наемани за една и съща МРЗ. Въвеждането на почасовото заплащане е решение само дотолкова, доколкото работещият 12 часа ще получава повече от работещият 4, 6 или 8 часа, но часовата ставка за чистачката и за професора ще е една и съща. Шашмите с човекочасовете изобщо не ги коментирам.

97

+++

преди 5 години

Бедна държава не може да е социална държава. В момента има едно изкуствено поддържане на мизерно заплащане. Затова трябва точно там да се пипне - чрез мининималната работна заплата, чрез минималните осигурителни прагове, а плоския данък трябва задължително да остане заради огромния дял на укриване на доходи - над 40% от доходите не се декларират. По-добре е минималната заплата да се вдигне на 1000 лева и работодателите да са принудени да плащат осигуровки на суми по-близки до реалните.

96

Анонимен

преди 5 години

До 84Мишо е решил да работи това, което му се отдава и иска достойно заплащане за труда си, платен герберски писачо!На Мишо му е омръзнало да работи 12 часа, 6 дена в седмицата, да произвежда това, от което ти си нямаш и представа, а на края да получава 400лв. А ти, който цял ден тракаш по клавиатурата по форумите през работно време, да се хвалиш колко си учен и умен, ама си на бюро благодарение на връзките си и на купената си диплома.

95

Анонимен

преди 5 години

До 88Ами емигрирай, къде в Унгария ли?Щото във Великобритания, Франция и Германия НЯМА плосък данък. И как мислиш са постигнали това държавите им да изглеждат добре, ами като богатите поемат по-голям дял от отговорност в това общество, защото са по-умни.

94

до 87 от 78

преди 5 години

не опитвам се да ти кажа, че кой колко е платен не трябва да е изкуствено, а да е според капацитета му. кой те спира да си тренирал здраво и "да си Болт" в своята област, но не ти искаш да си се дипломирал с 3 и да взимаш поне наравно с този дето е отличник. това може да бъде само логика на индивид с много нисък коефициент на интелигентност!! това, че в българия, най-тъпите мутри са ви шефове, си е проблем на обществото ви!!!

93

До 80/83

преди 5 години

Пишете бюджетен секторм, а там 60% са учители и медицински работници. Държавните служители са само част от тези на бюджетна издръжка и сега са около 95 хиляди в централни и регионални администрации. Какви 440 хиляди сънувате?!

92

Анонимен

преди 5 години

Прогресивната система на облагане, уви, не е справедлива, но ако искаме социална държава се налага тя да бъде такава. Наложително е да има необлагаем минимум, ако искаме социална система. Сега, уви, даначния гнет е поет от най-бедната и нископлатена част на обществото, които с остатъка не могат да си покрият базичните разходи за живот.Не всички са имали равен старт и шанс и капацитет да учат и да се развиват, ОБАЧЕ всеки трябв ада има минимума за живот.

91

Анонимен

преди 5 години

Стига с тоя плосък данък. И при соца плащахме 10% ДОД. Но само толкова. Сега от брутната заплата ти удържат около 26% за разни данъци и вноски. Така че проблемът не е точно този данък.

90

Анонимен

преди 5 години

А тия 3% от населението, които държат 90% от спестяванията в банките, що за птици са????

89

Анонимен

преди 5 години

Малко ви остава наглеци. На 16-ти ще ви бием шута на цялата Мафия.

88

Анонимен

преди 5 години

Не питайте плоския данък че емигрирам!