53

До 64

преди 3 години

Браво,това не всеки ще може от нас коментиращите тука ...в радината да си произвежда всичко...и аз съм селско момче или бях селско момче...но вече станах гражданин и то столичанин ...но няма да издържа на село ...да копая,да гледам кратофи,домати...и не зная и едва ли ще се справя...но ако глад налегне ..то сигурно ще превключа и може да се получи нещо..пробвах две години на село да гледам картофи ,домати,крастовици,пипер...нищо не стана ..само разходи...видимо не разбирам..

52

Русия

преди 3 години

Банани БАНАНИ БАНАНИ БАНАНИ БАНАНИ БАНАНИ БАНАНИ БАНАНИ БАНАНИ БАНАНИ

51

Щерю

преди 3 години

С КЕН всеки ден, всеки ден! Майонеза "Краси" - изборът на българите за 8-*** поредна година...

50

Анонимен

преди 3 години

Ориза е изключително калоричен

49

Анонимен

преди 3 години

До АнонименА бе ти не си в час. Казвам че рядко ги ям а не редовно, всекидневно. На месеца веднъж ако направя. А 1 хляб го ям поне 5 дена. Кое му е калорийното не знам. с 5-6 хляба изкарвам цял месец. И това ако според теб е преяждане...Основната ми храна е Ориз (чист или с пилешко), боб, зеле на фурна и най-вече супи.

48

хах

преди 3 години

Всъщност "пиячката" е бич номер едно в Бг, а не храната. Прието за нормално да се пие ежедневно(било само вечер).

47

Анонимен

преди 3 години

до 65Колега, ти си Мултифункционален мъж! Предаваме се

46

Анонимен

преди 3 години

До АнонименС грешка си :) Пържени картофи ям много рядко. И то не бланширани а си беля картофи, режа ги и ги пържа. Но рядко. Хляб от магазина не купувам. Купувам брашно, имам хлебопекарна и си правя. За 3 часа е готов.Аз съм едър човек, нямам шкембе, работя много. Живе на село и постоянно има работа в градината. Сея, копая, отглеждам и дори си консервирам за зимата. Но от моята градина, нищо не купувам от пазара. Всичко си отглеждам. Картофи, лук, домати, чушки, чесън, краставици... всичко.

45

Анонимен

преди 3 години

Да, хубаво е да го припомняте от време на време. Браво на сайта.

44

Анонимен

преди 3 години

До Б.Г.Обаче едно пише на етикета друго могат да слагат, не че рева от това де :)) Храната ни е такава каквито са ни джобовете, тъжен факт.Всичко е химия вече, не само у нас разбира се...просто трябва да се изхранва стадото иначе рев :))

43

Мунчо

преди 3 години

Призовавам всички пенсионери с минимална пенсия, да са отговорни към себе си и околните- да се ваксинират срещу COVID-19 и да ядат само филе, луканка, сирене Чедър, трюфели, суши, хайвер, и т.н.т.!

42

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАми не знам честно да ти кажа. Аз съм 185 см. висок и 110 кг. И да ти кажа честно - не изпитвам нужда да ям месо. Има хора които без месо не могат аз лично ям месо веднъж в месеца. Просто не ми се яде.Ако искам кюфтета - не купувам тарелки. Купувам месо, смилат ми го пред мен, прибирам се и си правя кюфтетата. Дали на скара ил ипържени, все тая. И без това ги ям веднъж месечно. С мусаката е същата работа - готова кайма от магазина НЕ КУПУВАМ.

41

Q

преди 3 години

Не консумирам кренвирши,маргарин,чипс,газирини напитки,пастет,кетчуп,солети,пръчици,снаксове..растворими напитки,сланина-свинска мас.(Е,понякога ми се иска кренвирш..но като си купя 2-3 бройки,то след това 4-5 месеца не се сещам за тях)).Майонеза -НЕ,Захарта употребявам в домашните сладки,вафли хапвам ПОНЯКОГА,но италиянските и шоколад черен- 75 % какао редовно.Луканки,колбаси...3-4 пъти в гоината.. Боб,булгур,картофи..месо...селска храна предпочитам и не ми липсват горепосочените продукти.

40

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 52Не брат, тогава не е правено така, както сега се прави. Аз пораснах с кренвирши по онова време. Имаха чудесен вкус, бяха просто истински кренвирши. Затова бяха и по скъпички. Сега за 5 лв. килото, сам си представи що за кренвирши са. Има двойни стандарти за храната. Имам познат, който работи във фабрика в Германия за консервиране на риба. За там консервират филенцата на рибата - брака го консервират за българия и Румъния. Кутията еднаква, но съдържанието... лично от него знам.

39

Анонимен

преди 3 години

Кренвирши и пастет - кучето не ги яде. Подушва ги и се дръпв от паничката. Няма шанс аз да ги ям.Степчета - преди си вземах и разтварях. След един ден употреба, чашата се оцвети в червено и после трудно се изми - спрях да ги купувам.Маргарин - единствено ползвам за хлебопекарната и то много малко. Слагам в основата на бъркалките, но много малко.Месо ям рядко, риба също рядко и то скумрия на скара, друга не. Сланина изобщо не ям.Майонезата си я правя аз. 3 яйца и 400 мл. - стига ми за седмица

38

Анонимен

преди 3 години

Автоеа на статитята да не ДИВ ВЕГАНТака написано НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕТЕ.Айде СТОП ПРОПАГАНДАТА преди 1989 също са яли ама НЕ БИЛА ВРЕДНИ! АМА СЕ Е СПОРТУВАЛО, а сега МЪРЗЕЛИ!

37

Б.Г.

преди 3 години

Като преписвате що не проверите преди това? Глутамата не е доказано вреден, съдържа се в месо, мая, сирене. Маста също не е проблем. Зехтинът всъщност си е бая стабилен на температура, може се пържи до 180-190 градуса. Нитрити, нитрати са различни животни. Няма доказателства за пушеното месо, но наистина пушено, а не инжектирано с нещо си.

36

Анонимен

преди 3 години

Причината не е в качеството,а в количеството.Даже и пушенето не е вредно ако пушиш само по една цигара на ден или ако имаш гости за компания,а в останалото време не

35

Анонимен

преди 3 години

До Да допълня...Това писах мен, не знаеш откъде ще ти дойде :) Нагъвал съм всякакви вредни храни, всичко пържено дето съществува на света както се казва :) но определено станеш ли на 40 ти натежава, все пак малко мярка трябва да има :))

34

Анонимен

преди 3 години

Абе я един живот живея ще ям каквото си искам. Авторката на тази статия какво яде, трюфели ли... Яжте всичко, да ви е сладко :)