89

Анонимен

преди 10 години

Искат да откажат българите да ходят в чужбина. Ама хората си имат по-достоверни източници. Аз не познавам хора, които са се върнали заради лоши условия на труд.

88

nhgvetz

преди 10 години

Работят като роби, ама си спестяват за 10 годишен западен автомобил.Най-скъпото нещо, което са имали първобитните хора,са били техните деца. Най-скъпото нещо, което иматбългарите, е западната им кола.

87

До уау

преди 10 години

от много години съм извън БГ, така че съм достатъчно информиран!

86

уау

преди 10 години

До До уауНе си информиран!Имат си и средна класа,и са прекрасна нация,и е почти като рай-да!Само времето им е малко студеничко,но те са направили така,че да не ти липсва!И имат 10000000 чужденци,с които се държат превъзходно!Трябва да се учим от тях,и спрете да се оплаквате-а се хванете за работа!

85

До 95-Сидеров

преди 10 години

Ами внесете официално в НС предложението за 1000 лв. заплата. И ако не го приемат- напускате парламента. Това е. Всичко друго- празно бръщолевене.

84

Дядо Петър

преди 10 години

Пореден манипулативен и ксенофобски материал.Промиването на мозъците на родните оли-го-фре-ни продължава.ЗАЩОТО *** И БЕДЕН НАРОД НАЙ-ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА (РАЗБИРАЙ - КРАДЕ).

83

До уау

преди 10 години

"Разкошна нация" ? Чуждопоклоннико, направо са прелест, земен рай, където имащите имат още повече (заради такова малтретиране), а средната класа се стапя с главоломни темпове.

82

уау

преди 10 години

До емоВ голяма грешка си!Немците са разкошна нация,където нацизмът е забранен!Германия винаги се отзовава на всяко нещастие(било то природно или война) с благотворителност! Ако има прояви на нацизъм( каквито има тук при нас)се прилага законът(за разлика от нас!)и биват осъждани!Не си подготвен да коментираш!

81

Гражданин

преди 10 години

Това ги чака и украинците ама нали глухия не вярва на слепия. Европа иска от нас само пазари евтени суровини и безплатна работна ръка. Ако западноевропейците са морални спрямо нас те няма да инвестират в Китай а в источна Европа. Но това никой не го казва.

80

Анонимен

преди 10 години

Работих в Истанбул по 14 часа за 900 евро. Даваха безплатна храна сутрин и обяд вечер - не. Шефа се хранеше заедно с работниците - супер богат човек кюрдин. Напуснах и на другия ден си получих парите. В БГ за 200 евро работих 14 часа без храна даже нямах време да ям.Напуснах и шефа ме прецака със 150 лева.

79

Анонимен

преди 10 години

Това е в строителния сектор. То и в България, строителите работят при трудни условия.Въпросът е да си намериш "бяла работа", което след 1.1.2014 ще стане възможно.

78

пепа

преди 10 години

Това скъпи мои Ви е лицемерната , двуличната, ДЕМОКРАТИЧНА и ПРАВОВА Европа.Сринаха ни икономиката,превзеха ни пазарите, наблъскаха ни молове с кофти заленчуции и критики,проверки и котстатации за нас колко корумпирани и недемократични сме.Колкото глъмскивмлязохме в Европа, не е ли добре да излезем вече.Имаме право свободно да пътуваме ,зада имат роби затехния черен труд.

77

Анонимен

преди 10 години

Робски Труд в Германия - Гарантирано от ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака!

76

Анонимен

преди 10 години

И в Чехия е така!

75

Анонимен

преди 10 години

Това как си е въпрос на вътрешно усещане.Познавам хора с заплати над 3 000 лв.,с собствено жилище и хубава кола и пак реват,че на запад се живее по-добре.Ми той като му сложиш наема взема над 2000 евра чисто.Колко германци получават над 2000-2500 евра чисто?Други работят за по 600-700 лв. и се чувстват по - щастливи от тея дето вземат над 3000.Кото мънкаш не ставаш по-щастлив,дори и да си богат.Аз тъй си мисля.А който смята,че ще е по-щастлив да бяга към Германия.

74

Анонимен

преди 10 години

много заблудени хора има - не сравнявайте сляпо немска заплата и българска заплата, защото стандартът на живот е друг и ако цените на храната в Алди в Германия буди завист у някои, да се огледат колко е наемът, колко е здравната осигуровка, колко струва транспортът и чак тогава да завиждат. Не ни искат в най-западната Западна Европа, защото не си ценим правата и ще се навиваме да работим за жълти стотинки, които преди да започнем работа там ни се струват страхотни пари

73

емо

преди 10 години

немците са фашизоиди и емигрантът за тях е безправно животно а не човек с права.затова и отношението е такова като към животно.....

72

Анонимен

преди 10 години

Ами прости хора сме - тръгнали за Германия да работят, вероятно нелегално - имат уж договор с някакъв посредник и си мислят, че са легални, но ако нямат индивидуален данъчен номер, който се издава автоматично с първата адресна регистрация, това значи че са нелегално пребиваващи и нелегално заети. Болшинството от тях си го знаят, затова не се оплакват от заплатите и смените.

71

Анонимен

преди 10 години

Всеки ръси мозък.Щом ние сме калпави защо има свободни работни места у швабско?Ми ако е толкова хубава работата щяха да я работят "работните" шваби.Да ама не.Имат си и те безработни ама не щат да бачкат.За тва има работа за българи и др.А че "дисциплинираните" шваби клатят работниците си е така.Ако бяха шваби щяха да им предоставят други условия и заплати.

70

anonim1000

преди 10 години

Даваха по БНТ един *** дето не знаеше български, казваше се Мехмет и най-нагло говореше, че немците не се държали добре с българите.