172

Българин

преди 2 години

Цитираните цени са лъжовно занижени. Някой от авторите на тази измислица да ми покажат една цена на апартамент в кв. Изток под 2000 евро на квадрат. Няма такава. Следя квартала от месеци. Ниската средна цена от няма и 2К може да са я постигнали само, ако са взимали стойностите при изповядване, когато се крият реалните параметри на сделката.

171

Въпрос

преди 2 години

Цените на НИ се вдигат, наемите падат - има ли балон или не? Пазара е задръстен от свободни жилища под наем в СофияВ момента цената на жилището в което съм под наем е равна на 320 месечни наема / 26 и половина години /. Да не съм луд да го купя!

170

David

преди 2 години

До Бай ТошкоБай Тоше, който има мери, който няма нека се стреми, а н е да не злобее :) То и нашето ще е до време нали знаеш. Ама и да се махнем, няма да има кой да храни по 3 ро мски семесйтва само с данъците си, та ще легнат и на ваш гръб Успех

169

Анонимен

преди 2 години

Като има заблудени овце дето да дават такива пари, ще стане и 3 000 евро квадрата. Колко трябва да си ограничен и да не можеш да сметнеш, че това е в пъти завишена цена. Каквито и пари да получаваш ИТ не ИТ, само *** може да се хване на въдицата на наглеците в този сектор.

168

Бай Тошко

преди 2 години

Хайде да спрете да си мерите *** от ИТ сектора, че ще почна и аз с тъпотиите. Кой каква заплата била, колко голяма му била, на кой колко голям му бил. Аман от се-ляния. Баш за Софиянци сте с този манталитет. Правилно сте се ориентирали като сте дошли тук. И не си тръгвайте. Тук ви е мястото. При автентичните български се-ляндури.

167

David

преди 2 години

До 190. Да панелките са истинско БДС затова съм с такова, относно парите, аз не тъпча непременно в банка заплатата си а харча доста, не съм чичо Скруч.А защо не съм си купил нова тухла - ми ей тайка, 200х евра за 10 кубика бетон и 4 тухли - ми няма да им дам, ще ги яде инфлацията събраните - ами ще ги яде

166

До Анонимен

преди 2 години

Лъжльо, никакъв devops не си. Аз съм сисадмин и заплатата ми е много над твоите 3600 лева, а се водим по-слабата професия. Истинските devops-и почват от 8000. Научи се да лъжеш поне като хората.

165

До Изток е надценен

преди 2 години

Те всички други са надценени , но Изток е хубав понеже е зелен ( дори и застрояващ се е по- зелен от Лозенец) с 90% тухлено строителство и до Борисовата градина . Ако си до парка за 20мин. приятна разходка си в центъра . По Цариградско с кола си за 5 мин в центъра . Също е пълен с дипломати . Затова се води хубав . Иначе е неподдържан , тъмен и доста умрял вечер . Новите сгради строящи се в Изток са доста високо ниво на изпълнение до 6 етажа но жалко за къщите и идилията .От живеещ в Яворов.

164

Бай Тошко

преди 2 години

Затова и се получават такива разминавания. Много хора още не схващат какво следва и едно си знаят и едно си чакат. Да прецакат се-ляндурите, които ще дойдат да им наемат хралупите в София. Това е супер. Само, че за да се случи, трябва да има хора, които да дойдат. Да не говорим удара на хоум офиса, който ИТ сектора направи и много неженени и млади специалисти се прибраха по домовете си. И сега рентиера софиянец кълне наред тук из коментарите. Абсурдите тепърва предстоят. Просто търпение.

163

Бай Тошко

преди 2 години

Проблема с народопсихозата и имота в Далаверистан е, че на всеки е ясно, че пенсия няма да има. Още от соца е манталитета да даваш нещо под наем, без да декларираш парите, разбира се. Икномиката и манталитета не е мръднал наникъде. Та голямата далавера през соца беше да купиш един панел и да го даваш на селяните, които идват. Така да изкарваш някви пари като се пенсионираш, да може да оцелееш. Да, ама това няма как да стане вече. Народа умира. До 5-8 години ще имаме под 50 хил. раждаемост.

162

Анонимен

преди 2 години

До програмистАз съм дев опс. Взимам 3600 чисто. Купувам вече трети апартамент на креди в и го давам под наем. Още 2 така и мога да се пенсионирам на 30.

161

Анонимен

преди 2 години

Пфу, 2000 евро на квадрат за една кутийка във въздуха! Ако ще да се намира на Витошка, никога няма да дам тия пари, дори и да ги имам.

160

Анонимен

преди 2 години

До DavidАз чета и не вярвам как може да има ИТ с 8 000 лева заплата чисто,всички около него да взимат такива заплати и да живее в панел.Съгласен съм че панелките са със страхотно разпределение,и че новото строителство е с лошо качество ,НО ИТ със 8к заплата да не може да си купи читаво жилище монолитно строителство е чак невероятно

159

David

преди 2 години

Добре и аз вземам малко под 7к чисто и чета сайта, не разбирам как може да има невярващи, че семейство айти имат нетен 8к, даже е малко. Около мен всички са такива ?!По отнощение на апартаментите, не ми се заробва с кредит, живея в собствено купен панел, имам пари в банка, които ще бъдат изядени скоро от инфлацията, но няма спасение. Успех на всички

158

ИСТИНАТА

преди 2 години

○ БАЛОНА СЕ НАДУВА ДОКАТО ИМА ФСССССС И ПОСЛЕ ПО 650?КВ.М

157

Анонимен

преди 2 години

До Пловдивчанин"мекане" са точно от "шоплука". Правим/ме, Ходим/ме. Преди да пишеш се научи как седят нещата. Вие там "ИКате", а не мекате. Хубав ден!

156

Вангелий

преди 2 години

Хора, не, че нещо ви плаша, ама до една година ще има яко земетресение и много сгради ще паднат. Който му е писано да оцелее, ще оцелее, който не- няма да му помогнат и милиони да има! Та не бъдете толкоз алчни, щото няма как да ги отнесете апартаментите...

155

Анонимен

преди 2 години

До Изток защо? - защото е близо до борисовата градина имаш метро и да имаш Цариградско шосе. Също е близко е до Младост където е високоплатената индустрия.

154

Анонимен

преди 2 години

Високите цени на имотите основно са в следствие на дългогодишната политика на ЕЦБ за ниски, дори отрицателни лихви. Икономиката не е съвършенна и парите се трупат при малък процент богати хора, инфлацията ги яде а централната банка печата пари под форма на заем сама от себе си. Поне така беше преди. Сега с ниските лихви супер богатите се наложи да вложат парите си в нещо и познайте. Система от средновековието: Стани васал на земята и налагай налог. Банките са собственици и печелят от кредити.

153

Дедо

преди 2 години

До Анонимен 167...."...не били видяни от алчния инвеститор"?Айде бе!Много добре знаят къде има и къде няма подпочвени води,ама простаците разпродадоха нивите и въобще земите на изстрадалите си баби и дядовци и купуват КОПТОРИ на цени като за триетажни къщи!!!Докто има овце ще има и кой да ги СТРИЖЕ!