149

Анонимен

преди 2 години

50 нюанса сиво е най - добре. Говоря за онези които не са на хранилка.

148

Хм

преди 2 години

Още хора ще емигрират и накрая няма да има за никакви пенсии.

147

този да млъкне

преди 2 години

Този крадльо и от регионално развитие ли разбира или защитава същите като него?Постната пица,с която ни хранеше остана парченце.Виждам как лекичко се опитва да оплюва Петков и Василев.От супер опита на Герб затънахме в блатото окончателно.Голяма част от българското население едва свързва двата края.София,Пловдив и Бургас не са България.

146

Анонимен

преди 2 години

152 е прав. Аз отдавна съм в сивотата. Както и много мои познати. Не може бивши военни на държавна хранилка да вземат със двете шепи, а една обикновена продавачка, шивачка и чистачка да е на минимума. Никаква солидарност няма между професиите. Да не говорим за уважението към труда им. Иначе като влезем в хотел или градска тоалетна държим да ни е чисто.

145

Анонимен

преди 2 години

Парите трябва да минават само през богатите. Всеки истински либертарианец ще върти парите през богатите и няма да дава пари да преминават през бедните. От бедните трябва да се взема, на богатите трябва да се дава...............

144

а не

преди 2 години

бе, те парите рястът по дърветата

143

Анонимен

преди 2 години

Либертарианците искат в Европа да има данъци като в Индия и Африка. Данъци за бедните, които да отиват при богатите с ниските данъци.................Държавата да се грижи за богатите да не обеднеят и бедните да не забогатеят.........................

142

MR Buch

преди 2 години

Дошло е времето да се обложат с по-голям данък по-високите доходи/ дори да стигат 50 % за доходи над 200к на месец, да има доста такива: банкери, брокери, шефове в големи фирми/. За средно стътистическия българин с доход над 5к на месец също трябва да се промени поне на 15% данъка. време и да се помисли за данъчни облекчение/примерно за хората с ипотечни кредити, най-малкото защото не са в сивия сектор за да си позволят банките да им отпусна кредит/ има и още доста което може да ес направи...

141

До 150 Много си пр

преди 2 години

Не знаеш за какво говориш с твоите 700 лева заплата. Един човек с примерно 5000 или 10000 лева заплата знаеш ли защо никога не излиза в болнични, когато е болен, а си пуска платен отпуск, ако го има за тези болнични?

140

медицинските сестри

преди 2 години

с еднакъв стаж , еднаква работа , но пенсионирани преди 10 години и тези ,които са пенсионирани 2019 -2020 година, получават пенсии с разлика от 400-450 лева / старите с 350 лева ,новите с 740 лева пенсии/. Вярно ,че заплатите се вдигнаха ,но трудът е същия и годините работа същите! Така че , бедните ще са си бедни пенсионери.

139

Анонимен

преди 2 години

Какво в няколко коментара по-долу пише, трябва сивият сектор да се изсветли. Не може Мими, сервитьорката от Люлин, да ми се осигурява на 670лв., а под масата да взима 2000. Едно 70% е сивият сектор, после ми работели уж на минимална. Друг път. Човек, работещ за 670лв., у нас няма, освен някой ученик на половин работен ден в Икеа. Не може само честните платци със заплати 7-8-10-15000 да плащаме като попове удръжки и плосък данък и да издържаме държавата.

138

ПИТАНКАТА

преди 2 години

До колко трябва Държавата да отнема ПРАВАТА и СВОБОДИТЕ на ХОРАТА РОБИ? Добре всички плащаме Данъци, Такси, ДДС-то бизнеса го начислява и пак хората си го плащат. ОБАЧЕ ЗАЩО ТРЯБВА Държавата да УПРАВЛЯВА ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ? Това е ТЕРОР и КОНТРОЛ върху ЖИВОТА НА ХОРАТА. Виждаме КАК КРАДАТ и НЕСПРАВЕДЛИВО РАЗДАВАТ Бонуси и ПЕНСИИ с популистка цел купуване на гласове на избиратели. ДО КОЛКО ТРЯБВА ДА Е СОЦИАЛНА ДЪРЖАВАТА? Трябва ли ДА ИМА ДЪРЖАВНИ ПЕНСИИ - ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ БИ БИЛ ДОБРЕ да се проведе.

137

Анонимен

преди 2 години

До 152 Щем нещем натам вървят работите. Пари за пенсии и сега няма, а за в бъдеще още по-малко ще има. Така че който може да крие данъци и осигуровки - всеки лев скрит от държавата е чиста печалба.

136

КОМУНИСТИ

преди 2 години

Ето ги ТУК комунисти дето искат да ограбват работещите и печелещи хора и с тези ограбени пари да ги раздават на калпака на низшите прослойки от обществото, дето не работят, не се трудят, не плащат вноски, не дават нищо, а само да взимат от хората, които умеят и печелят. Да ощетяваш печелившите хора за сметка на разни пропаднали същества дето живеят като живот и само консумират социални помощи. ПФУУУ гнусно и долно е това в комунистически стил на болни мозъци.

135

Анонимен

преди 2 години

До 145 не е лъжа лъжливо комунистче. НРБ беше пирамида-концлагер с вноска за кола и лихвоточки. Държавата взимаше парите на хората и евентуално им даваше кола след 10 години. Първите в порамидата дочакаха, последните не - пирамидата се разпадна.

134

Да НЯМА ПЕНСИИ

преди 2 години

Това е решението всеки сам да е отговорен за себе си и сам да си управлява пари и вноските по спестовни сметки. Да се СЛОЖИ КРАЙ на ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА за грабеж и измами.

133

До Чекмеджиев

преди 2 години

Преди около 20 години, когато за пръв път въведоха таван на осигуровките, казваха, че тавана е колкото 10 минимални работни заплати, т.е. през 2021 трябваше тавана да е 6500 лева.

132

Много си прост

преди 2 години

До Чекмеджиев Такава тъпня си написал или си се излигавил или си невероятно проост и примитивен мозък. Така искаш едни хора да работят и да печелят пари и от тях да се взима и да се раздава на хора хайлазуващи, безделници, дето си клатят *** за едното нищо да получават пари и облаги.

131

???

преди 2 години

Интересното е дали родените след 1959 година ще видят някой лев за пенсия от внасяните пенсионни осигуровки в частните фондове по лична партида или мутрите вече са опапали всичко.

130

Чекмеджиев

преди 2 години

Просто вдигнете максималния осигорителен доход на 4500лв! Ай-ти тата ще платят новите пенсии това е решението.