85

Анонимен

преди 3 години

Специално за северномакедонците е лесно, писмен и устен тест. Литературно четене на "Аз съм българче" и неговото преписване на хартия. Няма нужда да го знаят наизуст, само да го прочетат и препишат от предоставен материал, но без грешка и след това получават гражданство.

84

Анонимен

преди 3 години

е не такя ве мякета. скоро албанюгите че влзенат и те в ЕУССР. изчекайте годнка две и вие като част от велика албания че цунете двуглавия и че бидите европейци. подарък от *** ви српия. живели.

83

Анонимен

преди 3 години

Грешка е да им подаряват паспорти, защото те после правят македонска партия в бг внесто бг партия в Македония и не свалят Заев и албанците.

82

Анонимен

преди 3 години

Да дадат на всички македонци паспорти без условия и такси. Така ще се окаже, че там живеят само българи след година и най-после ще се обединим веднъж завинаги.

81

emigrant

преди 3 години

Да им дават паспорти на тези които се чувстват или заявяват,че са българи.Но в случай ,че се докаже чрез видео или по друг начин,че съответния индивид има антибългарско поведение или вреди на България ,да му се отнема веднага и то по най бързата процедура!!Няма смисъл да храним сръбски *** да ни лаят и да ръфат меса от нас!!Особено ако се докаже,че македонец с бг паспорт напада друг свой съгражданин,че е с бг самосъзнание,директно в рамките на дни да му се взема документа,забрана

80

Анонимен

преди 3 години

една единствена неграмотно изписана дума (или нарочно използвана) в тази статия, е в състояие да предизвика пожар! 'спад при раздаването на българско гражданство'. Хайде сега да обясните 'раздаване' или 'даване' на българско гражданство има? Не знаете значението на тези две думи? Казвате че всеки, дори и занзибарец, само като се нареди на опашка, и получава от 'раздаваното'? Или не е така? Едно време май се учеше български език, за да станеш журналист.

79

Анонимен

преди 3 години

и Будапеща, и Одеса, и Косово и Белград са били частот България. Цяла Румъния и Молдова също. Сега обаче сме 21 век. Кое е по-ценното - хората, останали по тези бивши земи в момента или някакви общи приказки? Как ПРАКТИЧЕСКИ помагаме на българите в С. Македония, непризнавайки език на държавата им? Някога да сте чули да пратим адвокати, да заведем дела за тормоза срещу тях, да уведомим съд по права на човека? Нещо? Само ако ДЕЙНО защитим българите там, ще настъпи промяна; не с лозунги и басни.

78

от75

преди 3 години

ясни са проблемите с фалшивата история и тормоза над малкото останали българи във вардарско. аз обаче питах - какво точно прави нашата държава за тези малко останали българи? издейства ли им учене на езика? помощ срещу дискриминацията? да ги признаят за малцинство? Не. Напротив, ние пак гоним дивото, изпуснали питомното. Един язовир като се източи, не може да го напълниш от раз. Трябва стъпка по стъпка, а българите във вардарско да са в центъра на политиката ни, не някакви имагинерни фрази.

77

Милен Илиев Минков

преди 3 години

България, има- наплив, от- мигранти,...Тя, няма- да- ви- съобщи, дорй- за- човекоядски- групи ....

76

do 75 anonimen

преди 3 години

Първи Проблем: фалшифицират историята (трият се надписи, променят се исторически документи, няма да коментирам новосъдадените им трудове)Втори Проблем: ХОрата с българско самосъзнание са подложени на тормоз, дискриминация и от държавата и от съседи, колеги, съученициТрети Проблем: Идеологията Македонизъм, която е в основата на всичко: расистка теория, оснавана на омраза и антибългаризъмЧетвърти Проблем: Пропагандиране на всичко това в Европа, отричане на всичко българско - азбука, история...

75

Хахаха

преди 3 години

Българите са мнозинството в РСМ! А останалите антички югославяни да видим какви лъжи ще ги дъвчат!

74

!!

преди 3 години

А такаааа! И как "благородните македоноиди" се редят за "бугарски пасоши"? Нали нямат нищо общо с България, с езика, с културата? Или просто за Европата и после продължава плюенето по България.

73

Анонимен

преди 3 години

някой направил ли си е труда да провери историческите факти за македония (цялата област, а не само вардарско)? македония не е част от България от 1246г. За последните 775 години, е била под българско управление точно 6 години -1915-1917 и 1940-1944. До 1951г. преобладаващото население във вардарско са българи, също факт. Днес обаче болшинството не са българи и не се чувстват такива. Несправедливо, но също факт. Какво й е българското на македония, останала почти без българи и какво точно искаме?

72

Едно въпросче имам..

преди 3 години

А тия дето палят българското знаме и ни обябяват за татаромонголи??? Сигурно и те имат Бг-паспорти и ходят да си поработват в "европската уния"...

71

ПОВИК

преди 3 години

ЕЛАТЕ ПРИ НАС ,БРАТЯ МАКЕДОНЦИ!ТАКА , МЕЧТАНИЯ ЖИВОТ В ЕВРОПА И ЕС ---ПРИ НАС ЩЕ СТАНЕ РЕАЛНОСТ ЗА ВАС!ИМА ЦЕЛИ РЕГИОНИ , В КОИТО МОЖЕТЕ ДА СЕ УСТАНОВИТЕ И ДА ЖИВЕЕТЕ СВОБОДНО!МАЙКА БЪЛГАРИЯ , ЩЕ ВИ ПРИЮТИ С РАДОСТ!

70

Анти македонец

преди 3 години

Тия психично заболяла ГМО нация, населяваща крайните части на Благоевградска област нали палеха националния ни флаг, плюеха ни, заличаваха история и се биеха в гърдите че са еди кви си...Сега що ламптят за пасош и за получаването му доказват българския си корен ? Мама ви де*ба нагло некачествено семе на Александра Великого...

69

Анонимен

преди 3 години

Стига с тия макета бе. Повечето стават българи само за келепир! Тия дето са си баш българи те си дойдоха тук след ПСВ, а другото са келепирджии.

68

АМИ , ПРАВИЛНО!

преди 3 години

Това е "реалния отговор" , за НАПАДКИТЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ от сръбските македонисти!ТОВА ЩЕ Е И ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ , КЪМ БРАТЯТА В СЕВ.МАКЕДОНИЯ!ДОБРЕ ДОШЛИ В ЛОНОТО НА ЕС, МАКЕДОНСКИ БРАТЯ!СРЪБСКИТЕ МАКЕДОНИСТИ --НЯМА ДА ВИ ПРЕСЛЕДВАТ И СЪСИПВАТ ЖИВОТА.ПРИ НАС Е СВОБОДАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!

67

Българин

преди 3 години

Пак ще ме изтрият, но ще пиша. Българите сме единствените, които мразят себе си. Значи така наричащите се "македонци" са си чисти българи.

66

Фактите !

преди 3 години

Братя българи , добре сте ни дошли , не сме ви забравили !Заедно можем повече !