251

Анонимен

преди 6 години

Отдавна не внасяме осигуровки в тази държава. Защо да даваме, след като не получаваме. Тук работим за 500лв. заплата и 1000лв. разход по данъци, осигуровки и прочее. Накрая пенсийка в платинена кисийка, ама на сън. Мъкнем цяло стадо на гърба си - не плащат данъци, не плащат сметки, "бате, дай" е единственото им познание по български език, но пък раждат и се множат като рояк. Интегрираме ги цял живот, ама на портфейл. На тези галеници оставяме бъдещето на златните ви пенсийки.

250

Анонимен

преди 6 години

Бягайте , българи, че все по-лошо става !!!! Няма управия в нашата хубава страна !!!! Отдавна сме лъгани и продължават да ни мамят и лъжат !!!!

249

Я, па Я

преди 6 години

И за да няма скрито покрито, работника трябва да си плаща сам социалните и пенсионните осигуровки. Някой може да ревне но така се решава проблема със неплащане на осигуровки. Държавата е определила %, работодателя го отчислява и внася от заплатата на работника. Минималната заплата се определя по сектори и няма такава обща за цялата икономика. И бизнеса започва да плаща данък оборот + 10% печалба. И няма таван на пенсиите. И концесиите в сребърния фонд. С тези политици няма да стане.

248

Я, па Я

преди 6 години

А, ако някой си мисли, че втория стълб е втора пенсия е голям наивник. Парите са същите, просто държавата е решила да подари една част от парите ви за пенсия на едни банкери тарикати които накрая няма да ви платят почти нищо и няма да можете даже да ги осъдите. Така, че е по добре да и прехвърлите парите в държавния фонд и да си направите самостоятелна сметка с допълнително плащане ако искате.

247

Andreshko

преди 6 години

Кога НОИ ще направи интернет сайт,в който всеки работещ на държавна работа,след като си вкара личните кодове,да може да види какви отчисления му внася държавата? Това повярвайте ми никога няма да стане. Държавата е най-лошия платец на данъците и осигуровките и за това ни държи на тъмно.

246

Я, па Я

преди 6 години

Пенсионната система трябва да се смени. Солидарната система трябва да остане но да се преобразува в лична сметка и пенсията да се изчислява според вноските през годините. Не си внасял няма пенсия, спасявай се. Ако се окаже, че си умрял преди да си изчерпиш парите (само си внасял а не си ползвал) парите ти да се разпределят по сметките на наследниците (ако не си направил изрично завещание). Ако искаш може да си направиш и частен пенсионен фон, това си е твоя работа.

245

Анонимен

преди 6 години

До opetkovКой ти каза това бе отворко. Аз навремето работех в ДДФ, хем моряшки хем миньорски труд и вземах 1200 лева месечно когато всички вземаха 240 лв. при соца. оказва се, че държавата ме е осигурявала на 120 лв. но данъци и такси са прибирани акуратно. Държавата няма нужда от високи пенсии, че няма да може да ги плаща и за това си затваря очите и не натиска бизнеса да е изряден. Просто много се краде, краде се повсеместно и от всичко по много.

244

Анонимен

преди 6 години

Всеки човек да плаща за себе си, всяко семейство да плаща за себе си, всяко поколение да плаща за себе си!Лични пенсионни и здравни сметки и лична свобода и отговорност за спестяването и ползването на средствата в тях. Добра идея е също средствата от всякакъв вид концесии на прородните ни богатства да се влагат в специален фонд, който да носи допълнителна доходност към спестените от хората пари за пенсии.

243

????

преди 6 години

А,ЗАЩО,за КОГО ще МАХАМЕ ТАВАНА на пенсиите? ЗАЩО да НЕ го НАМАЛИМ????

242

И всеки, който

преди 6 години

е създал деца, да ги храни чрез собствения си труд!Никакви детски надбавки!Който е създал 10, но заработва само за издръжката на 1 или 2 деца, останалите му се отнемат и се дават за осиновяване В ЧУЖБИНА.Стига вече кърлежи на гърба на работещите българи!

241

Аз ще ви кажа

преди 6 години

Най-напред се прави една статистическа справка относно живеещите в България здрави пълнолетни хора, които не работят, нямат образование и живеят на соц. помощи.Тези хора рано или късно ще увиснат на вимето на т.нар. социални пенсии.Затова, докато е време, променяме законодателството под претекст, че спецификата на днешното бълг.битие налага това и въвеждаме принудителния труд. Да си изработят пенсиите! Да заработват и за пенсиите на днешните пенсионери, защото години наред са ги подяждали!

240

Andreshko

преди 6 години

До # 168 Ко не. Само не ми казвай,че имаш и номер на колата с надпис " Ко-не".

239

до ХА

преди 6 години

Пенсионерите също плащат данъци, те имат по един - два апартамента и къща на село, във вилна зона. Един път са дали осигуровки, а сега с данъците си спонсорират бюджета.Пазя книжката с индивидуалните осигуровки на баща си от 50-те години на миналия век. Не е удобно за държавата, защото това е яма без дъно и без контрол, от която удобно се краде и разпределя.Същото е със Здравната каса. Осигуровката не влиза в пенсията! Жалко е когато тиква оправя икономиката, като намалява пенсиите. Ега си

238

Политически пророк

преди 6 години

Къде ми са парите от вноските за 42 години стаж?Отговора е,че другарите окрадаха икономиката( колкото беше останала от соца),а част от тая икономика е създадена от нашите пари! Решението е корпоративна данъчна система или отчисления за пенсионният фонд от печалбата на всички бизнеси.Който има печалба 1 млн на месец,бъдете сигурни ,че е печен бандит,забогатял с далавери или кредитен партиен милионер в ония мутренски времена.!

237

Анонимен

преди 6 години

90% от осигурените на минимална работна заплата не получават минимална работна заплата. Като се криминализира това деяние и като вкарат няколко "работодатели" в затвора, разко ще се увеличат постъпленията в осигурителния фонд.

236

Я па ти...

преди 6 години

До *** 238 Те това оставаше и Борисов да ражда.Ха , ха. От къдея взе тази статистика? Мужду Станешев и Борисов има 10г. разлика.За тези години поне 500 000 млади хора са напуснали.Кой да ражда?Не може да се сравнява.

235

Анонимен

преди 6 години

направете пенсионните вноски в индивидуални партиди и изобщо няма да има значение колко хора работят и колко са пенсионери,просто всеки пенсионер ще харчи собствените си пари,ама не им утърва това на властимащите щот не могат бъркат в кацата,а и парите които останат за наследниците ще са ,не за заплати на дупетати

234

работещи хора

преди 6 години

Колко произвежда работещия в България и какво може да произведе--,колко време обучение му е нужно да се квалифицира.

233

www

преди 6 години

До До 250А пък здравите хора, но близки до структурите на политическа партия ГЕРБ се пенсионират по болест когато и на колкото години си поискат. Автоматически получават права за субсидирано пътуване в градски транспорт, за общински жилища и редица други. Всичкото това се ПЛАЩА ОТ РАБОТЕЩИТЕ ХОРА!!!

232

До 250

преди 6 години

Първа категория труд се пенсионират на 55 години, трета на 65.А който си мисли, че е лесно в първа категория да стане такъв.