Снимка: Булфото
fallback

Соя е открита в три от пробите на подправки, изпратени от родната ветеринарна служба за изследване в Германия.

Наличието на следи от соя е установено в мерудии, влагани в продуктите на фирма “Сами М” и в замразена свинска плешка на “Лалов и Вачев”.

Това изключва възможността тя да е влагана умишлено, тъй като съдържанието е под 0,7%, обявиха от Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС).

Oще по темата

По решение на министър Мирослав Найденов фирмите няма да бъдат санкционирани заради наличието на следи от соя в продуктите им.

Те ще могат да продължат производството на продукти по стандарта “Стара планина”, но при засилен контрол от страна на ДВСК.

В края на миналата седмица германските лаборатории в Хамбург и Мюнхен обявиха, че в колбасите по стандарт "Стара планина" на четирите български фирми (КЕН – Стара Загора, Сами М – Перник, Лалов и Вачев – Враца, Унимес – Монтана), обвинени, че са нарушили стандарта, не са открили соя в продуктите им.

Преди половин месец земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че четири големи месопреработвателни фирми са нарушили стандарта "Стара планина", който трябва да гарантира, че колбасите, произведени по него, са от чисто месо.

Тогава той се зарече, че веднага ще отнеме лицензите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Aнна

преди 13 години

А, ако имаше Антракс в подправките???

81

Анонимен

преди 13 години

i tova pravitelstvo e sa6tiq blokuk kato ostanalite mogat samo da vzimat danaci a nie Bulgarite i orova da qdem vse taq da mrem edno vreme horata sa bili patrioti i sa obi4ali rodinata si sega sa predateli.PULEN BLOKUK QDEM ZATOVA I HORATA V bulgariq sa tolkova bolni i koi znae s uauvo ni obla4vat za6toto Bulgariq umira malko po malko no vinata si e na6a za6toto sedim i tarpim.

80

тото

преди 13 години

Гледай от къде четеш, цитатите не са сайтове на производители. Тия нашите ще ти предложат и майка си, само и само да си продадат ***! Някъде да си прочел на опаковка, че вложените съставки, оцветители, соя и бои които са в продукта са вредни за определени за някои възрастови групи? Няма и да прочетеш. А и не е нужно да знаеш всичко и да си вещ по всички теми, важно е като ти се наложи да знаеш от къде да го прочетеш и да мислиш с главата си!

fallback