157

Мажоритарно 5 до 181

преди 7 години

Да, в това се корени всичко!Личности трябват, с идеални цели обаче:)))Иначе ще си продължаваме все така.

156

Анонимен

преди 7 години

Слави ги направи на маймуни герб и великия им премиер. Жалки страхливци изплашиха се от референдума

155

Анонимен

преди 7 години

Вижте сега има референдум на който 73% са за мажоритарния вот, също така са за намаляване на субсидията, задължително гласуване и електронен вот, това трябва да се изпълни от депутатите, а ако някой иска смесена или запазване на пропорционалната, може да инициира нов референдум, ТОВА Е! Ината и шикалкавенето е безсмислено

154

Анонимен

преди 7 години

Време му е Слави да си намери една булка ,па сетне да прави мажоритарни избори.

153

Анонимен

преди 7 години

До Мажоритарно 5 до 171Има и други, които са адекватни, но тене ги искат;) -------А ето стигнахме до проблема. )))

152

Анонимен

преди 7 години

Тогава по тази логика всички са маскари и фасади и освен вас платените драскачи, никой не е по-добър и достоен...

151

БГТРАКИЕЦ

преди 7 години

АКО СТАНЕ ТОВА СЛАВЕЙЧЕ,ТО НЯМА ДА ИМА РАЗЛИКА ОТ ВРЕМЕТО НА БКП,ЗАЩО СИ РАЗВАЛИХМЕ ДЪРЖАВИЧКАТА ТОГАВА,ЕДНИ ДА ПЕЯТ,ПОВЕЧЕТО ДА ГЛАДУВАТ ,ИЗПЕЙ НЯКОЯ ПЕСЕН ЗА НИЩЕТАТА И ГЛАДА,ЗА ДЕМОКРАТИЧНАТА УМИРАЧКА.ИМАШ ГОЛЯМ ЕКИП,МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ПРЕЦЕНКА ПО ГОДИНИ,КОЛКО ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ СИ ЗАМИНАХА СПЕШНО.

150

Анонимен

преди 7 години

Добре. Слави е фасада, да предположим...Ти? Какво предлагаш? Кого предлагаш?Нещо ли предлагаш или си пишеш ей тъй за спртна злоба?

149

Мажоритарно 5 до 171

преди 7 години

Проблема е, че в крайна сметка големи партии ще имат още по-лесен достъп до властта, предвид процентното разпределение от мажоритарната система.Иска да кажа, че това е от френски тип - каквато иска ГЕРБИма и други, които са адекватни, но тене ги искат;)

148

Анонимен

преди 7 години

До до 171Прочетох ги. Това е теорията ,на практика нямаме хора за това.

147

Анонимен

преди 7 години

173, навремето Дългия имаше връзки с милиардери като Илия Павлов, но в момента тия милиардери са избити, а той с времето се превърна в Институция и затова даже Тиквата му завижда.

146

до 171

преди 7 години

До АнонименАми в това е проблема!!!Аз исках да съм безпристрастен!Иначе съм съгласен с Вас! Откъде наистина!Просто големите партии ще имат абсолютна власт.Прочети всички постове.

145

Анонимен

преди 7 години

И на кого е фасада Слави, щом знаеш кажи, какво намекваш или се мъчиш да вмениш?

144

Мажоритарно 4

преди 7 години

Положителна страна е, че по този начин се създават силни еднопартийни кабинети, които имат възможност да осъществяват политиката си много по-ефективно.Отрицателена страна на гласуването с просто мнозинство е, че то не отразява достатъчно обективно подадените гласове. Например е възможно даден кандидат да бъде избран едва с една трета или по-малко от общия брой гласове в района, като по този начин се пренебрегва волята на голяма част от избирателите.

143

Анонимен

преди 7 години

До МажоритарноДай имена на личности, щом искате още тази пролет тях да избирате?От къде ще ги вземеш?

142

Мажоритарно 3

преди 7 години

Друга характеристика на системата на простото мнозинство е, че обикновено води до доминация на две партии над останалите. Това е така, тъй като ограничен брой политически сили разполагат с нужния ресурс, за да спечелят мнозинство в даден район. Останалите формации понякога получават значителен процент от вота в национален мащаб, но успяват да си осигурят едва няколко мандата

141

Мажоритарно 2

преди 7 години

Трудно е обаче някой кандидат да бъде избран, ако няма зад себе си ресурсите на партийната организация. Партиите и коалициите приемат стратегия за конкретните избори, създават обща политическа платформа, отговарят за координацията на национално ниво и (с особена важност) осигуряват голяма част от финансирането на кампаниите.

140

Анонимен

преди 7 години

163, стига с тоз народ викаш? А кой тогава да избира управляващите ни? Народа като е про.ст защо пише в Конституцията че той е суверенът? Тъппак! То по твоята логика и в САЩ народа е про.ст защото избра ТРЪМП? Уахахахах...

139

Мажоритарно

преди 7 години

Най-голямото предимство на тази система (а и на мажоритарните избори въобще) е, че създава тясна връзка между гражданите от дадена област и техния представител. Избраният депутат е натоварен с отговорността не само да следва линията на своята политическа сила, но и да действа като посредник между района си и централната власт. Заради това често се казва, че при мажоритарните системи се гласува за личности, а не за партии. Това е вярно, но само донякъде. Действително кандидатите застават пред потенциалния си електорат със своите собствени лица и идеи, не само с програмата на партията. За да

138

Анонимен

преди 7 години

163 Муахахахах...по твоята *** логика баба ти Ганка защо има право да гласува за Правителство и да избира кой да я управлява, като е про.ста и хал хабер си няма от политика, бе басстун?)))