46

US

преди 9 години

До 49, като те гледам колко грамотно пишеш и 600 лева са ти много....

45

ak

преди 9 години

Бачкам като келнер в Гърция. Искам да се върна в бг, но не виждам обява за повече от 300 евро на морето в бг/няма квартирни/. Явно не съм достатъчно квалифициран да бачкам в бг. Предполагам, че в другите браншове в бг е същото.

44

Анонимен

преди 9 години

Не знам какви са тези глупости, които се пишат тук, явно от хора не отваряли сайт за обяви за работа. Сега си направих труда и отворих джобс.бг и веднага намерих 195 позиции за инженери със заплати над 4000 лева. Явно пишещите тук не могат да отворят един сайт за работа и да използват търсенето. Можете и за 10000 лева да работите стига да имате нещо в главите повечето обаже нямат нищо.

43

Анонимен

преди 9 години

Да спомена и аз една интересна позиция за която ходих, преди няколко седмици. Помощник управител (или нешо такова) на супер маркет от една верига магазини. Описание на длъжността: приема на стоките по документи, работа с easy pay, приключване на касите, подреждане на алкохол и др. Раб. време - ор 14.00 до 23.00, почивен ден вторник или сряда. Раб. заплата - 600лв. (не съм сигорен да ли е нето). Как ви се струва, направих ли грешка като не се съгласих?

42

да ама не

преди 9 години

разминаването между възможностите уменията трудовите навици и големи заплати е просто фатално.

41

Идеал Петров

преди 9 години

Фирмаджиите търсят кадри, а кадрите търсят заплати.

40

sante_dog

преди 9 години

Е за заплата 700-800 лв колко квалифициран инженер искате (обикновенно го търсите с 2 езика)!В един call center дават 1200-1400 стартова. Как да стане? Всички за заплата работим. Една бърза актуализация на заплатите и ще си намерите кадри. А ако нямат опит - ами научете ги. Вземете някой студент току що завършил и си го научете да ви работи. Ама не, всичките с 5 години опит ги търсите, е от къде този опит?

39

Анонимен

преди 9 години

то пък един бизнес в България... те самите управители нямат познания в нищо, а искат служителите им да са вундеркинди и да разбират от всичко... това е простотия

38

П.Петров

преди 9 години

Докато инженери и лекари в България изкарват колкото барман, сервитьорка или шофьор ще е така.

37

Pero

преди 9 години

Тази статистика е леко смешна (или бизнеса е леко смешен) какво е това "мениджъри" това не е професия, а позиция, очевидно компанията не прави разлика между тези две неща, а разликата е фундаментална. За условията на работа в бг е ясно - искаме много, даваме малко.

36

Анонимен

преди 9 години

Няма проблеми. Плащат ми 6000 лева начална месечна заплата и се връщам от Германия с немско образование и 6,5 години професионален опит!Ко, не? Ами, успех тогава с търсенето на балъци!

35

Й

преди 9 години

Интересно, според мен около 60 до 70% от младите завършват висше образование, а кадри няма.. Избора е ***, началник в Бг за 700 лева или да събираш като за начало чаши в Англия за 2500 лева. Българските работодатели не заслужават родните таланти и образовани хора, ако някой ще се подиграва със заплащането и труда ни, по - добре да е чужденец.

34

....

преди 9 години

През малката ми електротехническа фирма за 20 г. са минали 19 млади БГ инженери.Инженери по диплома, знанията им колкото за 1 най-много 2 курс в електротехникума, където съм учил аз.Но категорично никой не би се дипломирал в сериозен техникум през 70 те години на ХХ век с тези знания.За да вляза в МЕИ учих и решавах задачи 2 месеца, макар да бях отличник.Завърших електроника и до днес постоянно чета и се дообразовам,това е динамична специалност, а тях ги мързи, книга не отварят-е как да стане?

33

Спиро

преди 9 години

Не знам какви *** пишат тук, но кадърен инженер под 2000 лева начална заплата не пада. А който не може да си намери работа в България поне за 2000 лева, на запад няма никакъв шанс освен да мие чинии за 5 евро на час, докато не му се завие свят.

32

макето

преди 9 години

А паре ке дават ли хи хи хи изпущия ме ся ке се фанем кат инженер само срещу 5000лв и един месец напред авансово плащане иначе по ми е арно да си кръкам дома

31

vesko02

преди 9 години

Търсенето е по документи ,което нищо не означава.Уменията и таланта не са с диплома.

30

Даскал

преди 9 години

Не работете за жълти стотинки!

29

БРАННИК

преди 9 години

Да дадат адекватни заплати, и може и да намерят някой. Кой инженер ще работи за 600лв, като като общак ще взима около 900-1000лв, а като ''съпорт'' във чуждестранна фирма с два езика, заплатите почват от 1500лв нагоре, без дори да се споменава че е инженер. По-лесно и повече пари. ПРИМЕРНО?!?!?!

28

nqkoi si

преди 9 години

Kvi talanti , kvi pet leva hora, q malko se sabudete i gledaite seriozno na neshtata....kak iskate da ima hora ta vie postavqte nechoveshki usloviq za mqsto i zaplata ot porqdyka na 600lv.2 ezika (angl veche stana zadaljitelen) , 3 godini staj, ta chakaite malko koi student zavarshil universitet shte ima 3 godini staj , ta nali tarsite mladi i perspektivni hora ......dragi mi smehurkovski tezi procenti shte se uvelichavat vsqka godina , dokato ne razberete che vinata e izcqlo vav VAS!!!

27

хх

преди 9 години

Моят син завърши информатика в ТУ Мюнхен през 2008 г.Работи в Германия 2г., после си направи фирма и остана да работи в България. Преди година от една софтуерна фирма му предложиха да работи за тях срещу малко над 4000 лв заплата, със съответните осигуровки, отпуски и пр. както е по КТ.Той си закри фирмата и сега работи на трудов договор за тях и взима 3500 лв. чисти на месец.Но като получи даден проект, сяда и бачка здраво, без да чака помощ или съвети от когото и да било.Така че и у нас може