106

Анонимен

преди 9 години

До до 97Пълни глупости! Програмистите взимат най-много 2-2500. Оттам нагоре - само в мечтите!

105

Инж Ганев

преди 9 години

Истината за манталитета на работодателя в т.ч и българският е ,че обича да поставя в повечето случаи изисквания понякога абсусрдни т.е. да сте умни и способни като НАСА специалист,да сте здрави като астронавти, да работите като машина и да ви плащат като в бедна африканска държава.

104

Инж Ганев

преди 9 години

Прилича ми на виц написаното.По възрастните може и да си спомнят че преди имаше разпределение.Държавната комисия на разпределението попитала един африкански студент завършващ МЕИто-Чукумба, в кой КЛОН на индустрията искаш да работиш? Чукумба им отвърнал възмутено: Как така искате да ме пратите да работя ..на дърво!Аз не иска да работи на дърво,да седя на КЛОН,а да работа...началник и да работа на БЮРО.

103

Споко

преди 9 години

Те още не знаят какво е търсене, скоро по обява за инженер, "чужда" фирма и то голяма предлагаше заплата 650 лева! Карайте така, след 2-3 години ще търсите някой, който може да пише и чете, на български поне.

102

Анонимен

преди 9 години

търсят.@@@@@роби и Ратаи

101

Мен....какво?

преди 9 години

ИЗВИНЯВАМ СЕ, ЧЕ ЩЕ ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ, НО ДАНО НЯКОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА ТАЗИ "КОМПАНИЯ" ПРОЧЕТЕ - ГОЛА ВОДА СТЕ. АБСОЛЮТНИ ИЗМАМНИЦИ. ПУБЛИКУВАТЕ ВСЯКА ГОДИНА ЕДНИ ОПТИМИСТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, КАК ПАЗАРА ТЪРСЕЛ....ЧУШКИ И ДОМАТИ. А В СЪЩИНСКАТА СИ РАБОТА, ДОРИ ЕЛЕМЕНТАРНО ПОВЕДЕНИЕ НЯМАТЕ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ. ДАЛИ ЧУЖДИТЕ ВИ СОБСТВЕНИЦИ СА НАЯСНО С ТОЗИ ФАКТ? ЕДВА ЛИ....НО НЕ СТАВАТЕ. ЕЙЧ АР ИЗМАМНИЦИ СТЕ. ТОЧКА!

100

Анонимен

преди 9 години

Каквото и да говорим просташка работа е да работиш в Бг

99

Нека им

преди 9 години

Аз знам едно много просто решение на проблемите на българските работодатели с намирането на кадри.Ама няма да им го кажаааа...

98

135

преди 9 години

До Бизнеса-БГМоже ли по-конкретно да опишете текущите си нужди? Сигурно обслужването им е безплатно, или на процент :)

97

Квалифициран инженер

преди 9 години

Аз съм квалифициран инженер с изключително добри професионални умения и близо 20 години международен професионален и мениджърски опит.Обаче в България не искат да ми плащат достатъчно, за да имам стандарт на живот, съизмерим с подобни професии в развитите страни.Затова да го духат българските работодатели. Работя си в чужбина от 10+ години и си го имам стандарта.Хайде сега някой БГ работодател да коментира това мое изказване.

96

bratya Grim

преди 9 години

Ha ha ha!Smyah v zalata!Tarsyat balaci da rabotyat kato ludi za bez pari!Da si rabotyat sami!Kadarnite,moje6ti i znae6ti rabotim v chujbina,kadeto ni se zapla6ta podobava6to!Ne sme robi,kakto 'znae6tite vsichko forumci'komentirat!

95

китаеца

преди 9 години

василка азис някой търси ли

94

Анонимен

преди 9 години

ИНЖИНЕРИ И НАЧАЛНИЦИ. А РАБОТНИЦИ? МАЙ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ОСВЕН ЛЕЖАЧИ ДРУГИ НЕ СЕ ТЪРСЯТ.

93

Анонимен

преди 9 години

До 87Имам забележка по начина на поставяне на препинателните знаци.Има стандарт и той е, че , когато се пише запетайка, след нея има един интервал, а не обратно. След края на изречението, завършващо с точка, или друг знак, също се прави един интервал.Някои го правят от претенциозност, но има стандарт.

92

DUBLIN

преди 9 години

Споко,споко,още утре напускам добре платената си работа в Ирландия и идвам да работя за мутрите в Корумпестан.......

91

Анонимен

преди 9 години

А че заплатите са 10 пъти по-ниски отколкото в световен мащаб не е тревожно нали??

90

Анонимен

преди 9 години

97ми.Нормално.Мога да споделя случка с един чужденец работодател който иска да наеме 10на продавачки и управител за магазинчетата му по морето и ...изпадна в ужас.Не можа Човекот искаше да плаща добра зплата за Бг и осигуровки,но почти никой не прояви интерес.Причините..Ами аз му споделих че неговите колеги Бг работодатели особено тия по морето просто са компроментирали и никой не иска да работи без пари или пък да го льжат.

89

Анонимен

преди 9 години

До 102И колко са на брой тези програмисти?Най-вероятно като бройка са пренебрежително малко спрямо броя работещи в БГ фирми.Имам познати от София в тая сфера които избягаха от БГ - познай защо.

88

до 97

преди 9 години

Не знам какви са тези неща, които говориш. Ще ти кажа само че средната заплата на един опитен програмист в София е около 3000-4000 лева чисто.

87

Анонимен

преди 9 години

До До 97естествено че е българска, нали те реват за кадриа и западните може скоро да си заминат, защото нашите не са *** и се ценят трударезултата на индийците за почти без пари се вижда с многото бъгове и проблеми