66

Анонимен

преди 9 години

Работя в голяма международна компания. Крадеше се като за световно. Сега е по-добре, но най-големите крадци се издигнаха и станаха шефове. Шуро-баджанащината е голяма. Все пак сега е малко по-добре от преди, уволниха много крадци и сега е по-меко. Но пак са навсякъде "свои" хора и е въпрос на време пак да започне да се "взима". Няма как да те оценят реално, защото първо се пробутват своите и за другите няма място.Разбира се има "глад" за можещи, но по начина който са поставени нещата ще е така.

65

54

преди 9 години

До Бизнеса-БГТова е обидно. 420- 440 лева са ти само джобните днес, а искаш някой да ти работи цял месец за тези "пари", да спи в бунгалото до хотела ти за да ти е под ръка за текущи нужди. Аланкоолу, като е сервитьор в почивка как ще го викаш да ти сервира извън смяната ? Или бармана!!! И обслужващия персонал са хора!!! Ти със сребърна лъжичка ли мислиш, че си роден. Дано и с децата ти постъпват така - рано или късно ще стигнеш дъното и ще се търкаляш в тинята с това мислене на "бизнесмен".

64

Инж.рА

преди 9 години

До Бизнеса-БГТи нормален ли си за 400 лв да ти работят?!?

63

Анонимен

преди 9 години

Ще има да търсят... ама няма и да намерят!

62

Анонимен

преди 9 години

При тази масова некоректност на работодателите в Бг, почти няма да имат качествен персонал.

61

13

преди 9 години

Заплатите са ниски. Много хора не искат да работят. Работодателите са некоректни, не осигуряват служителите си както е редно, както и често бавят/ не изплащат заплати, заплашват, обещават неща и не ги изпълняват. Условията на труд между колеги са трудни - интриги, злоба, коване, очни ставки, стрес до побъркване. Работиш и все така затъваш в една често непоносима помия. Това е усещането да работиш в България, за жалост валидно за поне 90% от пазара. Дописвайте...

60

vvv

преди 9 години

Направете борса за инженери, както за футболистите.Всеки да си напише знанията и уменията и за колко пари е готов да го наемат.От друга страна - работодателите да кажат - какви хора търсят и за колко пари.Проста работа - не да ми пишат обяви без да се споменава заплата. Смешно е !!!

59

Хотелиер

преди 9 години

Оставете инженерството на нациите, които го разбират - немци, японци. На България и трябват камериерки, сервитьорки, бармани, готвачи, пазачи, шофьори и т.н. обслужващ персонал за туризмът ни, който вече дава над 20% от БВП. Всичко друго е ала бала, какви инженери сте вие бе, не знаете какво е това интеграл и има ли той почва у нас. Знаете ли колко инженери минаха и бяха бармани при мен, с лопата да ги ринеш, ей това са БГ инженерите - бармани и шофьори.

58

Анонимен

преди 9 години

До бизнесмена в България няма чесни бизмеснени всички крият данъци крадат ДДС крадат от работника от заплати осигоровки и др.Не спазват кодекса на труда и всички закони в България.Бизнесмене може да имате имоти скъпи коли и какво ли не ,но все някога държавата ще си влезе в действие и тогава ще ви конфискуват всичко и бам в панделата.

57

Do 61

преди 9 години

До Бизнеса-БГАбе, за 440лв и аз няма да ти работя на морето и да ме навреш в някоя мизерия да спя, с още 3 човека.И работодателите и търсещите работа трябва да се опитват първо да търсят причините в себе си и след това да обвиняват другия.

56

До 50

преди 9 години

"Не знам какви са тези глупости, които се пишат тук, явно от хора не отваряли сайт за обяви за работа. Сега си направих труда и отворих джобс.бг и веднага намерих 195 позиции за инженери със заплати над 4000 лева."Е, и аз си направих труда. Заради тръпката. За всякакви инженери излязоха общо 211 обяви. От тях над 90% са в IT-сектора. Не знам, кога и къде последно си ходил на интервю, но по моя информация дори и в този бранш, стартова заплата от > 4000 лв не се дава на всеки явил се. Така, чe..

55

Бизнеса-БГ

преди 9 години

В момента имам свободни позиции за хотела по черноморието.Разберете народа го мързи да работи.Не ми идват като едно време на интервюта млади девойки аз да ги оглеждам и питам какво могат-имат ли си гадже и ред такива.Народа свикна да не работи.А давам прилични заплати от 420-440 лева с бонус да спят безплатно в бунгалото до хотела хем да са ми под ръка за текущи нужди които изникват ежедневно.За нашата страна която е в пернамента криза според политиците ни какво повече искате от тази заплата?

54

До 54

преди 9 години

До :)Ти и сега можеш да искаш висока заплата и ако не ти я дадат, да напуснеш.Въпросът е до колко ти е вярна самооценката като специалист.Също и в коя сфера си. Не може средната заплата на твоята професия да ти е 2к, а ти да търсиш 5к.Какво ще направиш? Ще напускаш, докато някой ти ги даде? Иначе казано, ако си сервитьор и средната заплата в бранша е 1-1,5к не можеш да търсиш заплата 3к.Освен ако не си многоръкия Шива.

53

До 56

преди 9 години

До JonАми, точно в това е въпросът, колега.Вече живеем в силна конкурентна среда.Пазарът на работна ръка е отворен и всеки може да работи, където пожелае, в Европа или Америка.Българския работодател трябва да се научи да "ухажва" своите кадри, ако наистина ги цени.От друга страна, повечето т.н. младежи са научени, че ще успеят само с татуси и тяло на фитнес-***, а момичетата, че като си покажат циците и ще са вече велики.Останалите забягват в чужбина.Ценности липсват на нацията.

52

Анонимен

преди 9 години

До Jonхайде де - я виж в големите фирми какви са заплатите - HP, IBM, VMware, ericsson, Johnson control и стотиците "малки" ИТ фирми с до 300-400 души персонал. Нещо си далече от истината. 1.5 с 0 опит. Ама самочувствието на кандидатите е обратно пропорционално на това което могат. Демек нищо не могат.

51

До кочина БГ

преди 9 години

Стадото още дава вълна.Глупав народ сте такива ще са и децата и внуците ви.Роби и мизерници с 400 лева заплати още 300 години докато политиците които ви учат че пари нямало свиват кинтите и на чаша уиски и пури се заливат от смях колко големи *** управляват и пак ще управляват и до гроб ще управляват.Сега нали квичахте да пада правителството и то мизерно като предишните-кой ще дойде-Илия пак в тия-оня дето ще ви пристяга коланите здраво за да живеели пра-внуците ви по добре с 500 евро.ХаХа

50

Jon

преди 9 години

Инженери има колкото си искате проблема е че, всички работодатели искат да наемат хора с опит различни познаниния за смешно ниски пари. Кадърните инж. или захващат собствен бизнес или работят за чужди фирми или емигрират в чужбина кудето изкарват 10 до 20 пъти повече пари от колкото в България.

49

Бизнеса-БГ

преди 9 години

Истината е че Българина го мързи да работи затова са и ниски доходите.Вижте как се работи в Германия и Англия и след това им завиждайте на заплатите.Отделно страната ни е в криза от 1990 година и с днешна дата всички нормални наши политици ясно казват че пари няма-няма и да има защото сами виждате как Гърция фалира.Като нея ли искате да станем?Много е трудно и за нас работодателите да ви храним докато ви научим да работите без почивка.Да ние имаме имоти и джипове защото работим много и рискуваме

48

:)

преди 9 години

Истината е,че ако всеки си ценеше труда и си отстояваше заплатата да е съответна на труда, образованието,стажа, квалификацията и т.н., работодателите повече щяха да плащат. Ама сега като си поискаш нормална заплата, никой не ти обръща внимание, понеже знае, че все ще намери някого да му работи за без пари направо...

47

Анонимен

преди 9 години

До АнонименМоже да сте намерили 195 позиции, но как разбрахте, че са за над 4000 лв., като първо много рядко се пишат заплати и второ може би става въпрос за 400.