86

az

преди 9 години

Skapani DOlni rabotodateli opravete Zaplatite dogava tursete rabotnici skapanqci

85

До 97

преди 9 години

Ако фирмата е българска, нормално е 4000 да им се струват много пари. Но хубавото за ИТ специалистите е, че много западни фирми стъпиха на българския пазар. А те си плащат стабилно, когато знаят, че наемат наистина квалифициран специалист.

84

jen

преди 9 години

Ми няма хора - България се напълни с ***, държавата си ги кътка, никой не се опитва да пооправи образованието например или да подпомогне хората, на които им се работи и имат деца. Та така - все по-зле ще става, другари

83

Анонимен

преди 9 години

Тъй като се появиха разни "специалисти" дето твърдят че яко се плаща в ИТ сектора ще разкажа едно слука по наемане на такъв специалист от пишман шеф.Решават да наемат много добър ИТ специалист и пускат обявата, за изисквания понеже било много "модно" искат сертификати 4 броя.Пускат обява и чакат.След известно време идва един (само един) кандидат и показва въпросните сертифинати.Първият му въпрос - заплата?Отговор - колко искаш- 4000 еврашефа - ама много бе, макс 600 лв- ами тогава чао

82

Анонимен

преди 9 години

Ако наистина си добър инженер, дори и в България спокойно можеш да си намериш работа за доста добри пари. Да, макар и малко на брой, тук има фирми, готови да дадат добра заплата (почти европейска), стига да разбираш това, което правиш.

81

Инженер от старото п

преди 9 години

Моята диплома не е измислена и като гледам обявите и ходя по интервюта,разбрах че искат инженерите да работят без пари и по 10 часа на ден ! ! !Това са "БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ"!!! В същото време искат да продават навън и по международни цени. Тия в хотелите взимат колкото и в хотелите в чужбина, ама ако може някой да им работи за 450 лв. бруто и да му обясняват как има криза в БГ. Ояли се и безумно алчни за пари.Това са "РАБОТОДАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ"!!!

80

Анонимен

преди 9 години

В БГ фирмите търсят хора с опит готови да работят за без пари. Само че от къде да се намерят, като никой не иска да обучава кадри вече 25 години? Как се става инженер само с диплома?

79

Анонимен

преди 9 години

В БГ само лош генетичен материал остана...........

78

----

преди 9 години

Тьрсят се ---Роби да бачкат здраво и да живеят на фотосинтеза.

77

Анонимен

преди 9 години

Аз съм машинен инженер с богат опит и търся допълнителна работа, но нямам успех , защото всички разбиран от механика и машиностроене. Затова се ориентирах да търся извън България. Не е много, но се намира.

76

AloAlo

преди 9 години

Как няма да липсват специалисти, след като вече години фирмите масово съкращаваха служителите с 20+ стаж, за да назначават "млади специалисти"...Прекъсна се веригата по предаване на опит и знания във всеки един бизнес и изведнъж т.нар. "работодатели" осъзнаха, че са останали без кадри....Добро утро, работодатели! То хубаво искате да снижавате разходите, но когато това стане за сметка и единствено на кадрите, краят на фирмите не е далеч...А и вашият, като работодатели...Мислете, мислете!

75

до 82

преди 9 години

взе ми думите от устата

74

Анонимен

преди 9 години

инженери, разфасоващи джилезу и меринджеи - БОЛ! как така нямало кадри? нали си ги отглеждаме и размножаваме мургавелковците..

73

Анонимен

преди 9 години

оставете заплатите настрани..каква икономика и производство имаме, че търсели мениджъри и инженери? търсят *** да работят за жълти стотинки по морето, това е ясно. кой нормален инженер, лекар, мениджър ще стои в ***, освен ако не е дете на политик и му е даден куфар с мръсни пари?

72

Анонимен

преди 9 години

Ами давайте заплати като за инженери и началници и ще си намерите.Даже и наплив ще има а не недостиг.Тръгнали с трици маймуни до ловят.Алоу аланкоолувци баламите свършиха .

71

Анонимен

преди 9 години

Кадри има, ама никой няма да им бачка за средна заплата с техните изиквания все едно са НАСА, а не някаква мижава Ганьовска фирмичка.

70

АНТИ

преди 9 години

Изедници....Чолбаджии-изедници!Анатема навеки!

69

ivza

преди 9 години

Така им се пада на работодателите.Не реагират какви "кадри" бълват университетите, които получават субсидии от държавата,т.е. с част от техните данъци.А защо не запазват по-дълго време придобилите право на пенсия,та дори да им плащат да обучат младите.Знаете ли как посрещат пенсионерите когато питат за работа-обидно ми е да коментирам.Време е да се обърне сериозно внимание на обучението в университетите,а не всеки да получава диплома.

68

Анонимен

преди 9 години

До Хотелиер 66вече и такива няма да дойдат да ти бачкатще си останеш сам в мизерното хотелче

67

6544

преди 9 години

До Бизнеса-БГ"защото сами виждате как Гърция фалира.Като нея ли искате да станем?Много е трудно и за нас работодателите да ви храним докато ви научим да работите без почивка.Да ние имаме имоти и джипове защото работим много и рискуваме" - какво си видял ти от фалиралата Гърция - де да фалираме и ние като нея. А що се отнася до многото работене и рискуване - на кражбите от персонал и държава, това ли е многото работа и риск за теб? Какъв работодател се наричаш, ***???!!!