Снимка: Istock
fallback

Всяка любовна връзка започва с еуфория и мисъл, че сме намерили своята сродна душа и партньор за цял живот. Но времето минава, страстите започват да улягат. Двойката преминава през различни житейски ситуации, които са изпитание за нея. Докато не настъпи моментът,, в който осъзнавате, че вие сте се променили към човека до себе си, към тези взаимоотношения.

Трудно ви е да определите. Дали пък не се отдалечавате от партньора си емоционално?

Вижте 13 признака.

1. Все по-малко се вълнувате от това какво партньорът ви иска да ви сподели, особено за неща, свързани с това как е преминал денят му/ѝ.

2. Не чувствате нужда да споделяте тревогите или радостите си с него/нея.

3. Все по-рядко ви липсва, когато го няма – когато например е заминал в командировка, друго лично пътуване.

4. Чувствате се като задължени да правите някои неща във връзката ви, които преди са ви доставяли удоволствие. Това може да са семейни събирания и отговорности и т. н.

5. Подсъзнателно саботирате връзката си. Емоционалното отдалечаване може да е симптом на по-дълбок проблем. Например може да означава, че се страхувате от истинска връзка или не сте влюбени. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 месеца

Приятни сънища!

6

anonimen

преди 7 месеца

Единствената вечна любов е от майката към детето й, обратното в повечето случаи не важи. Само тя винаги е готова да се жертва, да прощава, да бъде тя по-зле, но да е добре на другия. Поне в повечето случаи. Защото знае, че няма как да има друго дете, това, което има, това ще бъде доживот. С много неша мога да си правя гаргара, но с майчинството - никога. Свещено е, единственото свещено нещо

5

Анонимен

преди 7 месеца

"Всяка любовна връзка започва с ... мисъл, че сме намерили своята сродна душа и партньор за цял живот." - Това не е вярно, така е само първия път или един-два-три пъти максимум. След това, като си видял как си отива любовта, дето уж беше "за цял живот", вече нямаш такива очаквания. После или ставаш нечий компромис, или приемаш някого като компромис. А ако не искаш така, си стоиш сам. Което не е по-лошо от това да симулираш любов към компромиса си.

fallback