Снимка: iStock

Новите запознанствата и излизането по романтични срещи могат да се окажат голямо предизвикателство, ако сте необвързани, но имате дете/деца. Но в същото време трябва да сте наясно, че ще срещнете съмишленици, а допълнителен бонус е, че сте по-възрастна и по-мъдра версия на вашето по-младо аз и се предполага, че няма да допуснете грешките от миналото!

А ето и нашите топ 10 съвета за "връщане в играта" към самотни родители, които ще направят срещите им много по-лесни:

1. Преди да започнете да излизате по срещи като самотен родител, замислете се дали сте готови

За започнеш да излизаш по срещи след развод или тежка раздяла като самотен родител може да бъде огромна стъпка. Може да се притеснявате да не повторите минали грешки, да не ви разбият сърцето отново или да видите децата си наранени.

Един от най-добрите начини да разберете дали сте готови да се впуснете отново в света на запознанствата и романтиката е да погледнете сегашната връзка, която имате със себе си – ако не се цените, ако не се обичате и не се грижите за себе си, тогава ще имате затруднения да поддържате любяща и подхранваща връзка с някой друг.

По-добре прекарайте малко време в правене на неща за ВАС – може би преоткриване на стари хобита, намиране на нови интереси, свързване отново със стари приятели или пък общуване с нови приятели, които също са самотни родители като вас.

2. Изяснете си дефиницията за успешна среща

Успехът в срещите не означава намирането на партньор за цял живот от първия път, всичко е свързано с опознаването на интересен нов човек и забавлението на тази среща, това е!

Единственото нещо, което трябва да решите на този етап е дали се забавлявате и дали искате да видите този човек отново. Ако сте взели това решение, значи сте имали успешна среща.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase