Снимка: freeimages

Отслабването и красивата стройна фигура са блян за много жени. Свалянето на килограми и поддържането на оптимално тегло и здраво тяло са нелека задача, която е направо непосилна за мнозина.

Слабата и здрава фигура изисква много грижи, лишения, тренировки и правилен режим на хранене. Не всеки успява да постигне този цялостен баланс.

Но има някои хранителни съставки, продукти и подправки, които изгарят изключително ефективно мазнините и помагат в отслабването. Кои са те?

Лимонов сок

Изследванията показват, че няколко лъжици пресен изцеден лимонов сок на ден намаляват нивата на кръвната захар, ускоряват метаболизма и спомагат за изгарянето на мазнини. Полифенолите в лимоновия сок потискат складирането на мазнини в мастните депа като едновременно с това възпрепятстват образуването на нови такива.
Това предпазва от излишно тегло и същевременно спомага за намаляване на излишните килограми.

Куркума 

Куркумата е естествено средство за борба с възпаленията в организма. Знаем, че прекомерното натрупване на мастна тъкан предизвиква възпаления, които затрудняват организма в обработката и редукцията на мазнините. От тези възпаления произхождат и редица други здравословни проблеми.

Куркуминът е активната съставка на куркумата. Той е ензим, който спомага за разграждането на мазнините по-бързо от нормалното. Куркуминът потиска възпалителните процеси и предпазва от затлъстяване и свързаните с него усложнения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase