Известният британски вестник „Гардиън“ е сложил думи в устата на българската актриса Мария Бакалова за Доналд Тръмп, които тя не е изричала.

Актрисата даде интервю за изданието, в което отговаря на въпроса и за своето участие във филма „Стажантът“, посветен на бившия президент и настоящ кандидат за Белия дом Доналд Тръмп. В него тя играе Ивана Тръмп – чешката съпруга на Доналд.

Според заглавие в „Гардиън“ Мария е нарекла Тръмп: „Един от най-злите хора на нашия век“. Екипът на актрисата излезе с опровержение, заявявайки, че написаното е плод на въображението на журналиста Емин Санер и не отговаря на истината.

Предоставен е запис от интервюто, от което става ясно, че тези думи са казани за адвоката на бившия президент Рой Маркъс Кон.

След направеното опровержение "Гардиън“ промени заглавието и същото беше направено и от другите медии, които са публикували материала, съобщават от екипа й.

Истинските думи на Мария Бакалова за Тръмп били: "Това не е политически филм и хората са многопластови".

В интервюто имало много подробности за това как са се спрели на Мария Бакалова да изиграе ролята на Ивана Тръмп, за известните прилики между Мария и Ивана като родени в бивши комунистически държави, макар и в различни епохи, за усилията, които е положила да вникне в ролята и изобщо за творческия път и вижданията на българката.

След внесената поправка в заглавието на интервюто за "Гардиън“ то е променено и в останалите британски и чуждестранни медии, които са го препечатали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase