Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви снощи, че ще атакува град Рафах въпреки засилващите се международни критики, че това е последното място за подслон за повече от 1 млн. души, избягали от войната в останалата част на Газа, предаде ДПА и БТА.

Израелската армия "ще продължи да действа срещу всички батальони на "Хамас" в цялата ивица Газа - и това включва град Рафах, последната крепост на "Хамас", обяви Нетаняху според информация от неговия кабинет. "Който ни казва да не провеждаме операции в Рафах, ни казва да загубим войната", подчерта той.

Това няма да се случи, заяви Нетаняху, като призна, че натискът да се откаже от тези планове идва от чужбина. "Но точно когато международният натиск се засилва, ние трябва да се обединим. Трябва да се противопоставим заедно на опитите за прекратяване на войната", заключи израелският министър-председател.

Около 1,5 млн. палестинци потърсиха подслон в Рафах, което доведе до голямо струпване на хора в най-южния град в ивицата Газа, близо до границата с Египет. Има опасения, че евентуални израелски атаки могат да доведат до масови жертви сред мирното население. Израел заяви, че преди всяка офанзива ще изведе цивилните на безопасно място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

сем

преди 2 месеца

Израелският народ е мирен народ,много търпелив,и много трудолюбив,много талантлив,който даде на света толкова много научни глави,толкова различни технологии.Тук живеят хора с различен манталитет и религия!Живеят тези,които искат да живеят в мир и да работят за доброто на страната!Но тези,които посягат-и то непрекъснато-вече 70години-не са добре дошли!И с право! Всяка държава,която уважава себе си-постъпва по същият начин!!!!

13

1-3

преди 2 месеца

Един съсед работи три години в Израел,и не спря да разправя,че хората там са много готини-и евреи и араби!Там той не е видял потисничество над араби,напротив,там те живеели много по-добре,отколкото в другите арабски страни-и да-вярваме защото там само в Израел има демокрация!

12

аноним

преди 2 месеца

Гледах видео,където интервюират хора в мизерия-от Газа!Нито един от тях не иска мир със Израел!Те само искат да получават и получават до безкрайност помощи от целият свят,защото играят ролята на жертви!Те не искат съзидание! С тия помощи светът създаде безделници!

fallback