Снимка БГНЕС, архив

Грешно посочена дата на смъртта стана поредната спънка в делото на Пламен Кралев от Пловдив. 31-годишният мъж има желание да признае фактите в обвинителния акт и да получи присъда за причиняване по непредпазливост на смъртта на асеновградчанина Георги Кукувейков. Това обаче така и не стана, тъй като магистратите прекратиха съдебното производство за отстраняване на нарушението.

На 1 ноември 2019 г. 18-годишният Георги бил на Хелоуин парти в пловдивска дискотека. На същото място, но с друга компания, празнувал и Пламен Кралев. В малките часове на нощта двете групи тръгнали към такситата пред бара, когато според прокуратурата тийнейджърът започнал да обижда 26-годишния тогава пловдивчанин, той се засегнал и го ударил в лицето. Кукувейков паднал на земята и ударил главата си. Откаран е в болница в безсъзнание, но така и не се събудил. Издъхнал в последните моменти от 13 ноември, а в медицинските документи е записана датата 14-и.

Пламен Кралев е с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост след умишлено нанесена тежка телесна повреда. Георги Кукувейков издъхнал от черепно-мозъчна травма, изразяваща се в кръвонасядания на меките черепни покривки.

В обвинителния акт прокурорът Тодор Павлов посочил за дата на смъртта 13 ноември. Адвокатите на подсъдимия и близките на починалия младеж обаче настояха, че по този начин се ограничават правата на клиентите им. След съвещание съдебният състав се съгласи с тях и върна обвинението за преработка.
Чете

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase