fallback

Полицията от американския щат Минесота публикува видео от инцидент от 2016 г. Тогава полицай застреля 32-годишният чернокож Филандо Кастил, а в колата му бяха жената и детето му, припомня CNBS.

На видеото се вижда как при проверка полицай открива огън по Кастил, който го уведомява преди това със спокоен тон, че носи законно притежавано оръжие у себе си.

Oще по темата

Полицай Джеронимо Янес казва на шофьора да не се присяга за пистолета и стреля няколко пъти. Според приятелката на Кастил той е опитвал да извади документите си.

Преди дни Янес беше признат за невинен по всички обвинения.

Инцидентът придоби световна известност миналия юли, тъй като жената снимаше полицейската акция с телефона си и я излъчи на живо във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

SS

преди 6 години

Видяхте ли детето как излезе.Американските полицай са такива ***, че чак не е истина. Стреля в човека 8 пъти и после му вика не мърдай, а от горе на всичко го оправдават.ДА ВИ ФАКАМ И ДЕМОКРАЦИЯТА АМЕРИКАНСКА ДА ВИ ФАКАМ.

25

ААААА

преди 6 години

В РУСИЯ АРЕСТУВАЛИ НЯКОЛКО ШО РО Ш ЧЕ ТА И КРЕВАЩ ГРЪМНАХА,ЧЕ ТОВА НАРУШАВАНЕ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА.А В КРАВАЩ НАПРАВО ГИ ГЪРМЯТ КОГАТО ЧОВЕК ИСКА ДА СИ ПОКАЖЕ ДОКУМЕНТИТЕ

24

Анонимен

преди 6 години

Който не е ходил в САЩ да не защитава чернокожите. Нямате си предства колко са нагли! Те изобщо не да потискани а обратното, потискане е белият човек който го издържа. Черното не работи, живее на социал, детски и инвалидни, повечето фалшиви. Те са като нашите индийци, разлика няма. Да сте видяли слаби от тях, всичко дебело, доста тлъсто. Това от глад и расизъм ли е? При проверка Черньовците скачат под предлог, спиран е защото е черен??? При този огромен трафик трудно се преценява кой управлява.

fallback