Снимка: YouTube

32-годишният Филандо Кастил бе убит в автомобила си от полицай, докато се пресягал да извади шофьорската книжка и документите си. Зловещият инцидент се случил в Минесота, САЩ.

Приятелката му снимала с мобилния си телефон и излъчила на живо моментите след стрелбата. На кадрите се вижда окървавеното тяло на младия мъж и полицай, който е насочил пистолета си към него през прозореца на автомобила. Чуват се и думите на жената: "Изстреляхте четири куршума в него, сър!"

След като вижда, че жената снима, полицаят се разкрещява, че му е казал да държи ръцете си горе. В момента на стрелбата в колата имало и дете – дъщерята на Рейнолдс.

Полицаят спрял Кастил в предградие на Сейнт Пол заради счупен стоп на автомобила, разказва приятелката му, идентифицирана от местните медии като Лавиш Рейнолдс.

Преди да бъде застрелян, Кастил го уведомил, че има разрешително за оръжие и е въоръжен, разказва Лавиш.

През цялото време Рейнолдс снима и говори с полицая официално, със спокоен тон, въпреки че на средата приятелят й изпада в безсъзнание и тя се чуди дали е мъртъв.

Ройтерс съобщава, че мъжът е бил откаран в болница, но малко по-късно издъхнал. Полицията обяви, че тече разследване, а полицаят е временно отстранен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase