Снимка: БТА
fallback

Новият посланик на Турция в Израел връчи акредитивните си писма на президента Реувен Ривлин. С това на практика окончателно се възстановяват дипломатическите отношения между двете държави, съобщава БТА.

Днес Мекин Мустафа Кемал Йокем беше приет от Ривлин по време на специална церемония в президентската резиденция в Йерусалим. Самият президент на Израел изрази надежда, че с това ще се отвори нова страница в отношенията между двете държави.

Само седмица по-рано турският президент Реджеп Ердоган прие новия израелски посланик в южната ни съседка. С това на практика се слуга край на прекъснатите дипломатически връзки между двете страни, които настъпиха през 2010 година. Тогава израелски командоси атакуваха кораб с активисти, насочил се към Газа.

При атаката тогава бяха убити 10 турски активисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Христо Тамарин

преди 7 години

Редица мюсюлмански страни не признават държавата Израел и я заплашват с унищожение. Държавата Израел е жизнено заинтересувана да поддържа добри отношения с колкото се може повече мюсюлмански страни.

6

Христо Тамарин

преди 7 години

Дипломатическите отношения между Турция и Израел са били прекъснати през 2010 по турска инициатива. Държавата Израел винаги е била готова те да се възстановят. Едва сега Ердоган решил да ги възстанови. За да се подмаже на новият американски президент, естествено. Няма го вече Обама, няма да има за Ердоган "лабаво".

5

Георги

преди 7 години

И кво? На евреите не им пука за човешките права? Ердоган копира Хитлер , но явно това не пречи на възстановяването на отношенията. Малко им е било явно през ВСВ на евреите. Как не ги досрамя пред целия демократичен свят.

fallback