Снимка: Reuters, архив

Трима души са в ареста за стрелбата срещу полицаи в Далас. Четвърти се е барикадирал в гараж в града, обкръжен е от полицията и с него се водят преговори, предадоха световните агенции, като цитираха началника на даласката полиция Дейвид Браун.

От арестуваните трима, един се е предал доброволно, след като негова снимка беше разпространена от полицията и обществеността беше помолена за съдействие за идентифицирането му.

Още по темата

По време на преговорите с четвъртия заподозрян, той е казал на преговарящите, че е поставил бомби навсякъде в центъра на града, каза полицейският началник Браун, цитиран от Франс прес. Заподозреният освен това открил огън по обкръжилите го полицаи и престрелката продължава вече 45 минути, добави Браун. Заподозреният е казал на полицаите, че има намерение да нарани още полицейски служители, каза още Браун.

Полицейският началник съобщи, че най-малко двама снайперисти са открили огън по полицейски служители с намерението да убият колкото се може повече полицаи. Атаките са били планирани и координирани.

По последни данни са убити 4 полицаи, а 7 са ранени. След стрелбата по полицаите по време на протест в Далас, центърът на града беше буквално отцепен от силите на реда. Засега продължава претърсването за евентуални заподозрени, тъй като полицейският началник каза, че не е сигурно дали всички заподозрени са открити. Дейвид Браун добави, че засега не е ясно какви са мотивите на нападателите.

Заради случилото се американското гражданско въздухоплаване ограничи полетите над Далас, предаде Франс прес. Ограниченията не са в сила само за полети на Бърза помощ, организирани от местната полиция. Ограниченията са валидни от 3,35 ч. по Гринуич до 11,30 ч по Гринуич.

След стрелбата в Далас Facebook задейства бутона си за проверка на безопасността, предаде Ройтерс.
Протестът по време, на който беше открит огъня по полицаите, беше срещу убийството на двама цветнокожи от полицаи по време на полицейски проверки в щата Луизиана и Минесота. Той привлече в центъра на Далас хиляди хора.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase