Надежда Савченко. Снимка: архив, Reuters

Бившата военнослужеща от украинската армия Надежда Савченко, осъдена в Русия за убийство на двама журналисти, опит за убийство на трети и за незаконно минаване на руската граница, започна суха гладна стачка. Това съобщи за ТАСС адвокатът й Марк Фейгин.

Руски магистрати осъдиха на 22 март бившия украински военен пилот Надежда Савченко на 22 години затвор и глоба от 30 000 рубли. Савченко заяви, че не се признава за виновна, не признава и присъдата, но няма да я обжалва.

Още по темата

В момента Савченко лежи в следствения изолатор на град Новочеркаск (Южна Европейска Русия) и още няма данни в коя наказателна колония ще бъде изпратена. Според закона това трябва да стане до 10 дни, след като ръководството на изолатора получи известие за влизане на присъдата й в сила. Администрацията на заведението е длъжна да информира един от роднините й къде я изпращат.

Според адвокатите на Савченко властите на Украйна правят постъпки осъдената да бъде изпратена за изтърпяване на наказанието в родната си страна, добавя агенцията.

Един от адвокатите й - Николай Полозов, съобщи в понеделник, че Савченко ще обяви суха гладна стачка с искане за незабавно връщане в Украйна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase